1. Home
  2. Vakantie
  3. Kroatië
  4. Istrië
  5. Vrsar
Vrsar

Vakantie Vrsar

Algemene informatie

Aan de westkust van Istrië vind je de romantische stad Vrsar vinden. De stad is gebouwd op een heuvel staat en bestaat uit twee delen. Het historische deel van de stad ligt boven aan de heuvel en onder aan de heuvel, in de haven ligt het nieuwe en meer toeristische deel. Op verschillende plekken kun je genieten van het adembenemend uitzicht, op de 18 groene eilandjes die voor de kust liggen. Vanuit de haven vertrekken verschillende vissersboten naar de eilanden.

Een wandeling door Vrsar
Vrsar kent een rijke geschiedenis. De straten en gebouwen leiden je naar verschillende gebeurtenissen door de eeuwen heen. De stad heeft zowel Romeinse, Oostenrijkse als Germaanse invloeden. Breng een bezoek aan het Kaštel, een paleis dat vroeger, tijdens de zomermaanden een verblijfplaats was voor de bisschoppen uit Poreč en omstreken. Bij het paleis staat ook de eeuwenoude Romeinse stadspoort. Vlak bij ligt de straat van 'Casanova', de Italiaanse avonturier, schrijver en vrouwenversierder. Hier verleidde hij de lokale vrouwen en schreef hij twee van zijn memoires. Elke jaar verleidt Vrsar in juni, bezoekers met het Casnovafestival. Deze avond wordt gevierd met muziek, dans, theater en film.

Verassende keuken en gezellige straatjes
Aan de haven vind je leuke restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten. De verse vis die hier op je bord ligt, zwom een paar uur ervoor nog in zee. Vrsar kent gezellige straatjes met leuke winkeltjes en vele terrasjes, dus schuif lekker aan en geniet van de relaxte sfeer.

Buiten Vrsar
Nog geen 20 minuten van Vrsar vandaan kun je het prachtige Limski-kanaal bezoeken, dat ook wel Limski vallei wordt genoemd. Met de boot kun je een tocht maken over het hele kanaal. In de vallei kun je de Romualdova špilja (grot) bezoeken, dat 3 jaar werd bewoond door een monnik

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
14ºC
16ºC
17ºC
22ºC
26ºC
32ºC
32ºC
27ºC
22ºC
19ºC
16ºC
Min.
4ºC
8ºC
10ºC
10ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
19ºC
14ºC
11ºC
8ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Kroatië is Zagreb.

Taal:
De officiële taal is Kroatisch. Daarnaast wordt er veel Duits gesproken. In de toeristische gebieden kun je ook met het Engels uit de voeten.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro. In de toeristische (bad)plaatsen vind je veelal meerdere pinautomaten. Wil je betalen met een credit card? Ook deze worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Nederlandse staatsburgers kunnen met een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart naar Kroatië reizen. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist. Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisleiding
In Kroatië is er geen reisleiding aanwezig. Je wordt opgevangen door een Engels sprekende lokale vertegenwoordiger.


Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Alarmnummer:
Het nationale alarmnummer voor politie, ambulance en de brandweer is 112.

Eten & drinken:
In de gerechten van de Kroatische keuken proef je Ottomaanse, Italiaanse en Sloveense invloeden. Het geserveerde eten is goed en aantrekkelijk geprijsd. Proef tijdens je vakantie eens een heerlijke stoofschotel van vis of vlees. Of wat dacht je van salami met paprika. Ook de zoetekauw komt niks te kort. Heerlijk bij de koffie of als toetje. Wat drankjes betreft is bier, Pivo, een populaire drank in Kroatië. Verder staat de Kroatisch wijn ook goed bekend.Het water is in Kroatië niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen.

Fooien:
Het is in Kroatië de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.

Openingstijden:
De winkels in Kroatië zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00-20.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de winkels tot 14.00 uur geopend. In de toeristische gebieden kan bovenstaaande informatie afwijken.

Feestdagen:
In Kroatië vinden in de periode van april t/m oktober de volgende feestdagen plaats:

  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 7 juni Sacramentsdag
  • 22 juni Dag van de Antifacistische strijd
  • 25 juni Nationale Feestdag
  • 5 augustus Nationale Dankdag
  • 8 oktober Onafhankelijkheidsdag