Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Gardameer
  5. Castelnuovo del Garda
Castelnuovo del Garda

Vakantie Castelnuovo del Garda

Algemene informatie

Castelnuovo del Garda is een klein en authentiek Italiaans stadje in het Noorden van Italië en ten zuidoosten van het Gardameer. Het plaatsje wordt gekenmerkt door de burcht, dat te vinden is aan de rand van de historische kern. Castelnuovo del Garda is een top bestemming als je komt met kinderen. Het is namelijk niet alleen een authentiek stadje met een historische kern; op zeer kleine afstand liggen leuke pretparken die zorgen voor urenlang plezier!

Het historische gedeelte van Castelnuovo del Garda

Castelnuovo del Garda is een echt authentiek Italiaans dorpje die de gezellige typische Italiaanse sfeer heeft vastgehouden. Het historische gedeelte is vooral bekend van de oude burcht die je op de rand van de historische kern vindt. Ook bezit het plaatsje over een mooie kerk uit de 18e eeuw; Santa Maria

 

Ontdek de omgeving omgeving

Op nog geen steenworp afstand ligt het Gardameer, het grootste meer van Italië. Het Gardameer is een zeer populaire bestemming in Italië en is zeker een bezoekje waard. Huur een waterfiets en verken het mooie meer met het hele gezin. Zin in een leuk uitje met de kids? Breng een bezoek aan het toffe waterpark; plezier gegarandeerd! Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan een van de leuke pretparken. De kinderen zullen het fantastisch vinden in Gardaland en Movieland.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
7ºC
9ºC
16ºC
22ºC
21ºC
30ºC
31ºC
31ºC
25ºC
22ºC
13ºC
11ºC
Min.
0ºC
3ºC
4ºC
9ºC
11ºC
18ºC
21ºC
22ºC
16ºC
14ºC
8ºC
6ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Italië is Rome.

Taal:
De officiële taal is Italiaans. In enkele delen van Italië spreekt men Duits (Zuid-Tirol) of Frans (Piemonte). In de grote steden en in de toeristische centra kun je terecht in het Engels en in het Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid in Italië is de euro. In Italië vind je vele pinautomaten waarbij je veelal 24 uur per dag kunt pinnen. In de restaurants of winkels is pinnen echter niet altijd mogelijk. Advies is om hier met contant geld te betalen. Ook kun je betalen met een creditcard. Dit is alleen vaak niet mogelijk in de ristorante (kleine restaurants) en in kleinere winkels.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker kopen in de supermarkt.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding:
Sicilië: in de regio Sicilië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door een Engelsspreekende plaatselijke vertegenwoordiger.
Calabrië: in de regio Calabrië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelsssprekende vertegenwoordiger.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Italië. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die worden verrekend. Informeer voorafgaand de vakantie hierover bij uw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Italië voor de politie is 112.

Eten & drinken:
Italië staat bekend om de pasta's en pizza's, maar ook om de smaavolle wijnen zoals de Chianti en de o zo populaire Prosecco. Als je in Italië bent, ben je verzekerd van lekker eten en drinken. Kortom, genieten!

Het water in Italië is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let op dat deze flessen gebotteld zijn en niet gevuld zijn met kraanwater.

Fooien:
Het is in Italië de gewoonte om in bars, restaurants en hotels een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op maandag zijn in Italië veel winkels gesloten. Op de overige dagen zijn de winkels geopend tot ca. 19.30 uur. Tussen de middag, van 12.30-15.30 uur, zijn de winkels i.v.m. de siësta gesloten.

Zwembad regels
Over het algemeen geldt in Italië dat je in zwembaden verplicht een badmuts op moet. Mannen moeten een strakke zwembroek dragen. Zwemshorts zijn veelal verboden.