1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Carnoux-en-Provence
Carnoux-en-Provence

Vakantie Carnoux-en-Provence

Algemene informatie

Carnoux is een pittoresk plaatsje in de prachtige regio Provence. Het stadje is gelegen in de buurt van het massief Saint-Cyr en het Parc National des Calanques. De omgeving leent zich uitstekend om optimaal te genieten van het lekkere weer of voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten.

Het Parc National des Calanques

De Calanques is een natuurgebied dat bestaat uit een mooi landschap van ruwe kliffen, bossen met dennebomen en rotsen van kalksteen. Het gebied bestaat uit 8500 hectare en strekt zich uit door Marseille, Cassis en La Ciotat. Het natuurpark is vooral bekend door de prachtige inhammen in de kliffen waar je heerlijk kunt zwemmen en het kasteel van If. Het kasteel van If stamt uit de 16e eeuw. Maak een mooie wandeling en geniet van de uitzichten; de ruwe kalkkliffen samen met de turquoise kleur van de Middelandse zee zorgen voor een uniek plaatje. Vergeet ook zeker niet het idyllische vissersdorpje Cassis te bezoeken.

Marseille en Aix-en-Provence

Ook liggen de steden Marseille en Aix-en-Provence binnen bereik. Marseille is van oorsprong ontstaan uit een haven die is opgericht door de grieken, zo'n 600 jaar voor Christus. Sindsdien is Marseille de belangrijkste haven van Frankrijk. De stad beschikt over een zeer mooie binnenstad met een traditionele architectuur. Ontdek de trekpleisters van de stad; geniet van het uitzicht over de stad vanaf de Notre Dame de la Garde, slenter door de oude haven en bezoek de kleurrijke wijk 'Le Panier'. 

Ook Aix-en-Provence is een zeer leuke stad om te bezoeken, deze oude charmante stad beschikt over veel leuke plekjes zoals de beroemde promenade 'Cours Mirabeau' en de oude binnenstad. Aix-en-Provence wordt gekenmerkt door de berg Sainte-Victoire, die werdt geschilderd door de beroemde kunstenaar Paul Cézanne. In Aix-en-Provence is er 2 keer per week een Provencaalse markt die via de Cours Maribeau door heel de stad trekt, je vindt hier de beste olijfolie, groentes, fruit en souvenirs. Als je van Franse marktjes houd is dit een echte aanrader!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
16ºC
14ºC
16ºC
22ºC
24ºC
28ºC
30ºC
24ºC
20ºC
18ºC
10ºC
Min.
6ºC
9ºC
8ºC
10ºC
15ºC
16ºC
20ºC
22ºC
18ºC
12ºC
10ºC
5ºC