Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Gardameer
  5. Sirmione
Sirmione

Vakantie Sirmione

Algemene informatie

Een autovakantie naar Sirmione is een echte aanrader! Deze parel aan het Gardameer, wordt omringd door water en gekenmerkt door het imposante en romantische kasteel Scaligero. Overdag is Sirmione bruisend. Maar wanneer de avond valt en de zon in het meer zakt, ademt Sirmione een sprookjesachtige sfeer.

Tijdens een autovakantie in Sirmione ga je terug in de tijd

Wanneer je met de auto naar Sirmione rijdt, zie je bij de ingang van de stad ligt het indrukwekkende Scaligeri kasteel. De vesting met kantelen, ophaalbrug, schietgaten en valhekken is al eeuwenoud en geeft het sfeervolle centrum een middeleeuwse uitstraling. Binnen in het stadje vind je een wirwar van smalle kronkel straatjes, talloze terrasjes, Italiaanse ijssalons en lieflijke souvenirwinkeltjes. Vooral ’s avonds bruist het hier van de gezelligheid en is het kasteel romantisch verlicht. Hoewel het fotogenieke stadje al een bezienswaardigheid op zich is, is de Sint Anna kerk met haar mooie fresco’s ook zeker een bezoek waard.

Op stap rondom het Gardameer tijdens de autovakantie

Vanuit Sirmione kun je met de auto allerlei leuke uitstapjes maken. Breng eens een bezoekje aan één van de omliggende plaatsjes, zoals het vlak bij gelegen Desenzano of ga met het hele gezin een dagje naar pretpark Gardaland. In de zomervakantie is dit grandioze park tot in de late uurtjes geopend. Shoppen till you drop? Dan word je blij in fashionstad Milaan op nog geen 2 uur rijden. Hoewel luxe boetieks hier het straatbeeld tekenen, vind je hier genoeg aantal populaire winkelketens die wel voor iedere portemonnee zijn weggelegd. Ook voor een cultuurvermaak is een autovakantie naar Sirmione een uitstekend idee. Heb je de binnenstad gezien, dan kun je met de auto naar het historische Verona of de beroemde waterstad Venetië.

Ontdekken en relaxen tijdens je vakantie in Sirmione

In en rondom Sirmione valt er dus genoeg te beleven. Maar ook als je lekker niks wilt doen, kom je in deze fijne Italiaanse badplaats in no time tot rust.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
12ºC
14ºC
18ºC
24ºC
25ºC
31ºC
32ºC
26ºC
20ºC
16ºC
9ºC
Min.
4ºC
6ºC
7ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
24ºC
19ºC
14ºC
11ºC
5ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Italië is Rome.

Taal:
De officiële taal is Italiaans. In enkele delen van Italië spreekt men Duits (Zuid-Tirol) of Frans (Piemonte). In de grote steden en in de toeristische centra kun je terecht in het Engels en in het Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid in Italië is de euro. In Italië vind je vele pinautomaten waarbij je veelal 24 uur per dag kunt pinnen. In de restaurants of winkels is pinnen echter niet altijd mogelijk. Advies is om hier met contant geld te betalen. Ook kun je betalen met een creditcard. Dit is alleen vaak niet mogelijk in de ristorante (kleine restaurants) en in kleinere winkels.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker kopen in de supermarkt.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding:
Sicilië: in de regio Sicilië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door een Engelsspreekende plaatselijke vertegenwoordiger.
Calabrië: in de regio Calabrië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelsssprekende vertegenwoordiger.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Italië. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die worden verrekend. Informeer voorafgaand de vakantie hierover bij uw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Italië voor de politie is 112.

Eten & drinken:
Italië staat bekend om de pasta's en pizza's, maar ook om de smaavolle wijnen zoals de Chianti en de o zo populaire Prosecco. Als je in Italië bent, ben je verzekerd van lekker eten en drinken. Kortom, genieten!

Het water in Italië is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let op dat deze flessen gebotteld zijn en niet gevuld zijn met kraanwater.

Fooien:
Het is in Italië de gewoonte om in bars, restaurants en hotels een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op maandag zijn in Italië veel winkels gesloten. Op de overige dagen zijn de winkels geopend tot ca. 19.30 uur. Tussen de middag, van 12.30-15.30 uur, zijn de winkels i.v.m. de siësta gesloten.

Zwembad regels
Over het algemeen geldt in Italië dat je in zwembaden verplicht een badmuts op moet. Mannen moeten een strakke zwembroek dragen. Zwemshorts zijn veelal verboden.