1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Valras-Plage
Valras-Plage

Vakantie Valras-Plage

Algemene informatie

Valras-Plage ligt aan een 4 kilometer lang zandstrand. Op dit stukje Zuid-Frankrijk heb je dus altijd een stukje strand voor jezelf. Je hoeft geen duinen over te klimmen, hier wandel je gewoon het strand op. Het is een ideale plek voor families, op veel stukken staat er ook een speeltuintje op het strand. Kinderen kunnen dus echt naar hartenlust spelen.

Genoeg te doen
Vervelen hoef je jezelf hier nooit. Natuurlijk gaat het genieten van het mooie weer nooit vervelen, maar de omgeving verdient het om gezien te worden. Wil je een beetje griezelen in de grotten van Devèze en Clamouze? Hier is het natuurlijk best donker, maar maak je geen zorgen er is gezorgd voor licht. Een ander bezienswaardigheid is het Canal de Midi. Dit moet wel het meest bekende kanaal van Frankrijk zijn.

Proef Valras-Plage
In dit heerlijke klimaat worden natuurlijk ook heerlijke gerechten gemaakt. Aan het strand kun je lekker eten met uitzicht op zee, daar wordt het eten toch gewoon lekkerder van! Een wijntje uit deze regio maakt het eten helemaal af. Doe vooral wat voorwerk in een van de restaurants voor je hier een kijkje gaat nemen. Dan kan je misschien thuis nog wat proefhuiswerk doen…

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
12ºC
18ºC
17ºC
17ºC
24ºC
26ºC
30ºC
29ºC
28ºC
20ºC
17ºC
11ºC
Min.
5ºC
8ºC
8ºC
11ºC
16ºC
16ºC
20ºC
22ºC
17ºC
13ºC
10ºC
6ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Taal:
De officiële taal is Frans.

Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.


*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing


* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden:
https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu


* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.

Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille). 

Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.

Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.

Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.