Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Vendée
Vendée

Vakantie Vendée

Algemene informatie

Vendée is een schitterende regio om naartoe te gaan op vakantie. Gekenmerkt door groen en met veel diverse landschappen. Toch blijft het strand de toeristentrekpleister van de hele regio. Niet zo vreemd, want het is natuurlijk heerlijk om in deze zonurenrijke regio lekker te zonnen op het strand. Zeker als de zandstranden breed, rustig aflopend en ook nog eens zeer geschikt zijn voor watersporten als surfen.

Ontdek de geschiedenis van de Vendée tijdens je autovakantie

De Vendée staat misschien vooral bekend als de regio van de grote slagen. Ook tijdens de Franse Revolutie is hier flink gevochten. De vele arme boeren die de Vendée rijk was, waren erg blij toen ze een kans zagen om onder de vele strenge regels uit te komen. De nieuwe machthebbers waren hier niet geliefder dan de vroegere koning. Alle jonge jongens werden opgeroepen voor dienstplicht, maar in deze agrarische regio waren alle handen hard nodig. De Vendée kwam in opstand. Molens waren van essentieel belang. Door de wieken van de molens werden namelijk boodschappen doorgegeven over de locatie van het vijandige leger. Helaas heeft het niet gelopen. De republikeinen wonnen en vele boeren vluchtten met hun families naar Normandië. Helaas haalden het leger de stoet vluchtelingen in en overleefden geen van de boeren deze ontmoeting.

Ga eropuit tijdens een vakantie in de Vendée.

Na deze korte geschiedenis snap je waarom de molens in deze regio vaak veel toeristen trekken. Veel molens hebben de oorlog niet overleefd, sommige zijn herbouwd, maar er zijn nog wel molens die hebben ‘meegevochten’ tegen het republikeinse leger.

De Vendée is ook een regio met veel schitterende kerken en mooie, oude kastelen. Prieure de Grammont is een van die mooie gebouwen. Het in de 13e eeuw gebouwde klooster is gebouwd in opdracht van niemand minder dan Richard Leeuwenhart, jawel de koning van de kruistochten en de Robin Hood-verhalen. Het is één van de best bewaarde kloosters uit die tijd. Nu zijn hier regelmatig tentoonstellingen en muziekoptredens.

Nog een voorbeeld van een historisch belangrijk gebouw is de Abdij van Nieul in Nieul sur l’Autise. Het is in 1068 gebouwd in opdracht van de koningin van Frankrijk. De verlichte verlichtingskunstwerken binnen, het 3D-bezoek en het optische theater zijn prachtig. Toch zijn de kinderen vaak echt helemaal weg van de voorstellingen. In juli en augustus is hier elke week, van woensdag tot zondag, een avondvoorstelling. De jonge bezoekers (5-8 jaar) mogen zichzelf eerst ook verkleden voor ze naar de voorstelling kijken!

Betoverend, divers en heel mooi

De Vendée heeft veel mooie bezienswaardigheden, veel leuke attractie- en waterparken, maar ook een beeldschoon binnenland met schitterende natuur. Het is niet zo dat het gehele binnenland bedekt is met bos, je kunt het bijna zo gek niet bedenken op gebied van natuur en de Vendée heeft het wel. Van de brede zandstranden tot stukken met rotsige, woeste kust, maar ook zonnebloemvelden, natuurreservaten, groene bossen, (zout)moerassen, meren en in het zuiden staan ook palmbomen. Natuurliefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen tijdens een vakantie in de Vendée

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
13ºC
14ºC
17ºC
19ºC
21ºC
24ºC
25ºC
24ºC
16ºC
16ºC
12ºC
Min.
6ºC
10ºC
9ºC
9ºC
13ºC
14ºC
16ºC
19ºC
15ºC
12ºC
10ºC
8ºC

Populaire accommodaties