Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
 1. Home
 2. Vakantie
 3. Malta
Malta

Vakantie Malta

Algemene informatie

Malta – een archipel van drie bewoonde eilanden en twee onbewoonde stukken rots onder de Italiaanse laars – is een van de kleinste landjes op aarde. Toch heeft het altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied. Want het mag dan minuscuul zijn, het ligt wél erg strategisch. Dat weet men al ruim 7000 jaar, vanaf het moment dat de eerste nederzettingen er werden gesticht. Sindsdien is het een komen en gaan geweest van grote culturen, van de prehistorie tot nu. Tegenwoordig gaat het er wel vrolijk aan toe: elk dorpje met een kerk, hoe klein ook, viert jaarlijks zijn eigen festa, een traditioneel dorpsfeest. Het is een goed idee om te informeren of er toevallig eentje in de buurt gaande is, want dit is een belevenis op zich! Leuk weetje is ook dat de hoofdstad Valletta ooit is uitgeroepen tot culturele hoofdstad?

Oneindig vermaak tijdens een vakantie op Malta

Naast veel cultuur vind je tijdens je vakantie op Malta ook volop vertier. Voor de kick kun je gaan abseilen bij de spectaculaire kliffen in het zuiden van het eiland. Niets doet de adrenaline meer door je aderen pompen dan een goede afgrond met zicht op de twinkelingen van de Middellandse Zee diep onder je. Minstens zo leuk is mountainbiken. Als je nog puf hebt, kun je wakeboarden of kiezen voor iets makkelijkers zoals je door een speedboot laten voorttrekken op een grote, gele opblaasbanaan bijvoorbeeld. En als je toch eenmaal onder de waterspiegel bent, kijk dan goed om je heen. Vooral in de heldere kustwateren van Gozo vind je de beste duiksites van Europa. Vergeet ook zeker het nachtleven in Paceville (St. Julians) niet.

Lees
hier wat er nog meer zo leuk is aan Malta.

Ontdek Gozo en bestel een goedkoop biertje tijdens je vakantie op Malta

Met de boot kun je eenvoudig het kleinere zusje van Malta bezoeken: Gozo. Hier is het een stuk rustiger en de authentieke sfeer ontbreekt vrijwel nergens. De typische bouwstijl is overal terug te vinden met prachtig versierde balkonnetjes van kalksteen. Strandliefhebbers kunnen terecht in Ramla Bay, volgens veel gasten het mooiste strand van Gozo. Het leukste dorpje is waarschijnlijk Qala, met een gezellig pleintje vol terrasjes om uit te rusten of gewoon lekker te genieten van een voordelig biertje of frisje (de prijzen liggen hier een stuk lager dan in Nederland) en het lokale leven. Het is zeker een aanrader deze plek te bezoeken tijdens je vakantie op Malta.

In de relax-modus op Comino

Tussen de eilanden Malta en Gozo ligt het bijzonder mooie eiland Comino. Het eiland is met 3,5 vierkante kilometer klein te noemen. Maar dit neemt echter niet weg dat het hier super leuk is. Niet voor niets komen er hier veel dagjesmensen uit Malta aan om te genieten van al het moois van Comino. De sfeer is hier meer dan relaxed te noemen en het heeft prachtige stranden en baaitjes. Daarnaast is het ideaal voor rust- en natuurliefhebbers. Er is nauwelijks bebouwing en er zijn geen auto's toegestaan. Alleen dit geeft al een zeer bijzonder sfeertje aan dit eiland.

Vergeet ook The Blue Lagoon niet tijdens je vakantie op Malta

De grote trekpleister van het eiland is 'the Blue Lagoon', waar het kraakheldere water je versteld doet staan. Wat is dit prachtig! Maar er zijn nog veel meer baaitjes waar je, soms zelfs helemaal alleen, kunt snorkelen en op volle toeren kunt genieten van het aangename zeewater. De baai van Santa Maria waar het zelfs in het hoogseizoen nog heerlijk rustig is, is hier een goed voorbeeld is. De rust van het eiland maakt het ook een populaire plek voor vogels, waardoor het direct een populair eiland is voor de liefhebbers van vogels. Maar ook een wandeling langs de kruidige tijm- en komijnvelden is zeer bijzonder, alsof je even op een verlaten plekje van de wereld bent. Heerlijk, die rust in combinatie met het aangename klimaat. En als de zon onder is, is de sterrenhemel hier ook nog eens adembenemend mooi. Kortom, een vakantie op Malta zal je zeker verrassen…


Lees ook wat de Sunweb Reisleiding te zeggen heeft in dit
blog over Malta.

Let op:
De tourist tax op Malta is 0,50 EUR per persoon per nacht met een maximum van 5,00 EUR per verblijf.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
12ºC
14ºC
16ºC
19ºC
24ºC
28ºC
32ºC
31ºC
28ºC
23ºC
19ºC
13ºC
Min.
5ºC
9ºC
10ºC
11ºC
14ºC
19ºC
24ºC
24ºC
21ºC
15ºC
13ºC
8ºC

Populaire accommodaties

Regio's

Praktische informatie

18+:
Wanneer je een reis naar Malta boekt, dient ten minste 1 persoon van het reisgezelschap minimaal 18 jaar te zijn.

Hoofdstad:
De hoofdstad van Malta is Valletta.

Taal:
Op Malta kent men twee officiële talen, het Maltees (een mengsel van Arabisch en een klein beetje Engels) en het Engels.

Tijd:
Er is geen tijdsverschil met Malta.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro. Op Malta is pinnen goed mogelijk. Er zijn voldoende pinautomaten. Pinnen in winkels en restaurants is niet altijd mogelijk.

Voltage:
De netspanning is 240 Volt. De stopcontacten hebben een afwijkend model. Verloopstekkers zijn verkrijgbaar in winkels en in de meeste hotels.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie:
Voor reizen naar Malta gelden geen verplichte vaccinaties en worden voor standaard reizen geen vaccinaties aangeraden. Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR, https://www.lcr.nl/.

Alarmnummer:
Het alarmnummer op Malta voor politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken:
De bekende Italiaanse en Franse schotels kun je overal bestellen. Gelukkig zijn er ook typisch Maltese gerechten uit te proberen. Wanneer je echt Maltees wilt eten, dan moet je Fenek (konijn), Bragjoli (bieflappen met olijven) of Lampuki Pie (vis) proberen. Uiteraard kun je op Malta ook goed vis eten. Het water op Malta is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste flessen water kopen in de supermarkt of bij het hotel/appartement.

Fooien:
Het is op Malta een gewoonte om een fooi van ongeveer 10% te geven.

Openingstijden:
Op Malta zijn de winkels geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00-13.00 uur en van 16.00-19.00 uur. In de toeristische centra sluiten de winkels om ca. 22.00 uur.

Feestdagen:
Op Malta vinden tijdens de periode van april t/m oktober de volgende feestdagen plaats:

 • 6 april Goede Vrijdag
 • 8 en 9 april Pasen
 • 1 mei Dag van de Arbeid
 • 9 mei Dag van Europa
 • 7 juni Nationale feestdag Sette Giugno
 • 29 juni Heilige Petrus en Paulus
 • 15 augustus Maria Hemelvaart
 • 8 september Dag van de overwinning
 • 21 september Onafhankelijkheidsdag

 

Reisleiding:


Je wordt ontvangen door een lokale vertegenwoordiger.