Terug

Op vakantie naar Santa Maria

Destination image

Algemene informatie

Parelwitte zandstranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeertje. Dat tref je aan als je in de plaats Santa Maria aankomt. 

Santa Maria ligt in het zuiden van het eiland Sal, op de Kaapverdische eilanden. Het staat bekend om het heerlijke warme klimaat. Het is een uitstekende stek voor het beoefenen van watersport zoals duiken, snorkelen en sportvissen. In de zee rondom Kaapverdië kun je de meest mooie vissen spotten, zo ook bij Santa Maria. Omdat er altijd een verkoelend windje staat is het ook uitermate geschikt voor (kite)surfers.

Stranden, de pier en lekkernijen

De stranden zijn breed, lopen langzaam af in zee en er is veelal een strandwacht aanwezig. De zee is lekker verfrissend, dat komt goed uit want na de vele zonneschijn is een verkoelende duik meer dan welkom. Santa Maria staat naast de stranden bekend om de pier, de hot spot van het plaatsje. Hier komen dagelijks tussen 11.00 en 13.00 uur de vissers terug met hun vangst. De tonijn en zwaardvis worden direct verkocht aan hoteleigenaren of restaurants. Een beleving om te zien. Verder biedt Santa Maria leuke restaurants en bars. Na een relaxte stranddag kun je zeker een drankje nuttigen in een van de beachbars of juist in een bar in het centrum. Krijg je een Grogue aangeboden, bereid je dan maar voor. Dit is een nationaal drankje, maar wat ontzettend sterk is. Voor 's avonds zijn er ook veel mogelijkheden. Probeer eens een lokale specialiteit in één van de vele restaurants. Je zult begrijpen dat op Kaapverdië men vooral eet wat uit de zee komt. De heerlijkste vissoorten worden gegrild en geserveerd met een glaasje Kaapverdische wijn. Tevens is het mogelijk om een eenvoudige maaltijd te verkrijgen in een kleine bar of café.

Boek je een vakantie naar de Kaapverdische eilanden, dan is Santa Maria een uitstekende keuze!

Lees verder Minder informatie
Bekijk alle accommodaties in Santa Maria

Avatar
Sabrina Hetem uit Haarlem
Avatar
Aan het einde van iedere ochtend, komen alle vissersbootjes weer terug naar de pier. Je kunt hier zien hoe de vissers binnenkomen en de vangst van de dag bekijken. Een ware beleving, want zulke dagverse barracuda’s en tonijnen vind je niet snel bij de visboer in Nederland. Vanaf hier heb je ook nog eens adembenemend uitzicht op het strand.
Avatar
Heleen van Nistelrooij uit Ravenstein
Avatar
Maak vooral gebruik van de lokale busjes, erg leuk om met de locals in de bus te zitten en goedkoper dan een taxi (busjes kosten standaard 1 euro). De busjes rijden de hele dag heen en weer over de main road van Espargos naar Santa Maria. Als je in Espargos of Santa Maria instapt moet je wachten tot de bus ongeveer vol zit. Als je ergens tussendoor de bus wilt pakken moet je gewoon wachten tot er eentje langs komt.

Het weer

Naar het begin