1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Le Paradou
Le Paradou

Vakantie Le Paradou

Algemene informatie

In de schilderachtige regio de Provence en in het natuurpark Les Alpilles, vind je het pittoreske plaatsje Le Paradou. Het dorpje ligt aan de voet van de bijzondere plaats Les Baux de Provence en niet ver van Maussane-les-Alpilles.

Het prachtige landschap van deze regio is gevuld met olijvengaarden en wijngaarden. Wist je dat ze hier zowel de beste olijven, olijfolie als wijn maken? Haal een heerlijke rosé en smul tijdens een typisch Franse 'apero' van een lekker schaaltje olijven.

Heb je zin om de regio te verkennen? Breng een bezoek aan de bijzondere plaats Les Baux-de-Provence, struin over de Provençaalse markt van Maussane-les-Alpilles en eet een lekker croissantje terwijl je geniet van een bakje koffie bij een sfeervol café. Tip: bezoek Les Baux-de-Provence tijdens zonsondergang, als je helemaal naar boven loopt heb je een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap terwijl de zon achter de olijvengaarden onder gaat. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan de charmante steden Arles en Aix-en-Provence, bezoek het Colosseum in Arles en ontdek de oude binnenstad van Aix-en-Provence. Ook Marseille ligt op slechts een uurtje rijden, bezoek het natuurpark de Calanques en spring in de helderblauwe zee.

Le Paradou is de ideale uitvalsbasis voor een mooie vakantie in het hart van de Provence!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 5 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Overige

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
18ºC
17ºC
19ºC
25ºC
26ºC
33ºC
33ºC
28ºC
21ºC
18ºC
9ºC
Min.
3ºC
7ºC
6ºC
8ºC
16ºC
16ºC
18ºC
20ºC
17ºC
11ºC
9ºC
4ºC