1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Languedoc-Roussillon
  5. Aigues-Mortes
Aigues-Mortes

Vakantie Aigues-Mortes

Algemene informatie

Lopend over de vestingmuren van Aigues-Mortes kijk je uit over de oude daken, over de schaduwrijke pleintjes en over de zoutvlaktes buiten de hoge stadsmuren. Het is heet hier bovenop de muur. Onderschat het niet en neem een flesje water mee en rust vooral als je dan in een van de torentjes staat. Het is het wel helemaal waard, want wat een uniek uitzicht heb je zo.

Zeer, zeer rijk
De geschiedenis van dit plaatsje kun je met een gerust hart ‘divers’ en ‘rijk’ noemen. De stad bestond al een tijdje toen het plan voor de zo kenmerkende stadsmuur bedacht werd. In 1276 was de muur voor de helft af. Zo aan de zuidkust had Aigues-Mortes een belangrijke locatie: het was echt een belangrijk handelsknooppunt. Door vele tegenslagen, oorlogen en epidemieën wordt de bouw pas 9 jaar later hervat. De roerige historie gaat verder, door de Honderdjarige Oorlog, vele epidemieën, de geloofsoorlog, de revolutie en zo verder. Koningen, tempeliers, ze hebben allen voet gezet in deze vestigstad.

Uitmuntende uitstapjes
In de buurt zijn enkele schitterende steden te vinden, neem bijvoorbeeld Montpellier. Deze stad wordt vaak het kleine Parijs van het zuiden genoemd. De stad heeft zelfs een eigen Arc de Triomphe. Door het gehele centrum vind je veel prachtige historische panden, de twee operahuizen zijn erg bekend. Alleen al door de ligging, namelijk slechts 400 meter van elkaar. Het historische centrum wordt gevormd door de smalle straatjes en leuke pleintjes. Het bekendste deel heet Place de la Comédie. Een paar keer per week kun je hier straatartiesten en muzikanten vinden.

Als er een stad uitpuilt van de bezienswaardigheden, dan is het Arles wel. Bezoekers zijn onder de indruk van de arena en het amfitheater. Dit soort oude Romeinse gebouwen worden tegenwoordig goed onderhouden. Gelukkig worden de middeleeuwse kerken, het stadhuis en de obelisk ook niet vergeten.

Een andere toeristenattractie is Vincent van Gogh. De bekende, Nederlandse kunstschilder heeft één jaar in deze stad gewoond. ‘Nachtcafé’ en ´Caféterras bij nacht´ zijn twee van zijn bekendere schilderijen en die heeft hij hier gemaakt. Het bekende gele gebouw kun je nog steeds terugvinden in Arles. In deze stad heeft Vincent ook een stuk van zijn eigen oor gesneden. Uiteraard kun je alles over zijn tijd hier terugvinden in de stad.

Schone Camarque
Eén van de redenen waarom Vincent naar het zuiden trok, was voor de rust van de Camarque. Dit enorme natuurgebied ligt om de hoek bij Arles en is bekend om de vele vogels en natuurlijk het paardenras 'De Camarque'. In dit moerassige gebied kun je schitterend wandelen. Kijk niet vreemd op als je heel veel wilde flamingo’s tegen komt. Ze wonen hier in het gebied en je zult ze daarom regelmatig zien overvliegen. Ook zijn de lange en vaak rustige zandstranden erg bekend.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Vanaf 11 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer en vliegverkeer. Ook in alle openbare gesloten gebouwen en ruimtes, bijvoorbeeld overheidsgebouwen, ziekenhuizen, winkels,  restaurants en hotels. Ook als je in de rij staat (buiten en binnen). In de volgende departementen is het verplicht om op straat een mondkapje te dragen voor iedereen van 11 jaar of ouder: Haute-Savoie (74), Briançon (Serre-Chevalier, 05) en Savoie (73).
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Bars
Open
Terrassen en restaurants zijn open. Sinds 9 augustus wordt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud) verplicht in binnenruimtes en op terras, vanaf 12 jaar.  (Tot 30 september zijn kinderen van 12 t/m 17 jaar vrijgesteld).
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en apotheken
Open
Atracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Toegestaan
Met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een PCR-test/ snelle antigeentest (max. 48 uur oud).
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Toegestaan
Tussen 06.00 – 19.00 uur is het gebruik toegestaan. Tussen 19.00 – 06.00 uur enkel toegestaan voor essentiële trips.
Stranden
Open

Populaire accommodaties

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
16ºC
14ºC
17ºC
19ºC
26ºC
29ºC
28ºC
26ºC
20ºC
17ºC
11ºC
Min.
4ºC
9ºC
5ºC
8ºC
11ºC
18ºC
19ºC
18ºC
17ºC
12ºC
10ºC
5ºC