1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Gassin
Gassin

Vakantie Gassin

Algemene informatie

Gassin is de hoger gelegen buurman van glamourstad Saint Tropez. Vanuit dit schilderachtige dorpje kijk je letterlijk neer op deze mooie stad en de bijbehorende baai. Waar het bij de buurman altijd druk is, is het bij Gassin heerlijk gemoedelijk. De levendige stad is wel erg dichtbij, mocht je zin hebben in een avondje uit.

Gemoedelijk Gassin
Het is toch vreemd dat veel mensen langs het keurige Gassin rijden zonder hier even te stoppen. Gassin heeft toch een plekje op de 'Les Plus Beaux Villages de France', de lijst van mooiste Franse dorpen veroverd. Het uitzicht vanaf de oostkant van het dorp zal vast bijgedragen hebben aan deze plek. Je hebt hier echt een schitterend uitzicht over de baai van Saint Tropez. Uiteraard vind je in deze hoek van Gassin ook enkele restaurants en terrassen. Zo kun je helemaal genieten van de omgeving.

Laat je auto maar staan.
Met de auto kun je het oude centrum van Gassin niet in. Of je dit ook echt zou willen, is ook maar de vraag. Door de smalle, kronkelende straatjes rijden is haast niet te doen. Zeker niet omdat je ook nog veel trapjes tegen kunt komen. De huizen bestaan voornamelijk uit natuursteen en natuurlijk zijn ze aangekleed met van die mooie gekleurde luiken.

Afdalen naar zeeniveau
Gassin is misschien een prachtig dorp in de heuvels. Het strand is toch echt niet ver. Als je in de auto stapt, kun je bij binnen een ogenblik op het strand staan. De zee is echt fantastisch in dit deel van Zuid-Frankrijk. Ook de zandstranden zijn altijd geliefd. Een dagje afdalen is dus echt een aanrader!

Corona informatie

Let op! De volgende Franse regio's hebben code oranje in Nederland; Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne, Parijs, L'Ain, les Alpes Maritimes, les Bouches-du-Rhône, la Corse-du-Sud en la Haute Corse, la Côte-d’Or, l’Essonne, le Gard, la Gironde, la Haute-Garonne, les Hauts-de-Seine, le Hérault, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, le Loiret, Maine-et-Loire, le Nord, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales, le Rhône, la Sarthe, la Seine-et-Marne, la Seine-Maritime, la Seine-Saint-Denis, Tarn-et-Garonne, le Val-de-Marne, le Val-d’Oise, le Var, le Vaucluse, les Yvelines, Doubs, Gers, Haute Louire, Hautes-Pyrénées, Meurthe et Moselle, Oise, Somme, Saône et loire en Tarn. Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter en mondkapje verplicht in alle openbare ruimtes
Openbaar vervoer & taxi's
Gebruik toegestaan
Mondkapje verplicht. Het kan zijn dat er in Parijs aanvullende maatregelen zijn in verband met het coronavirus. Er rijden in Gironde (Bordeaux) tijdens de spitsuren geen bussen en treinen.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Advies is maximaal 10 personen.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Supermarkten & drogisterijen
Open
Mondkapje verplicht
Tankstations
Open
Mondkapje verplicht
Restaurants
Open
Maximaal 10 personen per tafel, 1 meter afstand tussen de tafels. Mondkapje verplicht. De restaurants in Marseille en Aix-en-Provence zijn voor 15 dagen gesloten. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Paris & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier et Rennes moeten de restaurants sluiten om 10 uur 's avonds, er mogen maximaal 10 mensen een groep vormen.
Bars
Open
Maximaal 10 personen per tafel, 1 meter afstand tussen de tafels. Mondkapje verplicht. De bars in Marseille en Aix-en-Provence zijn voor 15 dagen gesloten. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Paris & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier et Rennes moeten de bars sluiten om 10 uur 's avonds, er mogen maximaal 10 mensen een groep vormen. Vanaf 6 oktober zijn alle bars in Parijs minimaal 15 dagen gesloten.
Winkels
Open
Mondkapje verplicht
Waterparken
n/a
Themaparken
Open
Dierentuinen
Open
Stranden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Maximaal 10 personen binnen. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Parijs & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier en Rennes mogen er geen evenementen met meer dan 1000 personen plaats vinden, ook zijn studentenfeestjes en lokale evenementen verboden.
Musea
Open
Mondkapje verplicht
Wellness
Open
Mondkapje verplicht
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Zelfde regels als anders
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Gesloten
Luchthavens
Open
Temperatuurcheck en mondkapje verplicht
Afname Covid-19 test voor vertrek of wachten in quarantaine
Nee
Afname Covid-19 test op bestemming
-
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Quarantaine
Nee
Andere formaliteiten om het land binnen te komen
Nee
Transferregeling
Ja
1 meter afstand en hygiëne maatregelen

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
14ºC
19ºC
19ºC
22ºC
27ºC
31ºC
32ºC
26ºC
25ºC
17ºC
17ºC
Min.
5ºC
7ºC
10ºC
12ºC
12ºC
18ºC
22ºC
22ºC
19ºC
17ºC
10ºC
11ºC