1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Provence
Provence

Vakantie Provence

Algemene informatie

Vanaf de geweldige stranden van de Cote d'Azur rijd je met de auto zo naar het binnenland van de Provence voor een heerlijke vakantie midden in de natuur. Middeleeuwse dorpjes worden hier omringd worden door enorme lavendelvelden en je vindt er adembenemende natuurgebieden, zoals du Lubaron, de Alpilles en de beroemde kloof met smaragdgroene rivier, ‘Gorges du Verdon’. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de Provence is net een sprookje. De plaatsjes Fayence en Castellane zijn hier mooie voorbeelden van.

Een autovakantie naar de Provence zal zeker verrassen

Verder heb je ook in dit sfeervolle binnenland enkele grote steden. En ook hier wemelt het van de geschiedenis, oude gebouwen, leuke winkels en heerlijke restaurants. Tijdens een autovakantie in de Provence is het zeker de moeite waard om eens op ontdekkingstocht te gaan. Rijd bijvoorbeeld naar Avignon een van de grote publiektrekkers, zeker in juli: dan is hier namelijk het straattheaterfestival. Door de hele stad zijn toneelstukken, dansvoorstellingen, muziekoptreden en nog veel en veel meer. Vergeet ook niet even naar het pauselijk paleis te lopen.

Ontdek meer mooie steden tijdens een gezinsvakantie in de mooiste regio van Frankrijk

Als je houdt van mooie steden vol mooie straatjes dan is de voormalige hoofdstad van de Provence ook echt een aanrader. In Aix-en-Provence zie je, net als in de hele regio, de Romeinse invloeden nog goed terug. Daarna was dit de plek voor de Franse adel om een huis te hebben. Het wemelt hier dus van de historische paleisjes. Vergeet dan ook niet je camera mee te nemen wanneer je op autovakantie gaat naar de Provence.

Proef rosé zoals je die nooit eerder hebt gehad

Naast enorme steden, leuke dorpjes, kilometers lavendel heeft dit gebied nog veel meer mooie dingen in huis. In de Provence groeit nog iets moois, of vooral iets lekkers: druiven. Deze zijn natuurlijk bestemd voor overheerlijke Franse wijnen. Een aanrader is dan ook om met de auto naar een van de wijngaarden te rijden en eens te gaan proeven bij een lokale boer. Vaak worden er rondleidingen gegeven en kun je na afloop lekker inslaan. Proef vooral ook de lichtroze rosé, waar de streek beroemd om is. Je proeft hier rosé, zoals je die nog nooit hebt gedronken. Vooral bij het wijndomein, Chateaux ‘d Eclans in de buurt van Le Muy verkoopt hele bijzondere soorten. Een aanrader voor je vakantie in de Provence.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Uitstapjes