1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Port Barcarès
Port Barcarès

Vakantie Port Barcarès

Algemene informatie

Wil je graag naar het warme Zuid-Frankrijk? Lekker kamperen of juist in een fijn appartement of vakantiehuis? En wil je juist niet naar de Côte d'Azur, dan is de regio van Port Barcarès ideaal voor jouw volgende vakantie. Zon, zee en ook kun je hier heel veel watersporten beoefenen.

Doe diverse dingen
Je zit hier in Port Barcarès wel in een hele, hele diverse regio. Van de mooie blauwe zeeën, de fijne zandstranden of zoals hier aan het binnenwater, ga je in een tijdje rijden naar de hoge bergtoppen van de Pyreneeën. Op een klein half uur rijden bereik je het echte Franse binnenland. Hier vind je onder andere veel wijngaarden. Natuurlijk is het een aanrader om een echte wijn uit de regio te proeven. Ook aan de kust kun je meer doen dan alleen zwemmen en zonnen. Langs de zee liggen veel leuke dorpjes. Hier kun je lekker winkelen in de kleine winkeltjes en daarna heerlijk op het terras gaan lunchen.

Net als in het spel
Kastelen en burchten, daar staat dit deel van Frankrijk ook om bekend. De meest bekende is toch zonder twijfel het kasteel van Carcassonne in de volledig gerestaureerde stad Cité de Carcassonne. Omdat deze middeleeuwse stad nog zo goed bewaard gebleven is, staat Carcassonne op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Donderdag Perpignandag
Op nog geen kwartier rijden vind je Perpignan. Deze stad is sowieso een aanrader, maar wil je hier graag een dagje heen ga dan op een donderdag. De hele zomer is het in Perpignan feest, maar de donderdagen zijn extra speciaal. Dat betekent veel muziek en gezelligheid in de straten.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
10ºC
14ºC
19ºC
19ºC
22ºC
26ºC
30ºC
30ºC
24ºC
24ºC
17ºC
16ºC
Min.
6ºC
7ºC
9ºC
10ºC
14ºC
17ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
10ºC
10ºC