1. Home
  2. Vakantie
  3. Oostenrijk
  4. Tirol
  5. Serfaus
Serfaus

Vakantie Serfaus

Algemene informatie

Serfaus is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis en ligt in Tirol. Deze regio onderscheidt zich doordat je hier het grootste aantal zonuren in de Alpen hebt. Auto’s worden waar mogelijk uit het dorpscentrum geweerd en de authentieke klokkentoren zorgt nog altijd voor een dorps karakter. Rustzoekers, families en sportievelingen zullen zich hier goed vermaken, omdat je hier kunt genieten van de omgeving, maar ook tal van activiteiten kunt ondernemen. Behalve wandelen en fietsen, kun je namelijk nog veel meer doen. Wat dacht je van onderstaande voorbeelden?

Waldseilpark “X-Trees Funzone”

Met een lengte van 800 meter en een hoogte van 14 meter kun je in dit park met het hele gezin op avontuur. Je klimt van platform naar platform terwijl je verschillende hindernissen overwint.

Serfauser Sauser

In deze attractie voel je je vogelvrij wanneer je naar beneden tokkelt. Je voelt de adrenaline door je lijf gieren, terwijl je de boomtoppen bijna aan kunt raken.

Raften en andere leuke activiteiten

Een gezonde dosis lef en team spirit is alles wat je nodig hebt om te raften in de wateren van Tirol. Je wordt begeleid door een professional, terwijl je door het wilde water peddelt.

Als je in Serfaus-Fiss-Ladis verblijft, kun je je gastenkaart ruilen voor de SUPER.SOMMER.CARD en daarmee gratis gebruikmaken van alle liften en allerlei leuke activiteiten.

Zo zijn de volgende activiteiten inbegrepen:
• Gebruik van de kabelbanen* in Serfaus-Fiss-Ladis
• Beleveniswereld Serfaus (Murmliwasser, Murmlipad enz.)
• Zomerfunpark Fiss** (Berta's luchtglijbaan, kneippbaden, slacklinepark etc.)
• Wandelbus (dagelijks tussen de dorpen Serfaus-Fiss-Ladis)
• Kinderanimatie (6 dagen per week, van zondag tot vrijdag) in de twee kinderclubs (Murmli-Club Serfaus & Mini&Maxi Club Fiss-Ladis)
• Thomas C. Brezina's Avonturenbergen: 'Duikvlucht' in Serfaus,'Heksenpad' in Fiss en 'Onderzoekerspad' in Ladis
• Geleide bergwandelingen in Serfaus-Fiss-Ladis

*Uitgezonderd fietstransport
**Uitgezonderd betaalde attracties


Voor meer informatie over de SUPER.SOMMER.CARD klik
hier.

FamFun

Bij alle accommodaties in Serfaus is het FamFun pakket inbegrepen zodat je nóg meer uit je vakantie kunt halen. In Serfaus kun je gratis deelnemen aan de volgende activiteiten:

* 1 mountainbike tocht, aangepast naar je niveau (vanaf 1.60m)
* 1 introductieles klimmen aan een echte klimwand
* SUP (Stand Up Paddling) op de Hochsee
* Wekelijks Bubble Soccer
* Playstation Lounge
* Minimaal 2 chill & fun activiteiten

 

Het FamFun activiteitenpakket is gratis bij een familievakantie naar Serfaus, in de zomer en heeft een waarde van minimaal 75 euro per persoon. Op deze FamFun bestemming zijn er minimaal twee Nederlandstalige FamFun guides. Zij begeleiden alle activiteiten en geven je nuttige tips en tricks. Het exacte programma wordt ter plaatse bekendgemaakt en is afhankelijk van o.a. het weer, de ervaring en de groepssamenstelling. Alle activiteiten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan anderen. Meer informatie over FamFun in Serfaus vind je hier.

Activiteitenkaart
Bij een zomervakantie in Serfaus krijgen alle gasten een activiteitenkaart vanuit het office-du-tourisme (de VVV).

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Nee
Mondkapje
Ja

Een FFP2 mondkapje in alle ruimtes waar een mondkapje verplicht is of aangeraden wordt. Voor iedereen is een FFP2 masker verplicht in de supermarkt, bank, post, OV, apotheek. In andere winkels is een FFP2 masker niet verplicht (wel aanbevolen) als je gevaccineerd/genezen bent.

Ook in de gondels/skiliften is een FFP2 masker verplicht voor iedereen.

Maximaal aantal personen buiten
Nee
Vanaf 100 personen geldt de regel dat mensen aan 1 van de 3 eisen voldoen (gevaccineerd, getest of herstellende van Corona)
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Van 00.00 uur - 05.00 uur
Restaurants
Open
Voor het bezoeken van horecagelegenheden de volgende regels: De gevaccineerde – geteste – herstelde regel (3-G). Inschrijvingsplicht Bij het afhalen van besteld eten en drinken dient in binnenruimten een mondkapje te worden gedragen . Op locaties waar gedurende de duur van het verblijf geen of gewoonlijk geen zitplaatsen worden ingenomen (met name bars met dans, clubs en discotheken), dient de exploitant ervoor te zorgen dat 75% van de capaciteit (beschikbare ruimte) van de locatie niet wordt overschreden .
Bars
Open

Voor het bezoeken van horecagelegenheden de volgende regels: De gevaccineerde – geteste – herstelde regel (3-G). Inschrijvingsplicht Bij het afhalen van besteld eten en drinken dient in binnenruimten een mondkapje te worden gedragen.

Op locaties waar gedurende de duur van het verblijf geen of gewoonlijk geen zitplaatsen worden ingenomen (met name bars met dans, clubs en discotheken), dient de exploitant ervoor te zorgen dat 75% van de capaciteit (beschikbare ruimte) van de locatie niet wordt overschreden .

Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Alleen toegang als je volledig gevaccineerd bent/of negatieve PCR test uitslag
Supermarkten en drogisterijen
Open
Van 05.00 uur - Middernacht, gebruik van een normaal mondkapje verplicht.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Theater, bioscoop, Spa's, thermale baden en sauna's zijn weer open. Toegang tot culturele instellingen zoals musea, bibliotheken, bibliotheken en archieven is toegestaan. Elke bezoeker moet 10m² beschikbaar hebben. Voor het bezoek geldt het volgende: Het dragen van een mondkapje in afgesloten ruimtes.
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Evenementen met 100 personen of meer moeten worden aangemeld bij de districtsbestuursorganen en voor evenementen met 500 personen of meer is een vergunning nodig. Daarnaast moet uit een totaal van 100 deelnemers een preventieconcept worden opgesteld en uitgevoerd en moet er een COVID19-functionaris worden aangesteld. Voor bezoekers geldt: Bij evenementen met meer dan 100 deelnemers geldt de 3-G-regel.
Transferregeling
N.v.t.
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Met mondkapje
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
2ºC
8ºC
14ºC
14ºC
13ºC
25ºC
22ºC
22ºC
14ºC
16ºC
9ºC
-3ºC
Min.
-6ºC
-3ºC
2ºC
0ºC
0ºC
10ºC
11ºC
10ºC
5ºC
5ºC
-2ºC
-9ºC