1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Gardameer
  5. Sirmione
Sirmione

Vakantie Sirmione

Algemene informatie

Een autovakantie naar Sirmione is een echte aanrader! Deze parel aan het Gardameer, wordt omringd door water en gekenmerkt door het imposante en romantische kasteel Scaligero. Overdag is Sirmione bruisend. Maar wanneer de avond valt en de zon in het meer zakt, ademt Sirmione een sprookjesachtige sfeer.

Tijdens een autovakantie in Sirmione ga je terug in de tijd

Wanneer je met de auto naar Sirmione rijdt, zie je bij de ingang van de stad ligt het indrukwekkende Scaligeri kasteel. De vesting met kantelen, ophaalbrug, schietgaten en valhekken is al eeuwenoud en geeft het sfeervolle centrum een middeleeuwse uitstraling. Binnen in het stadje vind je een wirwar van smalle kronkel straatjes, talloze terrasjes, Italiaanse ijssalons en lieflijke souvenirwinkeltjes. Vooral ’s avonds bruist het hier van de gezelligheid en is het kasteel romantisch verlicht. Hoewel het fotogenieke stadje al een bezienswaardigheid op zich is, is de Sint Anna kerk met haar mooie fresco’s ook zeker een bezoek waard.

Op stap rondom het Gardameer tijdens de autovakantie

Vanuit Sirmione kun je met de auto allerlei leuke uitstapjes maken. Breng eens een bezoekje aan één van de omliggende plaatsjes, zoals het vlak bij gelegen Desenzano of ga met het hele gezin een dagje naar pretpark Gardaland. In de zomervakantie is dit grandioze park tot in de late uurtjes geopend. Shoppen till you drop? Dan word je blij in fashionstad Milaan op nog geen 2 uur rijden. Hoewel luxe boetieks hier het straatbeeld tekenen, vind je hier genoeg aantal populaire winkelketens die wel voor iedere portemonnee zijn weggelegd. Ook voor een cultuurvermaak is een autovakantie naar Sirmione een uitstekend idee. Heb je de binnenstad gezien, dan kun je met de auto naar het historische Verona of de beroemde waterstad Venetië.

Ontdekken en relaxen tijdens je vakantie in Sirmione

In en rondom Sirmione valt er dus genoeg te beleven. Maar ook als je lekker niks wilt doen, kom je in deze fijne Italiaanse badplaats in no time tot rust.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht. Groene pas is vanaf 6/8 verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Bars
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Buiten dansen is toegestaan. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open

Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.

Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.

Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten
Voor openbaar vervoer, winkels, en bars / restaurants in het hotel is de groene pas niet verplicht.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen Families

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
12ºC
14ºC
18ºC
24ºC
25ºC
31ºC
32ºC
26ºC
20ºC
16ºC
9ºC
Min.
4ºC
6ºC
7ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
24ºC
19ºC
14ºC
11ºC
5ºC