1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Bretagne
  5. Île-aux-Moines
Île-aux-Moines

Vakantie Île-aux-Moines

Algemene informatie

In de Golf van Morbihan in Bretagne ligt het bijzondere eiland Ile-aux-Moines. Dankzij het heerlijke milde klimaat en het prachtige landschap trekt dit eiland jaarlijks vele bezoekers. In de golf van Morbihan liggen maar liefst 42 eilandjes, maar Ile-aux-Moines wordt de parel van de golf genoemd.

Eiland van de monniken
Ile-aux-Moines betekent letterlijk ‘het eiland van de monniken’. Het eiland dankt haar naam aan de monniken van de abdij van Redon die hier in de middeleeuwen leefden. Tegenwoordig kun je heerlijk rondstruinen in het centrum tussen de smalle straatjes die versierd worden door vrolijk gekleurde bloemen. Je kunt het eiland op verschillende manieren ontdekken. Huur een fiets bij de pier en fiets door de groene heuvels of maak een wandeling langs alle bezienswaardigheden. Op elke hoek van dit eilandje is wel iets moois te bekijken.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
19ºC
20ºC
22ºC
24ºC
22ºC
15ºC
15ºC
12ºC
Min.
6ºC
9ºC
9ºC
8ºC
13ºC
14ºC
15ºC
17ºC
15ºC
12ºC
10ºC
8ºC