Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Azoren
  5. Fly & Drive Azoren
Fly & Drive Azoren

Vakantie Fly & Drive Azoren

Algemene informatie

Hou jij van afwisseling tijdens je vakantie, maar wil je wel zeker weten dat je een fijne plek hebt om te overnachten? Dan is een fly & drive jou op het lijf geschreven. Zo ook naar de wonderschone eilandengroep de Azoren! Tijdens een fly & drive naar de Azoren ontdek je het unieke karakter van de verschillende eilanden. Laat je verbluffen door de geweldige natuur, unieke stranden, de lokale cultuur en natuurlijk de Portugese keuken. Eén ding is zeker: je komt vol verhalen terug!

Negen verschillende eilanden

De Azoren bestaan uit negen prachtige eilanden: Flores, Corvo, Pico, Faial, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme en daarom is het zo leuk dat je tijdens een fly & drive meerdere eilanden ontdekt. En het fijne is: jij kiest zelf hoeveel je er wilt ontdekken want we hebben een fly & drive van vier, vijf of zes eilanden! Wat je bij alle reizen kunt verwachten? Helderblauwe kratermeren, prachtige natuur, leuke stadjes, indrukwekkende bergen en vergezichten. Ook is er van alles te doen: van hiken tot duiken en van paardrijden tot walvissen spotten. Houd jij van natuur en ben je gek op wandelen? Dan moet je naar de Azoren!

Het weer op de Azoren

De Azoren hebben een mild zeeklimaat waardoor er zowel in de zomer als winter milde temperaturen zijn en er wat regen kan vallen. Het is er vaak rond de 20 graden met uitschieters in de zomer. Perfect weer voor een avontuurlijke vakantie! We proberen de rondreizen zo goed mogelijk af te stemmen op het weerseizoen, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat het programma iets aangepast wordt vanwege het weer.

Drie soorten fly & drives Azoren

Bij Sunweb hebben we drie soorten fly & drives naar de Azoren. Hoe langer je gaat, hoe meer eilanden je ontdekt. Bij de fly & drive van acht dagen ontdek je drie eilanden, bij 15 dagen doe je vier verschillende eilanden aan en bij de langste optie van drie weken (21 dagen) kun je vijf verschillende eilanden vergelijken. Of je nu kiest voor één, twee of drie weken: er is genoeg te ontdekken op de Azoren!

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kun je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Nederlandse identiteitskaart of een Nederlands internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Nederlandse nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering:
https://www.lcr.nl/

Telefoneren
Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen.
Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek