1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Gardameer
  5. Tremosine
Tremosine

Vakantie Tremosine

Algemene informatie

Aan de westelijke oever van het Gardameer, op ongeveer een kwartiertje rijden van het bekende en historische centrum van Limone Sul Garda ligt het nog ongerepte en prachtige groene pareltje Trémosine. Trémosine is nog redelijk onbekend, maar juist hierom is het een bezoek meer dan waard. Je vindt hier een stukje ongerept Italië’.

Schilderachtige plaatsjes
Trémosine ligt in het hart van het Parco Alto Garda Bresciano. Het bestaat uit 18 schilderachtige gehuchtjes die verspreid liggen tussen de ruige bergen en groene heuvels. Daar midden in bevinden zich heerlijk geurende pijnbossen en eeuwenoude olijfbomen. Ga je naar Trémosine? Dan zal de Brasa Schlucht je niet ontgaan. Deze spectaculaire smalle kloof is slechts 2 meter breed en is een echte bezienswaardigheid. Ook de weg die door de kloof loopt is beroemd. Deze wordt ook wel de mooiste weg ter wereld genoemd en is daarnaast het decor van talloze autoreclames en ook te zien in de James Bond-film Quantum of Solace.

Griezelen boven op de griezelterrassen
Een andere bezienswaardigheid zijn de griezelterrassen van Trémosine. Laat je hier betoveren door een adembenemend panoramisch uitzicht over het sprookjesachtige Gardameer. Waarom ze deze gekke naam hebben wordt snel duidelijk zodra je ze ziet; Ze liggen namelijk boven op een steile, met groen bekleedde klif. Je vindt de griezelterrassen van Trémosine bij Hotel Paradiso (het beruchte Terraza del Brivido) Ze behoren tot de meest populaire fotospots van het Gardameer, maar zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees; Je kunt hier namelijk bijna 350 loodrecht naar beneden kijken!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht. Groene pas is vanaf 6/8 verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Bars
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Buiten dansen is toegestaan. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open

Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.

Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.

Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten
Voor openbaar vervoer, winkels, en bars / restaurants in het hotel is de groene pas niet verplicht.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Families