1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Kefalonia
  5. Argostoli
Argostoli

Vakantie Argostoli

Algemene informatie

Argostoli wordt ook wel gezien als het culturele en commerciële centrum van Kefalonia. Niet zo vreemd dus dat het hier een gezellig en levendig samenkomen is van toeristen en locals. Deze levendige hoofdstad is gelegen aan de baai van Argostoli, waar je buiten de zeer gezellige haven (waar je dagelijks je verse vis kunt kopen) ook het echte lokale leven ervaart. De baai is verbonden met een authentieke ophaalbrug, zodat je eenvoudig naar de andere kant kunt komen. Deze beroemde 'Drapanos-brug' is 90 meter lang en is één van de weinige bouwwerken die de aarbeving van 1953 heeft doorstaan.

In Argostoli is een vrij lange winkelstraat, waar ook de shopaholics aan hun trekken kunnen komen. De Griekse sfeer tref je hier overigens ook in de winkels aan, want tussen 2 en 5 uur 's-middags zijn vrijwel alle winkels gesloten. Maar dan heb je genoeg tijd om lekker neer te strijken op het centrale plein van de stad; vol met taverana's en terrassen. Voor de culturele liefhebbers zijn er ook een aantal mooie musea te bezoeken, of één van de oudste bibliotheken van Griekenland die ook in deze stad is te vinden.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in publieke en openbare buitenruimtes. Op straat geen mondkapje verplicht, tenzij de 1,5 meter niet gewaarbord kan worden.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Geen maximaal aantal personen zo lang er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Bars
Open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gedeeltelijk gesloten
Musea en archeologische plekken in de openlucht zijn open. Enkel toegankelijk na volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve corona (snel)test van uiterlijk 48 uur oud.
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Ja
85% Van de capaciteit. Privétransfer 2 personen maximaal.
Maximaal 4 personen in een (huur) auto, behalve wanneer je met een gezin bent met kinderen onder de 18 jaar. Dan mag je samen in de auto reizen.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
20ºC
19ºC
21ºC
28ºC
28ºC
29ºC
25ºC
24ºC
19ºC
14ºC
Min.
6ºC
9ºC
10ºC
9ºC
13ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
18ºC
11ºC
6ºC