1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Adriatische Kust
  5. Cavallino
Cavallino

Vakantie Cavallino

Algemene informatie

Cavallino is een gezellige badplaats aan de Adriatische kust in Italië. Op deze  fijne plek combineer je een relaxte strandvakantie met een cultuur.

Schitterede zandstranden in Cavallino
Schitterende goudgele zandstranden van kilometers langs smelten samen met de helderblauwe Adtiatische zee. Het is genieten geblazen op het fijne zachte zand. Als je lekker wilt relaxen en werken aan een mooie zonbruine teint is dit dé plek. Maar ook voor een potje beachvolley en andere (water)sporten kun je hier terecht. Niet zo’n strand liefhebber maar wel op zoek naar verkoeling? Dan kun je in het spectaculaire waterpark Aqualandia in Lido di Jesolo, roetsjen van de tofste waterglijbanen of je mee laten voeren over de 135 meter lande ‘Crazy River’.

Een snuifje cultuur
Vanuit Cavallino kun je heel gemakkelijk uitstapjes maken naar een aantal interessante trekpleisters, waaronder het romantische Venetië. Stap samen in een gondel en vaar door het labyrint van smalle kanaaltjes. Flaneer vervolgens over het beroemde San Marco plein en bezoek de prachtige basiliek met gouden koepels. Maar let op: drink je kopje espresso niet op het plein, maar liever ergens achteraf, anders dan kun je de hoofdprijs betalen. Ook de historische stad Verona bevindt zich niet ver weg. Na een uurtje of 2 rijden kun je net als Julia op het balkon wachten op een serenade van haar geliefde Romeo. Of deze er gaat komen is nog maar de vraag, maar je kunt 'm in ieder geval van je bucketlist afstrepen!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Mondkapje – ja – Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

PCR, 48H, 2+ jaar + PLF-formulier. Italië accepteert alleen klanten met een negatieve pcr-test. Ook als je gevaccineerd bent. Zij wachten op het officiële groene EU-vaccinatiepaspoort. Als deze klaar is kun je hiermee ook het land in. Een bewijs dat je in de afgelopen periode covid-19 had, is ook geen geldige maatregel.

Reizen vanuit Nederland; Om naar het buitenland te mogen reizen, vereist het RIVM dat alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en afgedrukt. Je vind dit formulier hier.

Reizen vanuit België; het is verplicht om het Passenger Locator-formulier 48 uur voor terugkeer naar België in te vullen.

Daarnaast dienen alle reizigers die naar Italië reizen ook dit formulier (Passenger Locator Form)  in te vullen.

Reizigers naar Sardinië moeten vanaf 28/5 ook dit formulier invullen. 

Wanneer je naar Sardinië reist dien je dus deze 3 formulieren in te vullen: (Voor Nederland of België, voor Italië en ook nog voor Sardinië ).

Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

Voor reizigers naar NL: vanaf 13 jaar ben je verplicht om een negatieve PCR-test (max. 24u oud bij instappen in het vliegtuig) of een negatieve sneltest (max. 24u oud plus oud in combinatie met een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur. En bij thuiskomst heb je een nieuwe Nederlandse gezondheidsverklaring nodig: Je hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat je deze twee keer per persoon afdrukt.

Om reizigers te BE: 48H voor terugkeer naar huis dient iedereen dit formulier in te vullen.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Ja
Als je geen geldige PCR-test hebt, moet je binnen 48 uur worden getest of je moet  14 dagen in quarantaine op een opgegeven adres. Daarnaast dien je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Groepsvorming moet vermeden worden op straat, in parken en voor bars/restaurants
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Avondklok van 23.00 uur - 05.00 uur
Restaurants
Open
Restaurants & bars zijn open voor lunch & diner (Max. 4 personenen per tafel)
Bars
Open
Restaurants & bars zijn open voor lunch & diner (Max. 4 personenen per tafel)
Discotheken, clubs, nachtleven
Nee
Alle binnen- en buiten dansactiviteiten in discotheken, strandtenten, stranden en publieke ruimtes van accommodaties etc gaan niet door. Bars gericht op het nachtleven zijn gesloten.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.
Evenementen (binnen en buiten)
Nee
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
10ºC
14ºC
18ºC
18ºC
27ºC
29ºC
30ºC
25ºC
21ºC
13ºC
12ºC
Min.
-1ºC
5ºC
4ºC
11ºC
13ºC
20ºC
21ºC
22ºC
17ºC
15ºC
8ºC
7ºC