1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Bloemenriviera
  5. Alassio
Alassio

Vakantie Alassio

Algemene informatie

Alassio is een authentieke sfeervolle badplaats in de Italiaanse Bloemenrivièra. Het gezellige centrum met charmante smalle kronkelstraatjes barst van de leuke koffiebarretjes en lieflijke winkeltjes en heeft iedere woensdagochtend markt.

Het strand is het een gezellige bedoeling. Waar je kijkt zie je: kleedcabines, parasols ligbedden en leuke strandtentjes. Daar achter loopt de boulevard, bekleedt met charmante pastelkeurige pandjes, die typerend zijn voor de streek en leuke trattoria’s. Een pracht plek om neer te strijken voor een heerlijke antipasti of knapperige pizza’s kun je hier neerstrijken.

De befaamde trekpleister van Alassio is Il Muretto. Een muur met teksten in keramiek van bekende en minder bekende Italiaanse beroemdheden, zoals Italiaanse elftal en diverse schrijvers. Op de muur vind je een bronzen beeld van verliefd stelletje. Er wordt gezegd dat wanneer je over de voet van het meisje wrijft, je een wens mag doen!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht. Groene pas is vanaf 6/8 verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Bars
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Buiten dansen is toegestaan. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open

Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.

Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.

Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten
Voor openbaar vervoer, winkels, en bars / restaurants in het hotel is de groene pas niet verplicht.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
14ºC
14ºC
16ºC
21ºC
22ºC
26ºC
29ºC
25ºC
19ºC
17ºC
10ºC
Min.
7ºC
9ºC
9ºC
10ºC
16ºC
17ºC
21ºC
24ºC
20ºC
15ºC
13ºC
7ºC