1. Home
  2. Vakantie
  3. Kroatië
  4. Istrië
  5. Vrsar
Vrsar

Vakantie Vrsar

Algemene informatie

Aan de westkust van Istrië vind je de romantische stad Vrsar vinden. De stad is gebouwd op een heuvel staat en bestaat uit twee delen. Het historische deel van de stad ligt boven aan de heuvel en onder aan de heuvel, in de haven ligt het nieuwe en meer toeristische deel. Op verschillende plekken kun je genieten van het adembenemend uitzicht, op de 18 groene eilandjes die voor de kust liggen. Vanuit de haven vertrekken verschillende vissersboten naar de eilanden.

Een wandeling door Vrsar
Vrsar kent een rijke geschiedenis. De straten en gebouwen leiden je naar verschillende gebeurtenissen door de eeuwen heen. De stad heeft zowel Romeinse, Oostenrijkse als Germaanse invloeden. Breng een bezoek aan het Kaštel, een paleis dat vroeger, tijdens de zomermaanden een verblijfplaats was voor de bisschoppen uit Poreč en omstreken. Bij het paleis staat ook de eeuwenoude Romeinse stadspoort. Vlak bij ligt de straat van 'Casanova', de Italiaanse avonturier, schrijver en vrouwenversierder. Hier verleidde hij de lokale vrouwen en schreef hij twee van zijn memoires. Elke jaar verleidt Vrsar in juni, bezoekers met het Casnovafestival. Deze avond wordt gevierd met muziek, dans, theater en film.

Verassende keuken en gezellige straatjes
Aan de haven vind je leuke restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten. De verse vis die hier op je bord ligt, zwom een paar uur ervoor nog in zee. Vrsar kent gezellige straatjes met leuke winkeltjes en vele terrasjes, dus schuif lekker aan en geniet van de relaxte sfeer.

Buiten Vrsar
Nog geen 20 minuten van Vrsar vandaan kun je het prachtige Limski-kanaal bezoeken, dat ook wel Limski vallei wordt genoemd. Met de boot kun je een tocht maken over het hele kanaal. In de vallei kun je de Romualdova špilja (grot) bezoeken, dat 3 jaar werd bewoond door een monnik

Corona informatie

Kroatië is veranderd van code geel naar code oranje tot en met 23 augustus 2020. Dit betekent dat alle reizen tot en met die datum geannuleerd worden.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Minimaal 1,5 meter aanbevolen
Openbaarvervoer
Open
Maximaal aantal personen buiten
Geen maximum
Zie ook informatie onder het kopje 'evenementen'
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Hygiëne maatregelen worden in accommodaties duidelijk zichtbaar kenbaar gemaakt. Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden, tenzij je bij dezelfde familie of groep hoort.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Tankstations
Open
Restaurants
Open
Bars
Open
Cafés zijn tot 24.00 geopend
Winkels
Open
Mondkapje verplicht
Aquaparken
Open
Buiten aquaparken zijn nog gesloten. Binnen aquaparken zijn geopend.
Themaparken
Open
Dierentuinen
Open
Stranden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Binnen maximaal 300 personen. Buiten maximaal 500 personen.
Musea
Open
Wellness
Open
Dit kan verschillen per wellnesscentrum, bekijk daarom de specifieke openingstijden per geval.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Discotheken / uitgaansleven
Open
1 persoon per 4 vierkante meter en maximaal 200 personen toegestaan. Van 14-08 tot 24-08 zijn de nachtclubs gesloten
Casino
Open
Luchthavens
Mondkapje verplicht
Er worden steekproefsgewijs speekseltesten afgenomen.
Gezondheidscheck
Wij vragen alle passagiers om het PLF-formulier vooraf in te vullen of een potlood mee te nemen. PLF is hier te vinden: https://www.croatiaairlines.com/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=7892&rType=2. *Voor niet-begeleide minderjarigen is het noodzakelijk om dit formulier vooraf in te vullen.

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
14ºC
16ºC
17ºC
22ºC
26ºC
32ºC
32ºC
27ºC
22ºC
19ºC
16ºC
Min.
4ºC
8ºC
10ºC
10ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
19ºC
14ºC
11ºC
8ºC