Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Carnoux-en-Provence
Carnoux-en-Provence

Vakantie Carnoux-en-Provence

Algemene informatie

Carnoux is een pittoresk plaatsje in de prachtige regio Provence. Het stadje is gelegen in de buurt van het massief Saint-Cyr en het Parc National des Calanques. De omgeving leent zich uitstekend om optimaal te genieten van het lekkere weer of voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten.

Het Parc National des Calanques

De Calanques is een natuurgebied dat bestaat uit een mooi landschap van ruwe kliffen, bossen met dennebomen en rotsen van kalksteen. Het gebied bestaat uit 8500 hectare en strekt zich uit door Marseille, Cassis en La Ciotat. Het natuurpark is vooral bekend door de prachtige inhammen in de kliffen waar je heerlijk kunt zwemmen en het kasteel van If. Het kasteel van If stamt uit de 16e eeuw. Maak een mooie wandeling en geniet van de uitzichten; de ruwe kalkkliffen samen met de turquoise kleur van de Middelandse zee zorgen voor een uniek plaatje. Vergeet ook zeker niet het idyllische vissersdorpje Cassis te bezoeken.

Marseille en Aix-en-Provence

Ook liggen de steden Marseille en Aix-en-Provence binnen bereik. Marseille is van oorsprong ontstaan uit een haven die is opgericht door de grieken, zo'n 600 jaar voor Christus. Sindsdien is Marseille de belangrijkste haven van Frankrijk. De stad beschikt over een zeer mooie binnenstad met een traditionele architectuur. Ontdek de trekpleisters van de stad; geniet van het uitzicht over de stad vanaf de Notre Dame de la Garde, slenter door de oude haven en bezoek de kleurrijke wijk 'Le Panier'. 

Ook Aix-en-Provence is een zeer leuke stad om te bezoeken, deze oude charmante stad beschikt over veel leuke plekjes zoals de beroemde promenade 'Cours Mirabeau' en de oude binnenstad. Aix-en-Provence wordt gekenmerkt door de berg Sainte-Victoire, die werdt geschilderd door de beroemde kunstenaar Paul Cézanne. In Aix-en-Provence is er 2 keer per week een Provencaalse markt die via de Cours Maribeau door heel de stad trekt, je vindt hier de beste olijfolie, groentes, fruit en souvenirs. Als je van Franse marktjes houd is dit een echte aanrader!

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
16ºC
14ºC
16ºC
22ºC
24ºC
28ºC
30ºC
24ºC
20ºC
18ºC
10ºC
Min.
6ºC
9ºC
8ºC
10ºC
15ºC
16ºC
20ºC
22ºC
18ºC
12ºC
10ºC
5ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Taal:
De officiële taal is Frans.

Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.


*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing


* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden:
https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu


* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.

Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille). 

Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.

Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.

Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.