1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Fréjus
Fréjus

Vakantie Fréjus

Algemene informatie

Gezellig, cultureel, vol kunst, vol historie en met een moderne jachthaven. Een vakantie in Fréjus is om zoveel verschillende redenen een goed idee. Het maakt niet uit met wat voor gezelschap je op vakantie gaat of wat je graag wilt doen. Fréjus is zo divers, hier is voor ieder wel wat wils.

Ontdek het Romeinse Fréjus tijdens je vakantie

Fréjus bestaat al vele, vele jaren. Sinds de Romeinse tijd is het al een belangrijke havenstad, en ook sinds die tijd is het dankzij de haven een welvarende stad. Fréjus heeft dus veel te danken aan die Romeinen. Nog steeds zijn de toch nog goed bewaarde overblijfselen uit die tijd een ware trekpleister. De Arena, het Aquaduct en het Romeinse Amfitheater kun je nog steeds komen bewonderen.

Bewonderingswaardige bezienswaardigheden

Dit zijn nog maar een paar van de mooie bezienswaardigheden die Fréjus in huis heeft. De jachthaven, de boulevard en het oude centrum zijn enkele andere aanraders. Ook ’s avonds kun je hier nog heen voor een gezellige tijd. De cafeetjes, barretjes en de leuke kraampjes bij de boulevard zijn erg leuk om te bezoeken.
Iets heel anders is de Rots van Roquebrune. Deze schitterende rotsen bestaan uit rood zandsteen en zijn werkelijk waar prachtig om te zien. Een wandeling hier langs is echt een aanrader, ook om dat je veel mooie en bijzondere planten tegenkomt. En ook het nabij gelegen
Le Muy en Saint Raphaël zijn leuk om te bezoeken.

Geniet van fantastisch vuurwerk tijdens je vakantie in Frejus

Om alleen een schitterende vuurwerkshow te geven voor 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk, is ook zo wat. Daarom kun je in Fréjus genieten van meerdere vuurwerkshows gedurende de hele zomer. Neem plaats op het strand en geniet van de enorme show die zich boven zee afspeelt.
Dagen: 4, 13, 18 en 25 juli & 1, 8 en 22 augustus. Starttijd: 22.30 uur.

Wijnfeest

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ook kwijt in Fréjus. Begin augustus is hier namelijk het Druivenfeest. Natuurlijk is er veel gezelligheid en veel wijn, maar het draait om de oude ceremonie die uitgevoerd wordt op het kerkplein van Fréjus.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen Stellen Families Overige

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
14ºC
20ºC
17ºC
18ºC
25ºC
26ºC
31ºC
32ºC
27ºC
22ºC
20ºC
13ºC
Min.
6ºC
8ºC
8ºC
10ºC
16ºC
16ºC
19ºC
22ºC
19ºC
13ºC
10ºC
6ºC