1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Sardinië
  5. Budoni
Budoni

Vakantie Budoni

Algemene informatie

Aan de oostkust van het mooie Sardinië vind je het plaatsje Budoni. Het dorp is omgeven door pijnboombossen en heeft een prachtige lange kustlijn. Het is dan ook niet voor niets één van de populairste vakantiebestemmingen op dit geweldige eiland. Of je nou een strand-, natuur of cultuurliefhebber bent… Budoni heeft voor iedereen wel wat te bieden!

In de omgeving van Budoni vind je mooie stranden. Kleine en rustige strandjes, maar ook de wat grotere en drukkere stranden… Het zijn allemaal heerlijke plekken om te genieten van het warme zonnetje en de kristalheldere zee. Voor een gezellige middag of avond moet je in het centrum van Budoni zijn. Je vindt er wat leuke winkeltjes en natuurlijk ontbreekt het hier niet aan goede restaurantjes. Niets is zo lekker als heerlijk Italiaans eten met een goed glas wijn. Een aanrader is het restaurant ‘Agriturismo Muru Idda’. Hier bereiden ze de lekkerste verse gerechten! Wanneer je vanaf Budoni meer het binnenland intrekt kom je veel authentieke dorpjes tegen. Het is eigenlijk een ‘must’ om in de zomer deze dorpjes te bezoeken en een traditioneel dorpsfeest bij te wonen. Dit is niet alleen leuk om mee te maken, maar zo proef je ook die échte Sardijnse sfeer!

Let op! Wanneer je verblijft in Budoni moet er vanaf heden 1 euro aan toeristenbelasting worden betaald. Dit bedrag is per persoon per nacht en dient ter plaatse betaald te worden.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 6 jaar verplicht in alle binnen- en buitenruimtes
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht. Groene pas is vanaf 6/8 verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Bars
Open
Max. 6 personen per tafel. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Buiten dansen is toegestaan. Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open

Musea en andere culturele instellingen zijn ook in het weekend geopend. Van maandag tot vrijdag zijn de toelatingen beperkt tot een maximum aantal personen. Het maximum aantal toeschouwers mag niet meer bedragen dan 50% van de maximaal toegestane capaciteit en in ieder geval niet meer dan 1.000 personen voor buitenoptredens en 500 personen voor binnen optredens.

Vanaf 6/8 is een groene pas verplicht voor personen ouder dan 12 jaar, minimaal 1 vaccin, negatieve corona test van max 48 uur of document dat je de laatste 6 maanden covid hebt gehad.

Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Transferregeling
Open
Openbaar vervoer en taxi's
Open
Stranden
Open
Goed om te weten
Voor openbaar vervoer, winkels, en bars / restaurants in het hotel is de groene pas niet verplicht.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
14ºC
17ºC
18ºC
18ºC
21ºC
28ºC
32ºC
32ºC
28ºC
27ºC
19ºC
17ºC
Min.
5ºC
7ºC
9ºC
10ºC
12ºC
17ºC
21ºC
22ºC
19ºC
17ºC
11ºC
11ºC