Flexibel omruilen

Tot 14 dagen voor vertrek gratis omruilen

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Flexibel omruilen

Flexibel en gratis omruilen tot 2 weken voor vertrek

Boek bij twijfel jouw geboekte zonvakantie gratis om

Heb jij een zomervakantie geboekt? Dan kun je tot 14 dagen voor vertrek jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat jij op vakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Sunweb tijdelijk de mogelijkheid om jouw vakantie flexibel om te ruilen naar een ander moment/bestemming naar keuze. Deze mogelijkheid geldt tot en met 31 augustus 2020.

Heb jij bijvoorbeeld een vakantie geboekt met vertrek op 20 juli, dan kan je tot 6 juli wachten met omboeken/ wachten of jouw vakantie door ons wordt geannuleerd (je ontvangt dan een voucher), of je kunt nu direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

Heb je bijvoorbeeld een vakantie geboekt met vertrek op 20 september, dan kan je tot 31 augustus wachten met omboeken/ wachten of jouw vakantie door ons wordt geannuleerd (je ontvangt dan een voucher), of je kunt nu direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

De voorwaarden van de omruilgarantie vind je onderaan deze pagina.

 • Gratis annuleren & laagste prijsgarantie
 • Alle vakanties CO2-neutraal
 • Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving
 • Financiële zekerheid via SGR
 • Altijd verzekerd van repatriëring

Hoe werkt het?

 1. Kijk op onze website voor een beschikbare vervangende vakantie, waar je het flexibel omruilen op wil toepassen. Kun je op dit moment nog geen passende vakantie vinden, wacht dan nog even met het invullen van het formulier. We breiden ons aanbod voor de zomer van 2021 per week uit met nieuwe bestemmingen en accommodaties.
 2. Vul het formulier minimaal 14 dagen voor vertrek in, met daarbij de gegevens van de vakantie waar je naar wil omruilen.
 3. Stuur het formulier in. We nemen binnen tien dagen telefonisch contact met je op om het omruilen in orde te maken. We bespreken de mogelijkheden voordat we deze reis voor jou vastleggen. Vragen en opmerkingen over het omruilen bespreken we dus persoonlijk me jou.
Heb jij het omruilformulier ingevuld en 14 dagen voor vertrek nog niks van ons gehoord? Maak je geen zorgen, want zolang het omruilformulier op tijd is ingestuurd maak je nog steeds aanspraak op het omruilen. We nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met jou hierover op.

Vul het formulier in

Boekingsnummer:*
Telefoonnummer van de hoofdboeker:*
E-mail van de hoofdboeker:*
Maak een keuze:* Ik wil exact hetzelfde als mijn vorige reis maar de reisdatum veranderen
  Ik wil totaal een andere reis
Nieuwe vertrek datum:*
Nieuwe terugreis datum:*
Bestemming:
Hotel:
Kamer type:

* Verplichte velden

info Jouw gegevens worden verwerkt volgens onze privacy verklaring.

Voorwaarden flexibele omruilgarantie

 • Flexibel omruilen betekent dat je vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website. 
 • Je kunt het flexibele omruilen eenmalig toepassen.
 • Flexibel omruilen kan tot 14 dagen voor vertrek worden ingeroepen, tot en met 31 augustus 2020 en is alleen geldig voor vliegvakanties naar de zon (niet op losse vluchten of wintersportvakanties). 
 • Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is dan je oorspronkelijke boeking, dan storten wij het verschil binnen drie weken op je bankrekening terug. Als er met een corona-voucher is betaald wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie flexibel omruilen. Omboeken kan alleen door het onderstaande omboekformulier in te vullen.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd.
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van flexibel omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging van annulering is gedaan.
 • Het is niet mogelijk om je reis om te zetten in een voucher. De vouchers die we verstrekken zijn alleen van toepassing op reizen die wij zelf annuleren om corona-redenen.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omboeken na de vroegboekperiode.
 • Het is niet mogelijk om flexibel om te ruilen van een vakantie met eigen vervoer in Nederland, Duitsland of België naar een vliegvakantie of van een vliegvakantie naar een autovakantie.