Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Duitsland
  4. Berlijn en omstreken
Berlijn en omstreken

Vakantie Berlijn en omstreken

Algemene informatie

Berlijn is bekend als grootste maar tevens ook als hoofdstad van Duitsland en het is één van de grootste steden van Europa. De stad is bij veel toeristen een populaire bestemming en wordt ook vaak gezien als cultureel centrum met een bruisend uitgaansleven (cocktailbars, discotheken en cafés) en vele winkelmogelijkheden zoals de Kurfürstendamm, Kaufhaus des Westens (KaDeWe), de Friedrichstraße en Quartier 206.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn zijn bijvoorbeeld; het Holocaustmonument, de Berlijnse Muur, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Charlottenburg Paleis en het Olympisch Stadion. Ook voor een museumbezoek kun je in deze stad bijna overal terecht. Doordat het een uitgestrekte stad betreft zijn er mogelijkheden voor verschillende fiets- en wandelroutes.

Even buiten Berlijn

Een klein uurtje rijden van Berlijn vandaan vind je het plaatsje Krausnick. Het plaatje zelf is erg klein en niet heel bijzonder, maar heeft wel een grote populaire trekpleister waar je niet omheen kunt en dat zelfs Europa's grootste tropische vakantiebestemming is: Tropical Islands. Het is een overdekt vakantieparadijs met een spectaculair zwemparadijs en een Tropisch regenwoud.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
3ºC
7ºC
9ºC
15ºC
19ºC
30ºC
25ºC
27ºC
20ºC
17ºC
9ºC
7ºC
Min.
-3ºC
2ºC
0ºC
2ºC
10ºC
16ºC
13ºC
17ºC
10ºC
9ºC
3ºC
1ºC

Populaire accommodaties

Bestemmingen