1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Adriatische Kust
  5. Desenzano del Garda
Desenzano del Garda

Vakantie Desenzano del Garda

Algemene informatie

De populaire badplaats Desenzano del Garda bevindt zich aan de zuidkant van het Gardameer, ten westen van de bekende plaats Sirmione. De plaats wordt ook wel als de hoofdstad van het meer beschouwd. Het centrum van Desenzano del Garda ligt bij Piazza Malvezzi en de oude haven waar vele gezellige terrasjes en restaurants te vinden zijn. De achterliggende winkelstraten zijn autovrij.

Het uitgaanscentrum van het Gardameer
De laatste jaren heeft Desenzano del Garda zich meer en meer ontwikkeld tot het uitgaanscentrum van het Gardameer. ’s Avonds kunt u heerlijk flaneren op de boulevard langs het meer en wie van het nachtleven houdt kan de vele discotheken en clubs bezoeken. Iedere dinsdagochtend wordt de boulevard in het centrum afgesloten voor het autoverkeer om plaats te maken voor de wekelijkse markt, die hier al vanaf de 15e eeuw plaatsvindt. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van handbeschilderd keramiek, lederwaren, kleding en lekkernijen, zoals verse salami’s. Vanuit de wijde omgeving komen bezoekers op dinsdag naar Desenzano op zoek naar leuke koopjes.

 

 

Corona informatie

Kijk voor het laatste reisadvies en coronamaatregelen op je bestemming op de website van de overheid. Deze informatie wijzigt regelmatig dus check de website kort voor vertrek.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
6ºC
11ºC
13ºC
19ºC
22ºC
28ºC
31ºC
30ºC
27ºC
21ºC
15ºC
7ºC
Min.
3ºC
6ºC
5ºC
10ºC
13ºC
20ºC
22ºC
21ºC
18ºC
13ºC
9ºC
2ºC