1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Epirus (Parga)
  5. Paleros (regio Etolakarnania)
Paleros (regio Etolakarnania)

Vakantie Paleros (regio Etolakarnania)

Algemene informatie

Het stadje Paleros ligt in de Griekse provincie Etoloakarnania. Omdat dit een van de grootste provincies van het land is, is de veelzijdigheid hier enorm. Met glooiende heuvels, hoge bergen en een lange kustlijn is dit zelfs voor de meest verwende toerist een zeer compleet stukje Griekenland. Daarnaast ben je met de auto zo op het prachtige eiland Lefkas.

Paleros is een gemoedelijk plaatsje, waar toerisme nog niet de boventoon voert. Lekker genieten van het échte Griekse leven is hier dagelijks aan de orde. Het langgerekte strand, dat als het ware in een grote baai ligt, is tijdens de zomerdagen absoluut het populairste plekje van de Paleros. Omdat Grieken zelf ook dol zijn op lekker eten, kun je rondom ook genoeg restaurantjes uitproberen of proosten op een zonnig terras.

Wil je wat van de prachtige omgeving zien, dan is de hoofdstad Messologgi zeker aan te raden. Met een prachtig meer en traditionele huizen, ademt deze heilige stad en bijzondere sfeer uit. Maar ook de Venetiaanse vesting van Nafpaktos en de archeologische opgravingen in Agrinio zijn absoluut het bezoeken waard. Ben je geïnteresseerd in de Griekse oudheid van deze regio? Dan mag je het kanaal van Cleopatra, in het plaatsje Aktio, niet missen.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
7ºC
11ºC
15ºC
17ºC
22ºC
26ºC
31ºC
31ºC
29ºC
21ºC
15ºC
14ºC
Min.
3ºC
7ºC
12ºC
10ºC
13ºC
19ºC
23ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
11ºC