1. Home
  2. Vakantie
  3. Oostenrijk
  4. Tirol
  5. Serfaus
Serfaus

Vakantie Serfaus

Algemene informatie

Serfaus is het grootste dorp van het trio Serfaus, Fiss en Ladis en ligt in Tirol. Deze regio onderscheidt zich doordat je hier het grootste aantal zonuren in de Alpen hebt. Auto’s worden waar mogelijk uit het dorpscentrum geweerd en de authentieke klokkentoren zorgt nog altijd voor een dorps karakter. Rustzoekers, families en sportievelingen zullen zich hier goed vermaken, omdat je hier kunt genieten van de omgeving, maar ook tal van activiteiten kunt ondernemen. Behalve wandelen en fietsen, kun je namelijk nog veel meer doen. Wat dacht je van onderstaande voorbeelden?

Waldseilpark “X-Trees Funzone”

Met een lengte van 800 meter en een hoogte van 14 meter kun je in dit park met het hele gezin op avontuur. Je klimt van platform naar platform terwijl je verschillende hindernissen overwint.

Serfauser Sauser

In deze attractie voel je je vogelvrij wanneer je naar beneden tokkelt. Je voelt de adrenaline door je lijf gieren, terwijl je de boomtoppen bijna aan kunt raken.

Raften en andere leuke activiteiten

Een gezonde dosis lef en team spirit is alles wat je nodig hebt om te raften in de wateren van Tirol. Je wordt begeleid door een professional, terwijl je door het wilde water peddelt.

Als je in Serfaus-Fiss-Ladis verblijft, kun je je gastenkaart ruilen voor de SUPER.SOMMER.CARD en daarmee gratis gebruikmaken van alle liften en allerlei leuke activiteiten.

Zo zijn de volgende activiteiten inbegrepen:
• Gebruik van de kabelbanen* in Serfaus-Fiss-Ladis
• Beleveniswereld Serfaus (Murmliwasser, Murmlipad enz.)
• Zomerfunpark Fiss** (Berta's luchtglijbaan, kneippbaden, slacklinepark etc.)
• Wandelbus (dagelijks tussen de dorpen Serfaus-Fiss-Ladis)
• Kinderanimatie (6 dagen per week, van zondag tot vrijdag) in de twee kinderclubs (Murmli-Club Serfaus & Mini&Maxi Club Fiss-Ladis)
• Thomas C. Brezina's Avonturenbergen: 'Duikvlucht' in Serfaus,'Heksenpad' in Fiss en 'Onderzoekerspad' in Ladis
• Geleide bergwandelingen in Serfaus-Fiss-Ladis

*Uitgezonderd fietstransport
**Uitgezonderd betaalde attracties


Voor meer informatie over de SUPER.SOMMER.CARD klik
hier.

FamFun

Bij alle accommodaties in Serfaus is het FamFun pakket inbegrepen zodat je nóg meer uit je vakantie kunt halen. In Serfaus kun je gratis deelnemen aan de volgende activiteiten:

* 1 mountainbike tocht, aangepast naar je niveau (vanaf 1.60m)
* 1 introductieles klimmen aan een echte klimwand
* SUP (Stand Up Paddling) op de Hochsee
* Wekelijks Bubble Soccer
* Playstation Lounge
* Minimaal 2 chill & fun activiteiten

 

Het FamFun activiteitenpakket is gratis bij een familievakantie naar Serfaus, in de zomer en heeft een waarde van minimaal 75 euro per persoon. Op deze FamFun bestemming zijn er minimaal twee Nederlandstalige FamFun guides. Zij begeleiden alle activiteiten en geven je nuttige tips en tricks. Het exacte programma wordt ter plaatse bekendgemaakt en is afhankelijk van o.a. het weer, de ervaring en de groepssamenstelling. Alle activiteiten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan anderen. Meer informatie over FamFun in Serfaus vind je hier.

Activiteitenkaart
Bij een zomervakantie in Serfaus krijgen alle gasten een activiteitenkaart vanuit het office-du-tourisme (de VVV).

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
2 meter
Mondkapje
Ja
Gecertificeerde FFP2-maskers zijn verplicht in winkels, banken, openbaar vervoer, taxi's, stoeltjesliften en alle medische voorzieningen. Ook overal waar 2 meter afstand niet haalbaar is. Dit geldt niet voor kinderen onder de 6 jaar en personen met bepaalde ziekten zoals astma. Voor kinderen tussen 6 en 14 jaar is een "normaal" mondkapje voldoende.
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

Vereist: een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur of een antigeentest (niet ouder dan 48 uur). De test kan ook binnen 24 uur na aankomst in Oostenrijk worden afgenomen.

Registratie is verplicht voordat je aan je reis naar Oostenrijk begint ("Pre-Travel-Clearance"). Een bewijs van inschrijving moet digitaal beschikbaar zijn of tijdens een inspectie worden uitgeprint. Klik hier voor het formulier.

Covid test op bestemming bij aankomst
Ja
Indien je voor vertrek geen test gedaan hebt, dien je dit binnen 24 uur na aankomst in Oostenrijk te doen.
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis bestemming)
Ja

Bij thuiskomst heb je een nieuw Nederlands gezondheidsverklaring nodig. Klik hier voor het formulier. Je hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat je deze twee keer per persoon afdrukt.

Om reizigers te BE: 48H voor terugkeer naar huis dient iedereen dit formulier in te vullen.

Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Ja
Als reizigers (van 13 jaar of ouder) dienen bij het instappen in het vliegtuig een negatieve (PCR) -testresultaat van maximaal 24 uur oud overleggen. Indien je deze niet hebt, dien je bij aankomst in Nederland in het bezit te zijn van een negatieve NAAT (PCR) test die maximaal 72 uur oud is en dien jebij het instappen in het bezit te zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud.
Quarantaine bij aankomst op bestemming
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen (+ max. 10 kinderen)
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Maximaal 2 huishoudens samen.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Ja
Verboden je huis te verlaten van 20.00 tot 06.00 uur. Vanaf 19 mei geen avondklok meer.
Restaurants
Open
Reserveren is verplicht. Toegang is alleen toegestaan met een negatieve COVID-19-test, vaccinatiebewijs. In restaurants: binnen mogen 4 volwassenen (plus jonge kinderen) een tafel delen, buiten zijn 10 volwassenen toegestaan, openingstijden: 05.00 - 22.00 uur.
Bars
Gesloten
Vorarlberg uitgezonderd.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Vanaf 19 mei. Reservering vooraf verplicht & negatieve testuitslag.
Evenementen (binnen en buiten)
Toegestaan
Vanaf 19 mei toegestaan. Toegewezen plaatsen: max. 1500 mensen  binnen/3000 mensen buiten. Zonder toegewezen plaatsen: max 50 mensen (binnen & buiten). Registratie is verplicht als je langer dan 15 min. blijft.
Transferregeling
N.v.t.
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
2ºC
8ºC
14ºC
14ºC
13ºC
25ºC
22ºC
22ºC
14ºC
16ºC
9ºC
-3ºC
Min.
-6ºC
-3ºC
2ºC
0ºC
0ºC
10ºC
11ºC
10ºC
5ºC
5ºC
-2ºC
-9ºC