Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. België
  4. Luxemburg
Luxemburg

Vakantie Luxemburg

Algemene informatie

Kom genieten van je vakantie in het Bourgondische, Belgische Luxemburg. Door het groene, heuvelachtige landschap met uitgestrekte bossen lopen vele rivieren. Als dat geen mooi decor is voor een heerlijke vakantie. Je kunt hier genieten van een sportieve, culturele, culinaire en bovenal een ontspannende vakantie!

Sportief in Zuid-België
Dit zuidelijke deel van België staat bij velen bekend als een goede bestemming voor een actieve vakantie. Je kunt hier mooie, lange en net zo goed korte tochten maken met de kano. Onderschat de wandelingen en de fietsroutes die je hier kunt afleggen niet. De toppen van de heuvel zijn al snel 400 tot 600 meter hoog en dat is best een eind als je op 0 begint. Uitdaging genoeg voor de sportieve en de iets minder sportieve gasten in dit mooie gebied.

Als de je gemeente Luxemburg op een dergelijke sportieve manier gaat ontdekken, kom je echt op de mooiste plekjes. De bevolkingsdichtheid is erg laag, als je het vergelijkt met de rest van België. Voor westerse begrippen kun je dus echt de ongerepte natuur in.

Bourgondisch België
Het zou België niet zijn als je hier geen heerlijke bieren zou kunnen drinken. In Durbuy kun je bijvoorbeeld naar de bierbrouwerij van het heerlijke bier La Ferme au Chene. En eigenlijk mag je niet weg voor je echte Belgische friet op hebt. Misschien zelfs een Frietje Stoof. Friet en stoofvlees dus, heerlijk!

O en vergeet de heerlijke chocolade niet! Bezoek bijvoorbeeld een chocolaterie. Jummie!

Statige kastelen
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij ‘Zuid-België’, maar je hebt hier een verzameling schitterende kastelen en mooie abdijen. Kasteel van Bouillon is één van deze mooie gebouwen. Je hebt hier niet alleen een schitterend uitzicht, ook zijn hier in de zomer vele leuke activiteiten. Van vuurwerkshows tot speciale voorstellingen met roofvogels.

Geschiedenis combineren met een proeverij? Bezoek de Abdij van Orval. De monniken brouwen niet alleen heerlijk Trappistenbier, ook maken ze hele lekkere kazen.

Grottes des 1001 Nuits Hotton is een andere bezienswaardigheid. In dit beschermde gebied onder de grond kun je jezelf vergapen aan de mooiste rotsen, stenen en kleuren. Je gaat wel 35 meter onder de grond! Een uitstapje dat ook erg leuk en leerzaam is voor kinderen.

Populaire accommodaties

Bestemmingen