1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Vendée
Vendée

Vakantie Vendée

Algemene informatie

Vendée is een schitterende regio om naartoe te gaan op vakantie. Gekenmerkt door groen en met veel diverse landschappen. Toch blijft het strand de toeristentrekpleister van de hele regio. Niet zo vreemd, want het is natuurlijk heerlijk om in deze zonurenrijke regio lekker te zonnen op het strand. Zeker als de zandstranden breed, rustig aflopend en ook nog eens zeer geschikt zijn voor watersporten als surfen.

Ontdek de geschiedenis van de Vendée tijdens je autovakantie

De Vendée staat misschien vooral bekend als de regio van de grote slagen. Ook tijdens de Franse Revolutie is hier flink gevochten. De vele arme boeren die de Vendée rijk was, waren erg blij toen ze een kans zagen om onder de vele strenge regels uit te komen. De nieuwe machthebbers waren hier niet geliefder dan de vroegere koning. Alle jonge jongens werden opgeroepen voor dienstplicht, maar in deze agrarische regio waren alle handen hard nodig. De Vendée kwam in opstand. Molens waren van essentieel belang. Door de wieken van de molens werden namelijk boodschappen doorgegeven over de locatie van het vijandige leger. Helaas heeft het niet gelopen. De republikeinen wonnen en vele boeren vluchtten met hun families naar Normandië. Helaas haalden het leger de stoet vluchtelingen in en overleefden geen van de boeren deze ontmoeting.

Ga eropuit tijdens een vakantie in de Vendée.

Na deze korte geschiedenis snap je waarom de molens in deze regio vaak veel toeristen trekken. Veel molens hebben de oorlog niet overleefd, sommige zijn herbouwd, maar er zijn nog wel molens die hebben ‘meegevochten’ tegen het republikeinse leger.

De Vendée is ook een regio met veel schitterende kerken en mooie, oude kastelen. Prieure de Grammont is een van die mooie gebouwen. Het in de 13e eeuw gebouwde klooster is gebouwd in opdracht van niemand minder dan Richard Leeuwenhart, jawel de koning van de kruistochten en de Robin Hood-verhalen. Het is één van de best bewaarde kloosters uit die tijd. Nu zijn hier regelmatig tentoonstellingen en muziekoptredens.

Nog een voorbeeld van een historisch belangrijk gebouw is de Abdij van Nieul in Nieul sur l’Autise. Het is in 1068 gebouwd in opdracht van de koningin van Frankrijk. De verlichte verlichtingskunstwerken binnen, het 3D-bezoek en het optische theater zijn prachtig. Toch zijn de kinderen vaak echt helemaal weg van de voorstellingen. In juli en augustus is hier elke week, van woensdag tot zondag, een avondvoorstelling. De jonge bezoekers (5-8 jaar) mogen zichzelf eerst ook verkleden voor ze naar de voorstelling kijken!

Betoverend, divers en heel mooi

De Vendée heeft veel mooie bezienswaardigheden, veel leuke attractie- en waterparken, maar ook een beeldschoon binnenland met schitterende natuur. Het is niet zo dat het gehele binnenland bedekt is met bos, je kunt het bijna zo gek niet bedenken op gebied van natuur en de Vendée heeft het wel. Van de brede zandstranden tot stukken met rotsige, woeste kust, maar ook zonnebloemvelden, natuurreservaten, groene bossen, (zout)moerassen, meren en in het zuiden staan ook palmbomen. Natuurliefhebbers zullen zeker aan hun trekken komen tijdens een vakantie in de Vendée

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Afname Covid-19 test voor vertrek
Ja
Een negatieve PCR-test is vereist voor iedereen van 11 jaar of ouder. De test dient bij aankomst minder dan 72 uur oud te zijn.
Afname Covid-19 test bij aankomst
Nee
Gezondheidsverklaring
Ja

Wanneer je Frankrijk binnenkomt dien je een “Declaration sur l’honneur” in te vullen.

Indien je vanuit Nederland reist vereist het RIVM iedereen van 13 jaar of ouder om een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier is verplicht voor vertrek en aankomst en geldt voor elke reis, ongeacht het transport. Het statement dient uitgeprint te zijn en 24 uur voor vertrek/aankomst te worden ingevuld.

Quarantaine
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Het samenkomen van mensen is op dit moment niet toegestaan.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In het gele land geldt een avondklok van 19.00 - 06.00 uur.
Restaurants
Gesloten
Bars
Gesloten
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Open
Tot 18.00 uur.
Supermarkten en apotheken
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Bars / Apres-ski
Gesloten
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Evenementen (binnen & buiten)
Niet toegestaan
Winkels
Open
Alleen essentiële winkels zijn geopend.
Supermarkten & drogisterijen
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Verschillend
Theaters, musea en bioscopen geopend.
Evenementen (indoor en outdoor)
Niet toegestaan
Stranden
Open
Luchthavens
Open
Afstand houden en temperatuurchecks verplicht (vanaf 11 jaar).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Nee
Goed om te weten
Ja
Een vertrek naar of van een land buiten de EU is verboden tenzij essentieel.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
13ºC
14ºC
17ºC
19ºC
21ºC
24ºC
25ºC
24ºC
16ºC
16ºC
12ºC
Min.
6ºC
10ºC
9ºC
9ºC
13ºC
14ºC
16ºC
19ºC
15ºC
12ºC
10ºC
8ºC