1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Sardinië
  5. San Teodoro
San Teodoro

Vakantie San Teodoro

Algemene informatie

San Teodoro is op en top Sardinië. San Teodoro is sfeervol, San Teodoro is heerlijk! Met maar liefst 18 stranden en veel knusse baaitjes, is het iedere keer weer moeilijk kiezen, waar we onze handdoek nu weer neerleggen. Achter het strand van La Cinta bevindt zich de “Stagno di San Teodoro”. Hier vind je unieke flora en fauna, te midden van een moerasachtige lagune. Het is zelfs mogelijk om hier flamingo’s te spotten! Zittend aan de rand van de kust, kun je de zonsondergang bekijken, terwijl je uitzicht hebt op de kleine eilandjes voor de kust. Heerlijk!

En ondanks de rustige en relaxte sfeer, kun je ook in de avonduren je hart ophalen. De gezellige bars, restaurants en enkele clubs zorgen ervoor dat je je hier niet snel zult vervelen. Begin je avond met een heerlijk diner en eindig op de dansvloer! In de zomermaanden is er ook nog eens een leuke avondmarkt, waar je kunt slenteren langs alle soorten kraampjes. Wanneer wij hier zijn, krijgen we spontaan een lach op onze gezicht! Een vakantie hier is dan ook onvergetelijk en zeker aan te raden.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
14ºC
17ºC
18ºC
19ºC
22ºC
29ºC
33ºC
33ºC
28ºC
28ºC
19ºC
18ºC
Min.
5ºC
7ºC
9ºC
10ºC
12ºC
17ºC
21ºC
22ºC
20ºC
17ºC
11ºC
11ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Italië is Rome.

Taal:
De officiële taal is Italiaans. In enkele delen van Italië spreekt men Duits (Zuid-Tirol) of Frans (Piemonte). In de grote steden en in de toeristische centra kun je terecht in het Engels en in het Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid in Italië is de euro. In Italië vind je vele pinautomaten waarbij je veelal 24 uur per dag kunt pinnen. In de restaurants of winkels is pinnen echter niet altijd mogelijk. Advies is om hier met contant geld te betalen. Ook kun je betalen met een creditcard. Dit is alleen vaak niet mogelijk in de ristorante (kleine restaurants) en in kleinere winkels.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker kopen in de supermarkt.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding:
Sicilië: in de regio Sicilië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door een Engelsspreekende plaatselijke vertegenwoordiger.
Calabrië: in de regio Calabrië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelsssprekende vertegenwoordiger.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Italië. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die worden verrekend. Informeer voorafgaand de vakantie hierover bij uw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Italië voor de politie is 112.

Eten & drinken:
Italië staat bekend om de pasta's en pizza's, maar ook om de smaavolle wijnen zoals de Chianti en de o zo populaire Prosecco. Als je in Italië bent, ben je verzekerd van lekker eten en drinken. Kortom, genieten!

Het water in Italië is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let op dat deze flessen gebotteld zijn en niet gevuld zijn met kraanwater.

Fooien:
Het is in Italië de gewoonte om in bars, restaurants en hotels een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op maandag zijn in Italië veel winkels gesloten. Op de overige dagen zijn de winkels geopend tot ca. 19.30 uur. Tussen de middag, van 12.30-15.30 uur, zijn de winkels i.v.m. de siësta gesloten.

Zwembad regels
Over het algemeen geldt in Italië dat je in zwembaden verplicht een badmuts op moet. Mannen moeten een strakke zwembroek dragen. Zwemshorts zijn veelal verboden.