1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Epirus (Parga)
  5. Paleros (regio Etolakarnania)
Paleros (regio Etolakarnania)

Vakantie Paleros (regio Etolakarnania)

Algemene informatie

Het stadje Paleros ligt in de Griekse provincie Etoloakarnania. Omdat dit een van de grootste provincies van het land is, is de veelzijdigheid hier enorm. Met glooiende heuvels, hoge bergen en een lange kustlijn is dit zelfs voor de meest verwende toerist een zeer compleet stukje Griekenland. Daarnaast ben je met de auto zo op het prachtige eiland Lefkas.

Paleros is een gemoedelijk plaatsje, waar toerisme nog niet de boventoon voert. Lekker genieten van het échte Griekse leven is hier dagelijks aan de orde. Het langgerekte strand, dat als het ware in een grote baai ligt, is tijdens de zomerdagen absoluut het populairste plekje van de Paleros. Omdat Grieken zelf ook dol zijn op lekker eten, kun je rondom ook genoeg restaurantjes uitproberen of proosten op een zonnig terras.

Wil je wat van de prachtige omgeving zien, dan is de hoofdstad Messologgi zeker aan te raden. Met een prachtig meer en traditionele huizen, ademt deze heilige stad en bijzondere sfeer uit. Maar ook de Venetiaanse vesting van Nafpaktos en de archeologische opgravingen in Agrinio zijn absoluut het bezoeken waard. Ben je geïnteresseerd in de Griekse oudheid van deze regio? Dan mag je het kanaal van Cleopatra, in het plaatsje Aktio, niet missen.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in publieke en openbare buitenruimtes. Op straat geen mondkapje verplicht, tenzij de 1,5 meter niet gewaarbord kan worden.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Geen maximaal aantal personen zo lang er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Bars
Open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gedeeltelijk gesloten
Musea en archeologische plekken in de openlucht zijn open. Enkel toegankelijk na volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve corona (snel)test van uiterlijk 48 uur oud.
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Ja
85% Van de capaciteit. Privétransfer 2 personen maximaal.
Maximaal 4 personen in een (huur) auto, behalve wanneer je met een gezin bent met kinderen onder de 18 jaar. Dan mag je samen in de auto reizen.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
7ºC
11ºC
15ºC
17ºC
22ºC
26ºC
31ºC
31ºC
29ºC
21ºC
15ºC
14ºC
Min.
3ºC
7ºC
12ºC
10ºC
13ºC
19ºC
23ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
11ºC