1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Provence
Provence

Vakantie Provence

Algemene informatie

Vanaf de geweldige stranden van de Cote d'Azur rijd je met de auto zo naar het binnenland van de Provence voor een heerlijke vakantie midden in de natuur. Middeleeuwse dorpjes worden hier omringd worden door enorme lavendelvelden en je vindt er adembenemende natuurgebieden, zoals du Lubaron, de Alpilles en de beroemde kloof met smaragdgroene rivier, ‘Gorges du Verdon’. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de Provence is net een sprookje. De plaatsjes Fayence en Castellane zijn hier mooie voorbeelden van.

Een autovakantie naar de Provence zal zeker verrassen

Verder heb je ook in dit sfeervolle binnenland enkele grote steden. En ook hier wemelt het van de geschiedenis, oude gebouwen, leuke winkels en heerlijke restaurants. Tijdens een autovakantie in de Provence is het zeker de moeite waard om eens op ontdekkingstocht te gaan. Rijd bijvoorbeeld naar Avignon een van de grote publiektrekkers, zeker in juli: dan is hier namelijk het straattheaterfestival. Door de hele stad zijn toneelstukken, dansvoorstellingen, muziekoptreden en nog veel en veel meer. Vergeet ook niet even naar het pauselijk paleis te lopen.

Ontdek meer mooie steden tijdens een gezinsvakantie in de mooiste regio van Frankrijk

Als je houdt van mooie steden vol mooie straatjes dan is de voormalige hoofdstad van de Provence ook echt een aanrader. In Aix-en-Provence zie je, net als in de hele regio, de Romeinse invloeden nog goed terug. Daarna was dit de plek voor de Franse adel om een huis te hebben. Het wemelt hier dus van de historische paleisjes. Vergeet dan ook niet je camera mee te nemen wanneer je op autovakantie gaat naar de Provence.

Proef rosé zoals je die nooit eerder hebt gehad

Naast enorme steden, leuke dorpjes, kilometers lavendel heeft dit gebied nog veel meer mooie dingen in huis. In de Provence groeit nog iets moois, of vooral iets lekkers: druiven. Deze zijn natuurlijk bestemd voor overheerlijke Franse wijnen. Een aanrader is dan ook om met de auto naar een van de wijngaarden te rijden en eens te gaan proeven bij een lokale boer. Vaak worden er rondleidingen gegeven en kun je na afloop lekker inslaan. Proef vooral ook de lichtroze rosé, waar de streek beroemd om is. Je proeft hier rosé, zoals je die nog nooit hebt gedronken. Vooral bij het wijndomein, Chateaux ‘d Eclans in de buurt van Le Muy verkoopt hele bijzondere soorten. Een aanrader voor je vakantie in de Provence.

Corona informatie

Let op! De volgende Franse regio's hebben code oranje in Nederland; Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne, Parijs, L'Ain, les Alpes Maritimes, les Bouches-du-Rhône, la Corse-du-Sud en la Haute Corse, la Côte-d’Or, l’Essonne, le Gard, la Gironde, la Haute-Garonne, les Hauts-de-Seine, le Hérault, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, le Loiret, Maine-et-Loire, le Nord, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales, le Rhône, la Sarthe, la Seine-et-Marne, la Seine-Maritime, la Seine-Saint-Denis, Tarn-et-Garonne, le Val-de-Marne, le Val-d’Oise, le Var, le Vaucluse, les Yvelines, Doubs, Gers, Haute Louire, Hautes-Pyrénées, Meurthe et Moselle, Oise, Somme, Saône et loire en Tarn. Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter en mondkapje verplicht in alle openbare ruimtes
Openbaar vervoer & taxi's
Gebruik toegestaan
Mondkapje verplicht. Het kan zijn dat er in Parijs aanvullende maatregelen zijn in verband met het coronavirus. Er rijden in Gironde (Bordeaux) tijdens de spitsuren geen bussen en treinen.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Advies is maximaal 10 personen.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Supermarkten & drogisterijen
Open
Mondkapje verplicht
Tankstations
Open
Mondkapje verplicht
Restaurants
Open
Maximaal 10 personen per tafel, 1 meter afstand tussen de tafels. Mondkapje verplicht. De restaurants in Marseille en Aix-en-Provence zijn voor 15 dagen gesloten. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Paris & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier et Rennes moeten de restaurants sluiten om 10 uur 's avonds, er mogen maximaal 10 mensen een groep vormen.
Bars
Open
Maximaal 10 personen per tafel, 1 meter afstand tussen de tafels. Mondkapje verplicht. De bars in Marseille en Aix-en-Provence zijn voor 15 dagen gesloten. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Paris & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier et Rennes moeten de bars sluiten om 10 uur 's avonds, er mogen maximaal 10 mensen een groep vormen. Vanaf 6 oktober zijn alle bars in Parijs minimaal 15 dagen gesloten.
Winkels
Open
Mondkapje verplicht
Waterparken
n/a
Themaparken
Open
Dierentuinen
Open
Stranden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Maximaal 10 personen binnen. In Lille, Toulouse, Saint-Étienne, Parijs & voorsteden, Rouen, Grenoble, Montpellier en Rennes mogen er geen evenementen met meer dan 1000 personen plaats vinden, ook zijn studentenfeestjes en lokale evenementen verboden.
Musea
Open
Mondkapje verplicht
Wellness
Open
Mondkapje verplicht
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Zelfde regels als anders
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Gesloten
Luchthavens
Open
Temperatuurcheck en mondkapje verplicht
Afname Covid-19 test voor vertrek of wachten in quarantaine
Nee
Afname Covid-19 test op bestemming
-
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Quarantaine
Nee
Andere formaliteiten om het land binnen te komen
Nee
Transferregeling
Ja
1 meter afstand en hygiëne maatregelen

Populaire accommodaties

Populaire regio bij de volgende reizigers

Families Jonge stellen Jonge families

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
23ºC
30ºC
34ºC
32ºC
27ºC
24ºC
17ºC
13ºC
Min.
1ºC
3ºC
4ºC
8ºC
10ºC
15ºC
19ºC
18ºC
16ºC
14ºC
7ºC
6ºC