1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Loire
  5. Longeville-sur-Mer
Longeville-sur-Mer

Vakantie Longeville-sur-Mer

Algemene informatie

Longeville-sur-Mer is een schitterend gebied met honderden hectares vol dennen- en eikenbomen. Dat is bij lange na niet het enige moois dat dit stukje Frankrijk in huis heeft. Hier zijn ook drie fijne zandstranden, een prachtig moerasgebied en het plaatsje Longeville-sur-Mer mag er ook zeker zijn.

Fascinerende geschiedenis
De Vendée staat misschien vooral bekend als de regio van de grote slagen. Ook tijdens de Franse Revolutie is hier flink gevochten. De vele arme boeren die de Vendée rijk was, waren erg blij toen ze een kans zagen om onder de vele strenge regels uit te komen. De nieuwe machthebbers waren hier niet geliefder dan de vroegere koning. Alle jonge jongens werden opgeroepen voor dienstplicht, maar in deze agrarische regio waren alle handen nodig. De Vendée kwam in opstand. Molens waren van essentieel belang. Door de wieken van de molens werden namelijk boodschappen doorgegeven over de locatie van het vijandige leger. Helaas heeft het niet gelopen. De republikeinen wonnen en vele boeren vluchtten met hun families naar
Normandië. Helaas haalden het leger de stoet vluchtelingen in en overleefden geen van de boeren deze ontmoeting.

Staan op het water
De westkust van Frankrijk staat niet voor niets bekend als een heerlijke surfplek. Dat is het namelijk ook. Op de stranden van Longeville-sur-Mer kun je ook heel goed leren surfen. Bij de surfscholen in de buurt kun je één, maar ook meerdere leuke lessen volgen.

Zien, zien, zien!
Zoals je wel begrijpt, verdienen de molens in dit gebied extra aandacht. Heel veel molens stonden na de bloederige strijd niet meer overeind, maar daarna zijn ze weer fraai opgebouwd. De Molen van Rabouillères is gebouwd in 1819 en was tot 1962 in gebruik.
Château de la Guignardière is een andere bezienswaardigheid in deze streek. Het verhaal gaat dat in 1555 begonnen is met de bouw, maar dat het eigenlijk nooit helemaal afgerond is. Wel is het een schitterend landhuis, met een mogelijk nog mooiere tuin. Zo heeft de regio veel diverse en mooie bezienswaardigheden.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
10ºC
13ºC
14ºC
18ºC
21ºC
22ºC
25ºC
26ºC
25ºC
17ºC
16ºC
12ºC
Min.
5ºC
10ºC
9ºC
9ºC
13ºC
14ºC
17ºC
19ºC
16ºC
13ºC
9ºC
7ºC