1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Gassin
Gassin

Vakantie Gassin

Algemene informatie

Gassin is de hoger gelegen buurman van glamourstad Saint Tropez. Vanuit dit schilderachtige dorpje kijk je letterlijk neer op deze mooie stad en de bijbehorende baai. Waar het bij de buurman altijd druk is, is het bij Gassin heerlijk gemoedelijk. De levendige stad is wel erg dichtbij, mocht je zin hebben in een avondje uit.

Gemoedelijk Gassin
Het is toch vreemd dat veel mensen langs het keurige Gassin rijden zonder hier even te stoppen. Gassin heeft toch een plekje op de 'Les Plus Beaux Villages de France', de lijst van mooiste Franse dorpen veroverd. Het uitzicht vanaf de oostkant van het dorp zal vast bijgedragen hebben aan deze plek. Je hebt hier echt een schitterend uitzicht over de baai van Saint Tropez. Uiteraard vind je in deze hoek van Gassin ook enkele restaurants en terrassen. Zo kun je helemaal genieten van de omgeving.

Laat je auto maar staan.
Met de auto kun je het oude centrum van Gassin niet in. Of je dit ook echt zou willen, is ook maar de vraag. Door de smalle, kronkelende straatjes rijden is haast niet te doen. Zeker niet omdat je ook nog veel trapjes tegen kunt komen. De huizen bestaan voornamelijk uit natuursteen en natuurlijk zijn ze aangekleed met van die mooie gekleurde luiken.

Afdalen naar zeeniveau
Gassin is misschien een prachtig dorp in de heuvels. Het strand is toch echt niet ver. Als je in de auto stapt, kun je bij binnen een ogenblik op het strand staan. De zee is echt fantastisch in dit deel van Zuid-Frankrijk. Ook de zandstranden zijn altijd geliefd. Een dagje afdalen is dus echt een aanrader!

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
14ºC
19ºC
19ºC
22ºC
27ºC
31ºC
32ºC
26ºC
25ºC
17ºC
17ºC
Min.
5ºC
7ºC
10ºC
12ºC
12ºC
18ºC
22ºC
22ºC
19ºC
17ºC
10ºC
11ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Taal:
De officiële taal is Frans.

Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.


*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing


* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden:
https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu


* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.

Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille). 

Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.

Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.

Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.