1. Home
  2. Vakantie
  3. Nederland
Nederland

Vakantie Nederland

Algemene informatie

Voor een lange vakantie of een gezellig weekendje weg hoef je helemaal niet naar het buitenland. In Nederland zijn meer dan genoeg leuke plaatsen te bezoeken! Ontdek nu zelf waarom de buitenlandse vakantiegangers zo dol zijn op onze molens, klompen en tulpen en geniet ook vooral van het mooie landschap.

Provincies van Nederland
Iedere Nederlandse provincie heeft haar eigen attracties, prachtige steden en evenementen. Zo ontdek je dat Nederland heel veelzijdig is. Of je nu kiest voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Amsterdam, liever gaat wandelen op de Veluwe, wilt uitwaaien aan het strand of naar een pretpark als de Efteling wilt, in Nederland kan het allemaal!

Wil je niet zover reizen, eens genieten van het lekkere weer hier of gewoon een keer een weekendje weg? Kijk niet verder en ga lekker weg in eigen land!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter, op plekken waar geen Corona pas nodig is.
Mondkapje
Ja
Verplicht op alle binnenplekken waar geen Corona pas nodig is.
Maximum aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Geen maximum.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Gesloten tussen 20.00 en 06.00 uur, enkel met een vaste zitplaats. Binnen en terras enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen).
Bars
Open
Gesloten tussen 20.00 en 06.00 uur, enkel met een vaste zitplaats.
Binnen en terras enkel toegangkelijk met een bewijs van volledige vaccinatie, negatieve coronatest (max. 24 uur) of een bewijs van herstel (min. 11 en max. 180 dagen).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten & drogisterijen
Open
Alle winkels sluiten uiterlijk om 20:00 uur.
Activiteiten, attractieparken en bezienswaardigheden
Open
Evenementen tot uiterlijk 18:00 uur. Corona pas en (binnen) vaste zitplaats verplicht. Max. 1250 pers. Sluitingstijd niet van toepassing bij culturele instellingen, bioscopen, theater en concerten.
Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Evenementen tot uiterlijk 18:00 uur. Corona pas verplicht, ook bij attractieparken en zwembaden. Binnen is een vaste zitplaats verplicht. Max. 1250 pers. Sluitingstijd niet van toepassing bij culturele instellingen, bioscopen, theater en concerten. Publiek bij professionele sportwedstrijden is niet toegestaan.
Transfer
Ja
Alle transfer mogelijk
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Reserveren taxi verplicht. Alleen essentiële reizen met het openbaar vervoer is toegestaan.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Nederland is Amsterdam.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Nederland voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Fooien:
Het is in Nederland de gewoonte om in bars en restaurants fooi van ongeveer 10% te geven.

Feestdagen:
•27 april Koningsdag