Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Adriatische Kust
  5. Cavallino
Cavallino

Vakantie Cavallino

Algemene informatie

Cavallino is een gezellige badplaats aan de Adriatische kust in Italië. Op deze  fijne plek combineer je een relaxte strandvakantie met een cultuur.

Schitterede zandstranden in Cavallino
Schitterende goudgele zandstranden van kilometers langs smelten samen met de helderblauwe Adtiatische zee. Het is genieten geblazen op het fijne zachte zand. Als je lekker wilt relaxen en werken aan een mooie zonbruine teint is dit dé plek. Maar ook voor een potje beachvolley en andere (water)sporten kun je hier terecht. Niet zo’n strand liefhebber maar wel op zoek naar verkoeling? Dan kun je in het spectaculaire waterpark Aqualandia in Lido di Jesolo, roetsjen van de tofste waterglijbanen of je mee laten voeren over de 135 meter lande ‘Crazy River’.

Een snuifje cultuur
Vanuit Cavallino kun je heel gemakkelijk uitstapjes maken naar een aantal interessante trekpleisters, waaronder het romantische Venetië. Stap samen in een gondel en vaar door het labyrint van smalle kanaaltjes. Flaneer vervolgens over het beroemde San Marco plein en bezoek de prachtige basiliek met gouden koepels. Maar let op: drink je kopje espresso niet op het plein, maar liever ergens achteraf, anders dan kun je de hoofdprijs betalen. Ook de historische stad Verona bevindt zich niet ver weg. Na een uurtje of 2 rijden kun je net als Julia op het balkon wachten op een serenade van haar geliefde Romeo. Of deze er gaat komen is nog maar de vraag, maar je kunt 'm in ieder geval van je bucketlist afstrepen!

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
10ºC
14ºC
18ºC
18ºC
27ºC
29ºC
30ºC
25ºC
21ºC
13ºC
12ºC
Min.
-1ºC
5ºC
4ºC
11ºC
13ºC
20ºC
21ºC
22ºC
17ºC
15ºC
8ºC
7ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Italië is Rome.

Taal:
De officiële taal is Italiaans. In enkele delen van Italië spreekt men Duits (Zuid-Tirol) of Frans (Piemonte). In de grote steden en in de toeristische centra kun je terecht in het Engels en in het Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid in Italië is de euro. In Italië vind je vele pinautomaten waarbij je veelal 24 uur per dag kunt pinnen. In de restaurants of winkels is pinnen echter niet altijd mogelijk. Advies is om hier met contant geld te betalen. Ook kun je betalen met een creditcard. Dit is alleen vaak niet mogelijk in de ristorante (kleine restaurants) en in kleinere winkels.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker kopen in de supermarkt.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding:
Sicilië: in de regio Sicilië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door een Engelsspreekende plaatselijke vertegenwoordiger.
Calabrië: in de regio Calabrië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelsssprekende vertegenwoordiger.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Italië. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die worden verrekend. Informeer voorafgaand de vakantie hierover bij uw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Italië voor de politie is 112.

Eten & drinken:
Italië staat bekend om de pasta's en pizza's, maar ook om de smaavolle wijnen zoals de Chianti en de o zo populaire Prosecco. Als je in Italië bent, ben je verzekerd van lekker eten en drinken. Kortom, genieten!

Het water in Italië is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let op dat deze flessen gebotteld zijn en niet gevuld zijn met kraanwater.

Fooien:
Het is in Italië de gewoonte om in bars, restaurants en hotels een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op maandag zijn in Italië veel winkels gesloten. Op de overige dagen zijn de winkels geopend tot ca. 19.30 uur. Tussen de middag, van 12.30-15.30 uur, zijn de winkels i.v.m. de siësta gesloten.

Zwembad regels
Over het algemeen geldt in Italië dat je in zwembaden verplicht een badmuts op moet. Mannen moeten een strakke zwembroek dragen. Zwemshorts zijn veelal verboden.