Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Italië
  4. Trentino
  5. Ville di Fiemme
Ville di Fiemme

Vakantie Ville di Fiemme

Algemene informatie

Ville di Fiemme is een gemeente in Trentino die op 1200 meter hoogte ligt. Vanwege de ligging heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de bergketen de Dolomieten. De majestueuze omgeving is een waar paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers in het noorden van Italië.

Wandelen of fietsen?

De Dolomieten zijn wereldberoemd om hun indrukwekkende bergformaties en ongerepte natuur. In Ville di Fiemme geniet je optimaal van deze schoonheid door te wandelen of te fietsen. Er zijn vele uitdagende wandel- en fietspaden die je door deze betoverende omgeving leiden. Vergeet al je zorgen en dompel jezelf onder in de mooiste landschappen.

Artistiek hoogtepunt

Ville di Fiemme biedt niet alleen outdoor activiteiten. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in deze gemeente. Er zijn namelijk vele historische bezienswaardigheden te vinden, waaronder prachtige kastelen, kloosters en kerken die getuigen van de rijke geschiedenis van de regio. Liefhebber van kunst? RespirArt is een van de hoogste kunstparken ter wereld. Er zijn tal van tentoonstellingen en installaties te bewonderen die de natuur en het landschap van Ville di Fiemme op bijzondere wijze in beeld brengen.

 

 

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
13ºC
15ºC
14ºC
26ºC
32ºC
34ºC
33ºC
27ºC
24ºC
17ºC
9ºC
Min.
4ºC
2ºC
2ºC
6ºC
14ºC
18ºC
21ºC
21ºC
16ºC
13ºC
9ºC
5ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Italië is Rome.

Taal:
De officiële taal is Italiaans. In enkele delen van Italië spreekt men Duits (Zuid-Tirol) of Frans (Piemonte). In de grote steden en in de toeristische centra kun je terecht in het Engels en in het Duits.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid in Italië is de euro. In Italië vind je vele pinautomaten waarbij je veelal 24 uur per dag kunt pinnen. In de restaurants of winkels is pinnen echter niet altijd mogelijk. Advies is om hier met contant geld te betalen. Ook kun je betalen met een creditcard. Dit is alleen vaak niet mogelijk in de ristorante (kleine restaurants) en in kleinere winkels.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker kopen in de supermarkt.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding:
Sicilië: in de regio Sicilië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door een Engelsspreekende plaatselijke vertegenwoordiger.
Calabrië: in de regio Calabrië is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelsssprekende vertegenwoordiger.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
Je kunt met je mobiele telefoon telefoneren in Italië. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die worden verrekend. Informeer voorafgaand de vakantie hierover bij uw provider. Wil je gebruikmaken van het internet via je telefoon, dan raden wij aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Italië voor de politie is 112.

Eten & drinken:
Italië staat bekend om de pasta's en pizza's, maar ook om de smaavolle wijnen zoals de Chianti en de o zo populaire Prosecco. Als je in Italië bent, ben je verzekerd van lekker eten en drinken. Kortom, genieten!

Het water in Italië is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let op dat deze flessen gebotteld zijn en niet gevuld zijn met kraanwater.

Fooien:
Het is in Italië de gewoonte om in bars, restaurants en hotels een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op maandag zijn in Italië veel winkels gesloten. Op de overige dagen zijn de winkels geopend tot ca. 19.30 uur. Tussen de middag, van 12.30-15.30 uur, zijn de winkels i.v.m. de siësta gesloten.

Zwembad regels
Over het algemeen geldt in Italië dat je in zwembaden verplicht een badmuts op moet. Mannen moeten een strakke zwembroek dragen. Zwemshorts zijn veelal verboden.