1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Kefalonia
  5. Argostoli
Argostoli

Vakantie Argostoli

Algemene informatie

Argostoli wordt ook wel gezien als het culturele en commerciële centrum van Kefalonia. Niet zo vreemd dus dat het hier een gezellig en levendig samenkomen is van toeristen en locals. Deze levendige hoofdstad is gelegen aan de baai van Argostoli, waar je buiten de zeer gezellige haven (waar je dagelijks je verse vis kunt kopen) ook het echte lokale leven ervaart. De baai is verbonden met een authentieke ophaalbrug, zodat je eenvoudig naar de andere kant kunt komen. Deze beroemde 'Drapanos-brug' is 90 meter lang en is één van de weinige bouwwerken die de aarbeving van 1953 heeft doorstaan.

In Argostoli is een vrij lange winkelstraat, waar ook de shopaholics aan hun trekken kunnen komen. De Griekse sfeer tref je hier overigens ook in de winkels aan, want tussen 2 en 5 uur 's-middags zijn vrijwel alle winkels gesloten. Maar dan heb je genoeg tijd om lekker neer te strijken op het centrale plein van de stad; vol met taverana's en terrassen. Voor de culturele liefhebbers zijn er ook een aantal mooie musea te bezoeken, of één van de oudste bibliotheken van Griekenland die ook in deze stad is te vinden.

Corona informatie

Corona maatregelen

* LET OP! Belangrijke informatie *
De Griekse overheid maakt het vanaf 27 juni verplicht om minimaal 48 uur voor aankomst op elke Griekse luchthaven een zogenoemde Passenger Load Factor formulier in te vullen. Je kunt deze
hier invullen.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
1,5 meter aanbevolen
Openbaarvervoer
Gebruik toegestaan, mondkapje verplicht
Maximaal aantal personen buiten
onbeperkt
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Supermarkten en drogisterijen
Open
Tankstations
Open
Restaurants
Open
Tafels alleen in openucht met veilige afstand tussen de tafels. Het maximaal aantal gasten aan 1 tafel is 6, behalve voor families met minderjarige kinderen. Personeel draagt verplicht een mondkapje. Voor gasten is dit aanbevolen maar niet verplicht.
Bars
Open
Aantal gasten afhankelijk van hoeveelheid mensen per vierkante meter aanwezig zijn.
Winkels
Open
Aantal gasten afhankelijk van hoeveelheid mensen per vierkante meter aanwezig zijn. In winkelcentra is 1 persoon per 20 vierkante meter toegestaan en in kleinere winkels 1 persoon per 15 of 10 vierkante meter. Mondkapjes zijn aanbevolen.
Themaparken
Open
Dierentuinen
Open
Stranden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Musea
Open
Wellness
Open
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Zelfde regels als anders
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Gesloten
Luchthavens
Mondkapje verplicht
Vanaf 1 juli worden vluchten naar alle luchthavens in Griekenland opgestart. Er worden steekproefsgewijs coronatesten afgenomen op luchthavens. Hieraan dienen alle bezoekers die hiervoor worden uitgekozen mee te werken. Na de test mag de bezoeker direct door naar het hotel.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
20ºC
19ºC
21ºC
28ºC
28ºC
29ºC
25ºC
24ºC
19ºC
14ºC
Min.
6ºC
9ºC
10ºC
9ºC
13ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
18ºC
11ºC
6ºC