1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Valras-Plage
Valras-Plage

Vakantie Valras-Plage

Algemene informatie

Valras-Plage ligt aan een 4 kilometer lang zandstrand. Op dit stukje Zuid-Frankrijk heb je dus altijd een stukje strand voor jezelf. Je hoeft geen duinen over te klimmen, hier wandel je gewoon het strand op. Het is een ideale plek voor families, op veel stukken staat er ook een speeltuintje op het strand. Kinderen kunnen dus echt naar hartenlust spelen.

Genoeg te doen
Vervelen hoef je jezelf hier nooit. Natuurlijk gaat het genieten van het mooie weer nooit vervelen, maar de omgeving verdient het om gezien te worden. Wil je een beetje griezelen in de grotten van Devèze en Clamouze? Hier is het natuurlijk best donker, maar maak je geen zorgen er is gezorgd voor licht. Een ander bezienswaardigheid is het Canal de Midi. Dit moet wel het meest bekende kanaal van Frankrijk zijn.

Proef Valras-Plage
In dit heerlijke klimaat worden natuurlijk ook heerlijke gerechten gemaakt. Aan het strand kun je lekker eten met uitzicht op zee, daar wordt het eten toch gewoon lekkerder van! Een wijntje uit deze regio maakt het eten helemaal af. Doe vooral wat voorwerk in een van de restaurants voor je hier een kijkje gaat nemen. Dan kan je misschien thuis nog wat proefhuiswerk doen…

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

Ja, een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur is vereist (vanaf 11 jaar) Als je Frankrijk binnenkomt, moet je "Declaration sur l’honneur" invullen. Reizen vanuit Nederland; Om naar het buitenland te mogen reizen, vereist het RIVM dat alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en afgedrukt.

Reizigers vanuit België; Het is verplicht om het Passenger Locator-formulier 48 uur voor terugkeer naar België in te vullen.

Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Je dient een negatieve PCR-test te kunnen overleggen bij aankomst in Frankrijk (vanaf 11 jaar)
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

 

Voor reizigers naar NL: vanaf 13 jaar ben je verplicht om een negatieve PCR-test (max. 24u oud bij instappen in het vliegtuig) of een negatieve sneltest (max. 24u oud plus oud in combinatie met een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur.  + Bij thuiskomst heb je een nieuwe Nederlandse gezondheidsverklaring nodig: hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat u het twee keer per persoon afdrukt.

Om reizigers te BE: 48H voor terugkeer naar huis dient iedereen dit formulier in te vullen.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In het gele land geldt een avondklok van 21.00 - 06.00 uur
Restaurants
Open
Alleen terrassen zijn open; max 6 personen per tafel
Bars
Open
Alleen terrassen zijn open; max 6 personen per tafel
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Niet toegestaan
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Overige

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
12ºC
18ºC
17ºC
17ºC
24ºC
26ºC
30ºC
29ºC
28ºC
20ºC
17ºC
11ºC
Min.
5ºC
8ºC
8ºC
11ºC
16ºC
16ºC
20ºC
22ºC
17ºC
13ºC
10ºC
6ºC