Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Port Barcarès
Port Barcarès

Vakantie Port Barcarès

Algemene informatie

Wil je graag naar het warme Zuid-Frankrijk? Lekker kamperen of juist in een fijn appartement of vakantiehuis? En wil je juist niet naar de Côte d'Azur, dan is de regio van Port Barcarès ideaal voor jouw volgende vakantie. Zon, zee en ook kun je hier heel veel watersporten beoefenen.

Doe diverse dingen
Je zit hier in Port Barcarès wel in een hele, hele diverse regio. Van de mooie blauwe zeeën, de fijne zandstranden of zoals hier aan het binnenwater, ga je in een tijdje rijden naar de hoge bergtoppen van de Pyreneeën. Op een klein half uur rijden bereik je het echte Franse binnenland. Hier vind je onder andere veel wijngaarden. Natuurlijk is het een aanrader om een echte wijn uit de regio te proeven. Ook aan de kust kun je meer doen dan alleen zwemmen en zonnen. Langs de zee liggen veel leuke dorpjes. Hier kun je lekker winkelen in de kleine winkeltjes en daarna heerlijk op het terras gaan lunchen.

Net als in het spel
Kastelen en burchten, daar staat dit deel van Frankrijk ook om bekend. De meest bekende is toch zonder twijfel het kasteel van Carcassonne in de volledig gerestaureerde stad Cité de Carcassonne. Omdat deze middeleeuwse stad nog zo goed bewaard gebleven is, staat Carcassonne op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Donderdag Perpignandag
Op nog geen kwartier rijden vind je Perpignan. Deze stad is sowieso een aanrader, maar wil je hier graag een dagje heen ga dan op een donderdag. De hele zomer is het in Perpignan feest, maar de donderdagen zijn extra speciaal. Dat betekent veel muziek en gezelligheid in de straten.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
10ºC
14ºC
19ºC
19ºC
22ºC
26ºC
30ºC
30ºC
24ºC
24ºC
17ºC
16ºC
Min.
6ºC
7ºC
9ºC
10ºC
14ºC
17ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
10ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Taal:
De officiële taal is Frans.

Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.


*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing


* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden:
https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu


* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.

Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille). 

Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.

Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.

Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.