1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Provence
Provence

Vakantie Provence

Algemene informatie

Vanaf de geweldige stranden van de Cote d'Azur rijd je met de auto zo naar het binnenland van de Provence voor een heerlijke vakantie midden in de natuur. Middeleeuwse dorpjes worden hier omringd worden door enorme lavendelvelden en je vindt er adembenemende natuurgebieden, zoals du Lubaron, de Alpilles en de beroemde kloof met smaragdgroene rivier, ‘Gorges du Verdon’. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de Provence is net een sprookje. De plaatsjes Fayence en Castellane zijn hier mooie voorbeelden van.

Een autovakantie naar de Provence zal zeker verrassen

Verder heb je ook in dit sfeervolle binnenland enkele grote steden. En ook hier wemelt het van de geschiedenis, oude gebouwen, leuke winkels en heerlijke restaurants. Tijdens een autovakantie in de Provence is het zeker de moeite waard om eens op ontdekkingstocht te gaan. Rijd bijvoorbeeld naar Avignon een van de grote publiektrekkers, zeker in juli: dan is hier namelijk het straattheaterfestival. Door de hele stad zijn toneelstukken, dansvoorstellingen, muziekoptreden en nog veel en veel meer. Vergeet ook niet even naar het pauselijk paleis te lopen.

Ontdek meer mooie steden tijdens een gezinsvakantie in de mooiste regio van Frankrijk

Als je houdt van mooie steden vol mooie straatjes dan is de voormalige hoofdstad van de Provence ook echt een aanrader. In Aix-en-Provence zie je, net als in de hele regio, de Romeinse invloeden nog goed terug. Daarna was dit de plek voor de Franse adel om een huis te hebben. Het wemelt hier dus van de historische paleisjes. Vergeet dan ook niet je camera mee te nemen wanneer je op autovakantie gaat naar de Provence.

Proef rosé zoals je die nooit eerder hebt gehad

Naast enorme steden, leuke dorpjes, kilometers lavendel heeft dit gebied nog veel meer mooie dingen in huis. In de Provence groeit nog iets moois, of vooral iets lekkers: druiven. Deze zijn natuurlijk bestemd voor overheerlijke Franse wijnen. Een aanrader is dan ook om met de auto naar een van de wijngaarden te rijden en eens te gaan proeven bij een lokale boer. Vaak worden er rondleidingen gegeven en kun je na afloop lekker inslaan. Proef vooral ook de lichtroze rosé, waar de streek beroemd om is. Je proeft hier rosé, zoals je die nog nooit hebt gedronken. Vooral bij het wijndomein, Chateaux ‘d Eclans in de buurt van Le Muy verkoopt hele bijzondere soorten. Een aanrader voor je vakantie in de Provence.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Afname Covid-19 test voor vertrek
Ja
Een negatieve PCR-test is vereist voor iedereen van 11 jaar of ouder. De test dient bij aankomst minder dan 72 uur oud te zijn.
Afname Covid-19 test bij aankomst
Nee
Gezondheidsverklaring
Ja

Wanneer je Frankrijk binnenkomt dien je een “Declaration sur l’honneur” in te vullen.

Indien je vanuit Nederland reist vereist het RIVM iedereen van 13 jaar of ouder om een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier is verplicht voor vertrek en aankomst en geldt voor elke reis, ongeacht het transport. Het statement dient uitgeprint te zijn en 24 uur voor vertrek/aankomst te worden ingevuld.

Quarantaine
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Het samenkomen van mensen is op dit moment niet toegestaan.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In het gele land geldt een avondklok van 19.00 - 06.00 uur.
Restaurants
Gesloten
Bars
Gesloten
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Open
Tot 18.00 uur.
Supermarkten en apotheken
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Bars / Apres-ski
Gesloten
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Evenementen (binnen & buiten)
Niet toegestaan
Winkels
Open
Alleen essentiële winkels zijn geopend.
Supermarkten & drogisterijen
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Verschillend
Theaters, musea en bioscopen geopend.
Evenementen (indoor en outdoor)
Niet toegestaan
Stranden
Open
Luchthavens
Open
Afstand houden en temperatuurchecks verplicht (vanaf 11 jaar).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Tankstations
Open
Andere formaliteiten nodig om het land binnen te komen?
Nee
Goed om te weten
Ja
Een vertrek naar of van een land buiten de EU is verboden tenzij essentieel.

Populaire accommodaties

Bestemmingen