1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Lesbos
  5. Vafios
Vafios

Vakantie Vafios

Algemene informatie

Vafios is een schilderachtig dorpje met ongeveer 150 inwoners, gelegen in het noorden van Lesbos op ongeveer 5 kilometer van Molivos. Vafios is een van de meest traditionele dorpjes in Lesbos. In het centrum kun je bijna verdwalen in de vele kleine straatjes en kun je genieten van de vele gekleurde voortuintjes. In het centrum van het dorp vind je de oude kerk Agia Paraskevi. De kerk heeft een zeer oude houten tempel, erg indrukwekkend om te zien. Bijzonder weetje, Vafios ligt aan de voet van wat ooit de grootste vulkaan van Griekenland was, Mount Lepetymnos.

Wanneer je van de Griekse keuken houd, ben je in Vafios op het juiste adres. In Vafios zit namelijk één van de beste taverna’s van Lesbos, Taverna Vafios. Uitgeroepen tot het gastronomisch paradijs van Lesbos met fantastische, traditionele gerechten. En je kunt van dit alles genieten met een waanzinnig uitzicht over de Egeïsche Zee en het stadje Molivos. Kies voor verschillende mezes en experimenteer, laat je verassen! Het is een aanrader een tafeltje te reserveren en zorg ervoor dat je de bijzondere zonsondergang hier niet mist!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in publieke en openbare buitenruimtes. Op straat geen mondkapje verplicht, tenzij de 1,5 meter niet gewaarbord kan worden.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Geen maximaal aantal personen zo lang er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Bars
Open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gedeeltelijk gesloten
Musea en archeologische plekken in de openlucht zijn open. Enkel toegankelijk na volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve corona (snel)test van uiterlijk 48 uur oud.
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Ja
85% Van de capaciteit. Privétransfer 2 personen maximaal.
Maximaal 4 personen in een (huur) auto, behalve wanneer je met een gezin bent met kinderen onder de 18 jaar. Dan mag je samen in de auto reizen.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
15ºC
22ºC
25ºC
26ºC
30ºC
33ºC
34ºC
30ºC
28ºC
22ºC
17ºC
Min.
5ºC
9ºC
9ºC
11ºC
12ºC
20ºC
19ºC
19ºC
18ºC
17ºC
10ºC
5ºC