Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Le Paradou
Le Paradou

Vakantie Le Paradou

Algemene informatie

In de schilderachtige regio de Provence en in het natuurpark Les Alpilles, vind je het pittoreske plaatsje Le Paradou. Het dorpje ligt aan de voet van de bijzondere plaats Les Baux de Provence en niet ver van Maussane-les-Alpilles.

Het prachtige landschap van deze regio is gevuld met olijvengaarden en wijngaarden. Wist je dat ze hier zowel de beste olijven, olijfolie als wijn maken? Haal een heerlijke rosé en smul tijdens een typisch Franse 'apero' van een lekker schaaltje olijven.

Heb je zin om de regio te verkennen? Breng een bezoek aan de bijzondere plaats Les Baux-de-Provence, struin over de Provençaalse markt van Maussane-les-Alpilles en eet een lekker croissantje terwijl je geniet van een bakje koffie bij een sfeervol café. Tip: bezoek Les Baux-de-Provence tijdens zonsondergang, als je helemaal naar boven loopt heb je een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap terwijl de zon achter de olijvengaarden onder gaat. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan de charmante steden Arles en Aix-en-Provence, bezoek het Colosseum in Arles en ontdek de oude binnenstad van Aix-en-Provence. Ook Marseille ligt op slechts een uurtje rijden, bezoek het natuurpark de Calanques en spring in de helderblauwe zee.

Le Paradou is de ideale uitvalsbasis voor een mooie vakantie in het hart van de Provence!

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
18ºC
17ºC
19ºC
25ºC
26ºC
33ºC
33ºC
28ºC
21ºC
18ºC
9ºC
Min.
3ºC
7ºC
6ºC
8ºC
16ºC
16ºC
18ºC
20ºC
17ºC
11ºC
9ºC
4ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Taal:
De officiële taal is Frans.

Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.


*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing


* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden:
https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu


* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.

Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille). 

Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.

Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.

Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.