1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Aquitaine
  5. Sarlat-la-Canéda
Sarlat-la-Canéda

Vakantie Sarlat-la-Canéda

Algemene informatie

Het dorp Sarlat-la-Canéda ligt in het departement Dordogne. In de buurt van dit prachtige dorp is de bekende Franse film 'Chocolat' opgenomen. Sarlat is een bruisend dorp met veel culturele festivals. Zo veranderen in de zomer, de pleinen bij zonsondergang, tot podia voor spectaculaire optredens van straatartiesten.

Smakelijk eten

Het dorp staat bekend om de vele lokale specialiteiten, zoals foie gras en pommes de terre sarladaises. Je kunt hier de pure Franse keuken proeven en wie wil dat nou niet? Voor een goede prijs kun je verse truffels kopen op het jaarlijkse truffelfestival in januari en iedere zaterdag kun je een bezoek brengen aan de traditionele Franse markt in het dorpscentrum. Hier vind je kramen vol met vers geplukte aardbeien en knapperige walnoten. In Sarlat barst het ook van de terrasjes. Hier kun je na de markt, onder het genot van een goed glas Franse wijn en vers bereide eendenborst, genieten van de zon en het amusement op straat.

Ontdekkingstocht door de natuur

Het heuvelachtige landschap van Sarlat kun je vanaf het land, het water of vanuit de lucht verkennen. Je kunt een kano huren en een tocht maken over de uitgestrekte rivier Dordogne. Ben je een echte daredevil? Vlieg dan met een parapente door de lucht en bewonder het adembenemende uitzicht op het pittoreske Sarlat. Je kunt ook een fietstocht maken naar de indrukwekkende grotten van Lascaux vol met prehistorische muurschilderingen.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
29ºC
29ºC
29ºC
31ºC
30ºC
29ºC
28ºC
26ºC
27ºC
28ºC
28ºC
28ºC
Min.
26ºC
26ºC
27ºC
28ºC
28ºC
26ºC
25ºC
24ºC
25ºC
25ºC
26ºC
26ºC