Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Spetses
Spetses

Vakantie Spetses

Algemene informatie

Spetses, een idyllisch eiland

Weelderig Spetses ligt in het hart van de Saronische Golf in Griekenland en de naam werd afgeleid van het Venetiaanse Isola di Spezzie, wat ‘eiland van de aromatische planten’ betekent. Het traditionele, maar zeker ook moderne eiland is alleen per (ferry)boot te bereiken en een favoriete bestemming voor de (rijke) Grieken van het vaste land. De witgekalkte huizen en chique cafés zijn het eerste wat je ziet wanneer je met de boot de haven Dapia Port binnenvaart. Je voelt meteen de fijne sfeer van het eiland, dat door de jachten en zeilboten een kosmopolitische uitstraling heeft. Kijk niet vreemd op wanneer je ineens een paard en wagen voor bij ziet rijden. Het eiland is namelijk een autovrij eiland en zijn de meest voorkomende manieren van vervoer de fietsen, brommers en motorfietsen. Wel zijn er taxi’s en bussen toegestaan in het kleine centrum. 

Een goede combinatie van strand en cultuur

De prachtige stranden, de kronkelende baaitjes en het diepblauwe zeewater verleiden je met hun natuurlijke schoonheid. Dat maakt een vakantie op Spetses zo aantrekkelijk en geniet je van zonnige dagen tot de avond valt. Liever iets actiefs? De charmante stadspleintjes met geplaveide straten, de opvallende architectuur en kerkjes zijn perfect voor een middagje cultuur. Maar een must-do is het intieme Bouboulina museum, een oud herenhuis, om meer te ontdekken van de historie van het eiland en een indrukwekkend verhaal.  

Het weer op Spetses

Door een warm mediterraan klimaat is het van april tot en met oktober de temperatuur lekker warm en valt er bijna geen neerslag. Gemiddeld zijn de zomermaanden juli en augustus het warmst en is de lente relatief kort.

 

Let op! Op deze bestemming is geen reisleiding van Sunweb aanwezig. Op de luchthaven zal je worden opgevangen door een lokale vertegenwoordiger. Hij/zij communiceert in het Engels. Gedurende de vakantie is er Sunweb reisleiding telefonisch bereikbaar. Op deze bestemming is het niet mogelijk om online activiteiten bij te boeken.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
16ºC
15ºC
9ºC
20ºC
21ºC
28ºC
30ºC
32ºC
28ºC
26ºC
23ºC
16ºC
Min.
12ºC
10ºC
6ºC
14ºC
16ºC
22ºC
25ºC
27ºC
24ºC
20ºC
18ºC
13ºC

Populaire accommodaties

Bestemmingen

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Athene. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.
De transfer
De transfer is inclusief indien je ook een hotel of appartement bij Sunweb geboekt hebt. De transfer naar Spetses varieert ongeveer tussen de 2 uur en 3,5 uur en is afhankelijk van de datum, de route en de tussenliggende havens. 
Let op:
Het kan voorkomen dat de vluchttijden niet aansluiten op de tijden van de ferry. Op dat moment is een overnachting noodzakelijk. Je verblijft dan op basis van minimaal dezelfde verzorging en wordt dan met een transferbus vanaf de luchthaven/vanuit de haven naar een accommodatie gebracht. Het kan ook voorkomen dat de ferry niet vaart vanwege slechte weersomstandigheden, dan is een overnachting ook noodzakelijk.
Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voobehoud.
E-tickets
Sunweb stuurt u uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie  op deze site.