1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Mykonos
  5. Glastros
Glastros

Vakantie Glastros

Algemene informatie

Glastros is eigenlijk geen aparte plaats, maar een gebied net buiten Mykonos-stad. Het gezellige centrum van Mykonos stad ligt op circa 1,5 kilometer. Het gebied bestaat voornamelijk uit zomerhuizen en hotels op loopafstand bevinden zich voldoende restaurants, koffietentjes, en (mini) markten. Wanneer je dicht bij de stad wil verblijven is dit een ideale uitvalsbasis voor je vakantie op Mykonos. Glastros is niet alleen een aanrader vanwege de gunstige ligging bij Mykonos stad, maar ook vanwege de ligging aan de zuidkant van het eiland. Hier vind je (ook) alle populaire stranden zoals: Super Paradise Beach, Psarrou en Platis Yialos. Er rijden frequent bussen naar de verschillende stranden en naar het centrum van Mykonos-stad.

TIP: Lounda Pikantiki Gonia. Hier worden de lekkerste traditionele Griekse gerechten geserveerd. Dit restaurantje is erg populair onder de Grieken zelf!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in publieke en openbare buitenruimtes. Op straat geen mondkapje verplicht, tenzij de 1,5 meter niet gewaarbord kan worden.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Geen maximaal aantal personen zo lang er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Bars
Open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gedeeltelijk gesloten
Musea en archeologische plekken in de openlucht zijn open. Enkel toegankelijk na volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve corona (snel)test van uiterlijk 48 uur oud.
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Ja
85% Van de capaciteit. Privétransfer 2 personen maximaal.
Maximaal 4 personen in een (huur) auto, behalve wanneer je met een gezin bent met kinderen onder de 18 jaar. Dan mag je samen in de auto reizen.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen Stellen