1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Karpathos
  5. Afiartis
Afiartis

Vakantie Afiartis

Algemene informatie

Karpathos is het op een na grootste eiland van de Dodecanese eilanden in de Egeïsche Zee. Het mooie eiland staat bekend om haar eeuwenoude tradities, prachtige landschappen en stranden met kristalheldere zee. Prachtige baaien met op de achtergrond een berglandschap, vind je ook in het gebied van Afiartis, gelegen in het zuidoosten van het eiland. Houd je van windsurfen? Dan zit je hier goed. Er zijn veel surfstations en dat geeft een relaxte sfeer. Op de stranden staan hier en daar wat ligbedjes en een aantal tavernes en beach bars. De bekendste stranden zijn Diakoftis en Michaliou Kipos, wat door de inwoners het schelpenzand wordt genoemd. Beide stranden zijn vanaf de weg niet zichtbaar waardoor het wat rustiger is dan op andere stranden. Ondanks het kleine aantal van restaurants en bars, is de kwaliteit heel goed en kun je genieten van een heerlijke en typische Griekse maaltijd. 

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in publieke en openbare buitenruimtes. Op straat geen mondkapje verplicht, tenzij de 1,5 meter niet gewaarbord kan worden.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Geen maximaal aantal personen zo lang er wel 1,5 meter afstand wordt gehouden.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Bars
Open
Geen sluitingstijd, Max 10 personen aan een tafel. Binnen is alleen toegestaan als je ingeënt bent (14 dagen na laatste vaccinatie). Buiten ook mogelijk zonder vaccinatie.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Gedeeltelijk gesloten
Musea en archeologische plekken in de openlucht zijn open. Enkel toegankelijk na volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve corona (snel)test van uiterlijk 48 uur oud.
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Transferregeling
Ja
85% Van de capaciteit. Privétransfer 2 personen maximaal.
Maximaal 4 personen in een (huur) auto, behalve wanneer je met een gezin bent met kinderen onder de 18 jaar. Dan mag je samen in de auto reizen.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten

Populaire accommodaties