1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Gardameer
  5. Sirmione
Sirmione

Vakantie Sirmione

Algemene informatie

Een autovakantie naar Sirmione is een echte aanrader! Deze parel aan het Gardameer, wordt omringd door water en gekenmerkt door het imposante en romantische kasteel Scaligero. Overdag is Sirmione bruisend. Maar wanneer de avond valt en de zon in het meer zakt, ademt Sirmione een sprookjesachtige sfeer.

Tijdens een autovakantie in Sirmione ga je terug in de tijd

Wanneer je met de auto naar Sirmione rijdt, zie je bij de ingang van de stad ligt het indrukwekkende Scaligeri kasteel. De vesting met kantelen, ophaalbrug, schietgaten en valhekken is al eeuwenoud en geeft het sfeervolle centrum een middeleeuwse uitstraling. Binnen in het stadje vind je een wirwar van smalle kronkel straatjes, talloze terrasjes, Italiaanse ijssalons en lieflijke souvenirwinkeltjes. Vooral ’s avonds bruist het hier van de gezelligheid en is het kasteel romantisch verlicht. Hoewel het fotogenieke stadje al een bezienswaardigheid op zich is, is de Sint Anna kerk met haar mooie fresco’s ook zeker een bezoek waard.

Op stap rondom het Gardameer tijdens de autovakantie

Vanuit Sirmione kun je met de auto allerlei leuke uitstapjes maken. Breng eens een bezoekje aan één van de omliggende plaatsjes, zoals het vlak bij gelegen Desenzano of ga met het hele gezin een dagje naar pretpark Gardaland. In de zomervakantie is dit grandioze park tot in de late uurtjes geopend. Shoppen till you drop? Dan word je blij in fashionstad Milaan op nog geen 2 uur rijden. Hoewel luxe boetieks hier het straatbeeld tekenen, vind je hier genoeg aantal populaire winkelketens die wel voor iedere portemonnee zijn weggelegd. Ook voor een cultuurvermaak is een autovakantie naar Sirmione een uitstekend idee. Heb je de binnenstad gezien, dan kun je met de auto naar het historische Verona of de beroemde waterstad Venetië.

Ontdekken en relaxen tijdens je vakantie in Sirmione

In en rondom Sirmione valt er dus genoeg te beleven. Maar ook als je lekker niks wilt doen, kom je in deze fijne Italiaanse badplaats in no time tot rust.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Mondkapje – ja – Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

PCR, 48H, 2+ jaar + PLF-formulier. Italië accepteert alleen klanten met een negatieve pcr-test. Ook als je gevaccineerd bent. Zij wachten op het officiële groene EU-vaccinatiepaspoort. Als deze klaar is kun je hiermee ook het land in. Een bewijs dat je in de afgelopen periode covid-19 had, is ook geen geldige maatregel.

Reizen vanuit Nederland; Om naar het buitenland te mogen reizen, vereist het RIVM dat alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en afgedrukt. Je vind dit formulier hier.

Reizen vanuit België; het is verplicht om het Passenger Locator-formulier 48 uur voor terugkeer naar België in te vullen.

Daarnaast dienen alle reizigers die naar Italië reizen ook dit formulier (Passenger Locator Form)  in te vullen.

Reizigers naar Sardinië moeten vanaf 28/5 ook dit formulier invullen. 

Wanneer je naar Sardinië reist dien je dus deze 3 formulieren in te vullen: (Voor Nederland of België, voor Italië en ook nog voor Sardinië ).

Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij teurgkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

Voor reizigers naar NL: vanaf 13 jaar ben je verplicht om een negatieve PCR-test (max. 24u oud bij instappen in het vliegtuig) of een negatieve sneltest (max. 24u oud plus oud in combinatie met een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur. En bij thuiskomst heb je een nieuwe Nederlandse gezondheidsverklaring nodig: Je hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat je deze twee keer per persoon afdrukt.

Om reizigers te BE: 48H voor terugkeer naar huis dient iedereen dit formulier in te vullen.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Ja
Als je geen geldige PCR-test hebt, moet je binnen 48 uur worden getest of je moet  14 dagen in quarantaine op een opgegeven adres. Daarnaast dien je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Groepsvorming moet vermeden worden op straat, in parken en voor bars/restaurants
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Avondklok van 23.00 uur - 05.00 uur
Restaurants
Open
Restaurants & bars zijn open voor lunch & diner (Max. 4 personenen per tafel)
Bars
Open
Restaurants & bars zijn open voor lunch & diner (Max. 4 personenen per tafel)
Discotheken, clubs, nachtleven
Nee
Alle binnen- en buiten dansactiviteiten in discotheken, strandtenten, stranden en publieke ruimtes van accommodaties etc gaan niet door. Bars gericht op het nachtleven zijn gesloten.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.
Evenementen (binnen en buiten)
Nee
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen Overige Jonge families Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
12ºC
14ºC
18ºC
24ºC
25ºC
31ºC
32ºC
26ºC
20ºC
16ºC
9ºC
Min.
4ºC
6ºC
7ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
24ºC
19ºC
14ºC
11ºC
5ºC