1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Adriatische Kust
  5. Lido di Pomposa
Lido di Pomposa

Vakantie Lido di Pomposa

Algemene informatie

Lido di Pomposa ligt aan de mooie Adriatische Kust. Een echte bestemming voor strandliefhebbers! Het is een zandstrand, het is een lang strand en het loopt ook nog eens geleidelijk af in de zee. Lido di Pomposa is dus ook nog eens een familiebestemming. Ook voor kleinere kinderen is dit dus een heerlijke vakantieplek.

Lidi di Comacchio
In deze regio liggen meerdere fijne badplaatsen, maar liefst 7 stuks. Als je weet dat ‘Lido’ ‘strand’ betekent in het Italiaans weet je dat de stranden hier overal erg fijn zijn. Je hebt hier namelijk: Lido di Volano, Lido delle Nazioni, daaronder ligt dan Lido di Pomposa, dan komt Lido degli Scacchi, Porto Garibaldi, Lido Estensi en als laatste heb je Lido di Spina geschikt. Elke plaats heeft echt zijn eigen karakter. Porto Garibaldi is bijvoorbeeld de plek die je moet bezoeken als je lekker wilt gaan eten.

In de buurt van Lido di Pomposa
Natuurlijk kun je vele fijne uren doorbrengen op het heerlijke strand. Toch verdient de omgeving het om gezien te worden. Zo heb je ook enkele prachtige steden binnen handbereik. Cultuurliefhebbers zullen weg zijn van de stad Ferrara, overal waar je hier kijkt, zie je de invloeden van de renaissance. Ravenna staat bekend om de vele, oude, christelijke kerken. Veel van deze kerken vind je terug op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO. Natuurliefhebbers zullen weg zijn van de bekende Po-vlakte. Je kunt hier de mooiste wandelingen maken en tegelijkertijd allerlei vogels spotten.

 

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht. Groene pas is vanaf 6/8 verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Bars
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Buiten dansen is toegestaan. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open

Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.

Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.

Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten
Voor openbaar vervoer, winkels, en bars / restaurants in het hotel is de groene pas niet verplicht.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Vrienden Stellen Alleen reizend Jonge stellen Jonge families

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
12ºC
15ºC
18ºC
24ºC
25ºC
31ºC
31ºC
27ºC
21ºC
16ºC
10ºC
Min.
2ºC
7ºC
6ºC
8ºC
16ºC
16ºC
22ºC
24ºC
20ºC
13ºC
8ºC
5ºC