1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Port Barcarès
Port Barcarès

Vakantie Port Barcarès

Algemene informatie

Wil je graag naar het warme Zuid-Frankrijk? Lekker kamperen of juist in een fijn appartement of vakantiehuis? En wil je juist niet naar de Côte d'Azur, dan is de regio van Port Barcarès ideaal voor jouw volgende vakantie. Zon, zee en ook kun je hier heel veel watersporten beoefenen.

Doe diverse dingen
Je zit hier in Port Barcarès wel in een hele, hele diverse regio. Van de mooie blauwe zeeën, de fijne zandstranden of zoals hier aan het binnenwater, ga je in een tijdje rijden naar de hoge bergtoppen van de Pyreneeën. Op een klein half uur rijden bereik je het echte Franse binnenland. Hier vind je onder andere veel wijngaarden. Natuurlijk is het een aanrader om een echte wijn uit de regio te proeven. Ook aan de kust kun je meer doen dan alleen zwemmen en zonnen. Langs de zee liggen veel leuke dorpjes. Hier kun je lekker winkelen in de kleine winkeltjes en daarna heerlijk op het terras gaan lunchen.

Net als in het spel
Kastelen en burchten, daar staat dit deel van Frankrijk ook om bekend. De meest bekende is toch zonder twijfel het kasteel van Carcassonne in de volledig gerestaureerde stad Cité de Carcassonne. Omdat deze middeleeuwse stad nog zo goed bewaard gebleven is, staat Carcassonne op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Donderdag Perpignandag
Op nog geen kwartier rijden vind je Perpignan. Deze stad is sowieso een aanrader, maar wil je hier graag een dagje heen ga dan op een donderdag. De hele zomer is het in Perpignan feest, maar de donderdagen zijn extra speciaal. Dat betekent veel muziek en gezelligheid in de straten.

Corona informatie

Let op! De volgende Franse regio's hebben code oranje in Nederland; Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne, Parijs, L'Ain, les Alpes Maritimes, les Bouches-du-Rhône, la Corse-du-Sud en la Haute Corse, la Côte-d’Or, l’Essonne, le Gard, la Gironde, la Haute-Garonne, les Hauts-de-Seine, le Hérault, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, le Loiret, Maine-et-Loire, le Nord, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales, le Rhône, la Sarthe, la Seine-et-Marne, la Seine-Maritime, la Seine-Saint-Denis, Tarn-et-Garonne, le Val-de-Marne, le Val-d’Oise, le Var, le Vaucluse, les Yvelines, Doubs, Gers, Haute Louire, Hautes-Pyrénées, Meurthe et Moselle, Oise, Somme, Saône et loire en Tarn. Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter en mondkapje verplicht in alle openbare ruimtes
Openbaar vervoer & taxi's
Gebruik toegestaan
Mondkapje verplicht. Het kan zijn dat er in Parijs aanvullende maatregelen zijn in verband met het coronavirus. Er rijden in Gironde (Bordeaux) tijdens de spitsuren geen bussen en treinen.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Advies is maximaal 10 personen.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Supermarkten & drogisterijen
Open
Mondkapje verplicht
Tankstations
Open
Mondkapje verplicht
Restaurants
Open
Maximaal 10 personen per tafel, 1 meter afstand tussen de tafels. Mondkapje verplicht. De restaurants in Marseille en Aix-en-Provence zijn voor 15 dagen gesloten. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Paris & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier et Rennes moeten de restaurants sluiten om 10 uur 's avonds, er mogen maximaal 10 mensen een groep vormen.
Bars
Open
Maximaal 10 personen per tafel, 1 meter afstand tussen de tafels. Mondkapje verplicht. De bars in Marseille en Aix-en-Provence zijn voor 15 dagen gesloten. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Paris & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier et Rennes moeten de bars sluiten om 10 uur 's avonds, er mogen maximaal 10 mensen een groep vormen. Vanaf 6 oktober zijn alle bars in Parijs minimaal 15 dagen gesloten.
Winkels
Open
Mondkapje verplicht
Waterparken
n/a
Themaparken
Open
Dierentuinen
Open
Stranden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Maximaal 10 personen binnen. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Parijs & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier en Rennes mogen er geen evenementen met meer dan 1000 personen plaats vinden, ook zijn studentenfeestjes en lokale evenementen verboden.
Musea
Open
Mondkapje verplicht
Wellness
Open
Mondkapje verplicht
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Zelfde regels als anders
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Gesloten
Luchthavens
Open
Temperatuurcheck en mondkapje verplicht
Afname Covid-19 test voor vertrek of wachten in quarantaine
Nee
Afname Covid-19 test op bestemming
-
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Quarantaine
Nee
Andere formaliteiten om het land binnen te komen
Nee
Transferregeling
Ja
1 meter afstand en hygiëne maatregelen

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
10ºC
14ºC
19ºC
19ºC
22ºC
26ºC
30ºC
30ºC
24ºC
24ºC
17ºC
16ºC
Min.
6ºC
7ºC
9ºC
10ºC
14ºC
17ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
10ºC
10ºC