1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Valras-Plage
Valras-Plage

Vakantie Valras-Plage

Algemene informatie

Valras-Plage ligt aan een 4 kilometer lang zandstrand. Op dit stukje Zuid-Frankrijk heb je dus altijd een stukje strand voor jezelf. Je hoeft geen duinen over te klimmen, hier wandel je gewoon het strand op. Het is een ideale plek voor families, op veel stukken staat er ook een speeltuintje op het strand. Kinderen kunnen dus echt naar hartenlust spelen.

Genoeg te doen
Vervelen hoef je jezelf hier nooit. Natuurlijk gaat het genieten van het mooie weer nooit vervelen, maar de omgeving verdient het om gezien te worden. Wil je een beetje griezelen in de grotten van Devèze en Clamouze? Hier is het natuurlijk best donker, maar maak je geen zorgen er is gezorgd voor licht. Een ander bezienswaardigheid is het Canal de Midi. Dit moet wel het meest bekende kanaal van Frankrijk zijn.

Proef Valras-Plage
In dit heerlijke klimaat worden natuurlijk ook heerlijke gerechten gemaakt. Aan het strand kun je lekker eten met uitzicht op zee, daar wordt het eten toch gewoon lekkerder van! Een wijntje uit deze regio maakt het eten helemaal af. Doe vooral wat voorwerk in een van de restaurants voor je hier een kijkje gaat nemen. Dan kan je misschien thuis nog wat proefhuiswerk doen…

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
12ºC
18ºC
17ºC
17ºC
24ºC
26ºC
30ºC
29ºC
28ºC
20ºC
17ºC
11ºC
Min.
5ºC
8ºC
8ºC
11ºC
16ºC
16ºC
20ºC
22ºC
17ºC
13ºC
10ºC
6ºC