1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Gassin
Gassin

Vakantie Gassin

Algemene informatie

Gassin is de hoger gelegen buurman van glamourstad Saint Tropez. Vanuit dit schilderachtige dorpje kijk je letterlijk neer op deze mooie stad en de bijbehorende baai. Waar het bij de buurman altijd druk is, is het bij Gassin heerlijk gemoedelijk. De levendige stad is wel erg dichtbij, mocht je zin hebben in een avondje uit.

Gemoedelijk Gassin
Het is toch vreemd dat veel mensen langs het keurige Gassin rijden zonder hier even te stoppen. Gassin heeft toch een plekje op de 'Les Plus Beaux Villages de France', de lijst van mooiste Franse dorpen veroverd. Het uitzicht vanaf de oostkant van het dorp zal vast bijgedragen hebben aan deze plek. Je hebt hier echt een schitterend uitzicht over de baai van Saint Tropez. Uiteraard vind je in deze hoek van Gassin ook enkele restaurants en terrassen. Zo kun je helemaal genieten van de omgeving.

Laat je auto maar staan.
Met de auto kun je het oude centrum van Gassin niet in. Of je dit ook echt zou willen, is ook maar de vraag. Door de smalle, kronkelende straatjes rijden is haast niet te doen. Zeker niet omdat je ook nog veel trapjes tegen kunt komen. De huizen bestaan voornamelijk uit natuursteen en natuurlijk zijn ze aangekleed met van die mooie gekleurde luiken.

Afdalen naar zeeniveau
Gassin is misschien een prachtig dorp in de heuvels. Het strand is toch echt niet ver. Als je in de auto stapt, kun je bij binnen een ogenblik op het strand staan. De zee is echt fantastisch in dit deel van Zuid-Frankrijk. Ook de zandstranden zijn altijd geliefd. Een dagje afdalen is dus echt een aanrader!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
14ºC
19ºC
19ºC
22ºC
27ºC
31ºC
32ºC
26ºC
25ºC
17ºC
17ºC
Min.
5ºC
7ºC
10ºC
12ºC
12ºC
18ºC
22ºC
22ºC
19ºC
17ºC
10ºC
11ºC