1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Aquitaine
  5. Sarlat-la-Canéda
Sarlat-la-Canéda

Vakantie Sarlat-la-Canéda

Algemene informatie

Het dorp Sarlat-la-Canéda ligt in het departement Dordogne. In de buurt van dit prachtige dorp is de bekende Franse film 'Chocolat' opgenomen. Sarlat is een bruisend dorp met veel culturele festivals. Zo veranderen in de zomer, de pleinen bij zonsondergang, tot podia voor spectaculaire optredens van straatartiesten.

Smakelijk eten

Het dorp staat bekend om de vele lokale specialiteiten, zoals foie gras en pommes de terre sarladaises. Je kunt hier de pure Franse keuken proeven en wie wil dat nou niet? Voor een goede prijs kun je verse truffels kopen op het jaarlijkse truffelfestival in januari en iedere zaterdag kun je een bezoek brengen aan de traditionele Franse markt in het dorpscentrum. Hier vind je kramen vol met vers geplukte aardbeien en knapperige walnoten. In Sarlat barst het ook van de terrasjes. Hier kun je na de markt, onder het genot van een goed glas Franse wijn en vers bereide eendenborst, genieten van de zon en het amusement op straat.

Ontdekkingstocht door de natuur

Het heuvelachtige landschap van Sarlat kun je vanaf het land, het water of vanuit de lucht verkennen. Je kunt een kano huren en een tocht maken over de uitgestrekte rivier Dordogne. Ben je een echte daredevil? Vlieg dan met een parapente door de lucht en bewonder het adembenemende uitzicht op het pittoreske Sarlat. Je kunt ook een fietstocht maken naar de indrukwekkende grotten van Lascaux vol met prehistorische muurschilderingen.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

Ja, een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur is vereist (vanaf 11 jaar) Als je Frankrijk binnenkomt, moet je "Declaration sur l’honneur" invullen. Reizen vanuit Nederland; Om naar het buitenland te mogen reizen, vereist het RIVM dat alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en afgedrukt.

Reizigers vanuit België; Het is verplicht om het Passenger Locator-formulier 48 uur voor terugkeer naar België in te vullen.

Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Je dient een negatieve PCR-test te kunnen overleggen bij aankomst in Frankrijk (vanaf 11 jaar)
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

 

Voor reizigers naar NL: vanaf 13 jaar ben je verplicht om een negatieve PCR-test (max. 24u oud bij instappen in het vliegtuig) of een negatieve sneltest (max. 24u oud plus oud in combinatie met een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur.  + Bij thuiskomst heb je een nieuwe Nederlandse gezondheidsverklaring nodig: hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat u het twee keer per persoon afdrukt.

Om reizigers te BE: 48H voor terugkeer naar huis dient iedereen dit formulier in te vullen.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In het gele land geldt een avondklok van 21.00 - 06.00 uur
Restaurants
Open
Alleen terrassen zijn open; max 6 personen per tafel
Bars
Open
Alleen terrassen zijn open; max 6 personen per tafel
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Niet toegestaan
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Families

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
29ºC
29ºC
29ºC
31ºC
30ºC
29ºC
28ºC
26ºC
27ºC
28ºC
28ºC
28ºC
Min.
26ºC
26ºC
27ºC
28ºC
28ºC
26ºC
25ºC
24ºC
25ºC
25ºC
26ºC
26ºC