Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Zwitserland
  4. Arosa Lenzerheide
  5. Parpan
Parpan

Wintersport in Parpan

Algemene informatie

Beleef één van Zwitserlands grootste skigebieden tijdens een wintersportvakantie in Parpan

Parpan bevindt zich in Aroze-Lenzerheide. Eén van de meest geliefde en grootste skigebieden van Zwitserland dat tot 2014 nog uit twee delen bestond: Aroze en Lenzerheide. Eerder was het hier al goed vertoeven in de sneeuw, maar sinds de komst van de Urdenbahn (gondel) kun je hier helemaal je lol op. Met 225 kilometer aan pistes, 50 skiliften en 60 kilometer wandelpaden valt er namelijk genoeg te ontdekken in dit prachtige wintersportparadijs. Ook voor kids. Tot 17 jaar kan hier bijvoorbeeld gratis worden deelgenomen aan groepslessen, er is een kinderland en er zijn genoeg kindvriendelijke hotels te vinden. Bovendien is Zwitserland sowieso een fantastisch land voor de wintersport. Lees het blog maar eens en ontdek 9 redenen om hier eens gaan skiën.

Een wintersportvakantie in Parpan voor het hele gezin 

Wil je deze omgeving graag zelf eens verkennen? Dan is Parpan een fantastische plek om je wintersportvakantie door te brengen. Zeker als je niet in de drukte wilt zitten en een rustige uitvalsbasis zoekt. Het dorp dat op 1493 meter hoogte ligt, bestaat vooral uit chalets en kleinere hotels en heeft een liftverbinding die je gelijk het gebied inbrengt. Na een lange dag op de piste kun je in de omgeving heerlijk uit eten. Ga voor een traditionele kaasfondue of voor een gastronomisch diner waarbij je culinair in de watten wordt gelegd. In Arosa zijn meerdere restaurants bekroond met een Michelinster dus heerlijk eten doe je hier sowieso!

Het weer en activiteiten in Parpan

Doordat Parpan op 1493 meter hoogte ligt en de meeste pistes zich boven de 2000 meter bevinden, ben je gedurende de wintermaanden verzekerd van sneeuw en laat ook het zonnetje zich regelmatig zien. Hoewel het kwik in deze periode rond het vriespunt schommelt kan hierdoor de gevoelstemperatuur flink oplopen. En dat maakt het hier heerlijk om te skiën en te snowboarden. In en om het dorp valt er bovendien nog meer te beleven: wat dacht je van schaatsen op de ijsbaan of een ritje over de rodelbaan van anderhalve kilometer lang? Ook langlaufen is hier ontzettend populair. Rond het dorp liggen 56 km aan loipes. Door de Zwitserse langlauffederatie wordt dit gebied zelfs bestempeld als een van de beste van het land. Kortom, de moeite waard om uit te proberen!