1. Home
  2. Wintersport
  3. Oostenrijk
  4. Ski Amadé
  5. Hochkönig - Ski Amadé
  6. Dienten
Dienten

Wintersport in Dienten

Algemene informatie

Verscholen in de betoverende Alpen van Oostenrijk ligt het schilderachtige bergdorp Dienten am Hochkönig, een ware schat voor liefhebbers van wintersport en alpine avonturen. Dit idyllische juweeltje, met zijn kleinschalige karakter en adembenemende natuurlijke schoonheid, biedt een onvergetelijke winterervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke alpine charme.

Dienten am Hochkönig, gelegen in het Salzburgerland, is een bestemming die bekend staat om zijn perfecte omstandigheden voor skiën en snowboarden. Met zijn gevarieerde pistes, goed onderhouden sneeuw en spectaculaire uitzichten op de majestueuze Hochkönig, belooft Dienten een paradijs te zijn voor zowel beginners als ervaren skiërs.

Wat Dienten zo speciaal maakt, is het kleinschalige karakter van het dorp. In tegenstelling tot de grote, drukke skigebieden, ademt Dienten een sfeer van rust en authenticiteit. Hier vind je geen massatoerisme of lange wachtrijen bij de skiliften. In plaats daarvan word je begroet door de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking, die trots zijn op hun bergdorp en je graag verwelkomen in hun gemeenschap.

Pistes

19Km
41Km
52Km
0Km
Totaal 112Km

Liften

6

9

19

Hoogte

1900m
800m

Gletsjer

0

Loipe

40Km

Funpark

3

Hochkönig - Ski Amadé

Pistes

54Km
275Km
213Km
0Km
Totaal 542Km

Liften

37

69

69

Hoogte

2686m
745m

Gletsjer

0

Loipe

442Km

Funpark

12

Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé
Ski Amadé