Terug

Op vakantie naar Gournes

Destination image

Algemene informatie

Het kleine dorpje Gournes ligt ongeveer 17 km ten oosten van Heraklion, tussen Kokini Hani en Gouves. Gournes heeft een authentiek centrum met typische Griekse straatjes. Hier vind je supermarkten, leuke souvenirwinkeltjes, een lokaal bakkertje en gezellige restaurantjes. Een lekker glaasje Ouzo drinken terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over zee kan perfect aan de levendige boulevard van deze plaats.

Strand
Geniet van heerlijke zonnige dagen aan het strand waar je strandbedjes en parasols kunt kopen, of zoek ontdek de onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken. Als je iets verder doorloopt over het strand, net iets voor Kokkini Hani, kom je uit op een strand waar veel watersportmogelijkheden zijn zoals kitesurfen en parasailing.

Even iets anders…

Behalve zon, zee en strand kun je hier nog veel meer kanten op. Breng een bezoek aan de oude militaire basis, of ontdek één van de mooie plaatsen in de omgeving. Een bezoekje aan het klooster van Anapoli is zeker de moeite waard voor cultuurliefhebbers. Deze plaats ligt op 6 km van Gournes en hier worden regelmatig Griekse avonden georganiseerd.
Lees verder Minder informatie
Bekijk alle accommodaties in Gournes

Het weer

Naar het begin