Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
 1. Home
 2. Vakantie
 3. Spanje
 4. Mallorca
 5. Cala Mandía
Cala Mandía

Vakantie Cala Mandía

Algemene informatie

Cala Mandia: kleine, maar fijne badplaats

Cala Mandia is een kleine badplaats in het oosten van het Spaanse eiland Mallorca en ligt drie kilometer ten zuidwesten van de bekendere kleine stad Porto Cristo. Het strand in Cala Mandia heet ook Cala Mandia en ligt in een baai met een rotsen aan beide kanten. Met zo’n 65 meter heeft het strand een bescheiden omvang. Dankzij het prachtig witte zand, het turquoise zeewater en voorzieningen als douches en toiletten is het hier goed toeven. In Cala Mandia is een aantal winkels, zoals een supermarkt en een apotheek, en voor meer shopplezier kan je in Porto Cristo terecht. Kortom, Cala Mandia heeft alle ingrediënten in huis voor een ontspannen zonvakantie en met een huurauto ontdek je vanuit hier alle mooie plekken op Mallorca.

Een ontspannen strandvakantie in Cala Mandia

De gemoedelijke sfeer en de fraaie ligging van het strand maken Cala Mandia een perfecte bestemming voor een typisch Spaanse strandvakantie vol zon. Omdat Mallorca bescheiden is qua omvang combineer je je strandvakantie in Cala Mandia eenvoudig met een avontuurlijke of culturele trip. Van de bergen in het westen van Mallorca voor sportievelingen tot de uitgebreide winkelmogelijkheden in hoofdstad Palma de Mallorca voor shopliefhebbers: je kan vanuit Cala Mandia alle kanten op. Wil je tijdens je vakantie niet naar je budget hoeven omkijken, dan is een all inclusive ideaal. Overnachtingen, eten en drankjes zijn dan inbegrepen. Zo hoef jij enkel nog maar te genieten. 

Zonovergoten Cala Mandia als perfecte uitvalsbasis om Mallorca te ontdekken

Voor een vakantie waarin de zon een hoofdrol speelt, is Cala Mandia een heerlijke bestemming. Op de mooiste stranden van Mallorca, zoals dat van Alcúdia, schijnt de zon namelijk zo’n 325 dagen per jaar. Bovendien zijn de temperaturen er vrijwel het hele jaar door aangenaam tot tropisch warm. Wil je echt iets bijzonders zien, bezoek dan zeker de grotten Cuevas del Drach bij Porto Cristo. Tijdens een boottocht spot je indrukwekkende stalagmieten en stalactieten en kom je uit op het grootste onderwatermeer van Europa. Een andere mooie bezienswaardigheid op Mallorca is Cap de Formentor in het uiterste noorden van het eiland. Hier wandel je over smalle paden naar een grote vuurtoren voor een waanzinnig uitzicht. Stop op de terugweg in de idyllische, historische stad Pollença met eeuwenoude, kronkelende straten en huizen met Arabische dakpannen. Wat ga jij ontdekken vanuit Cala Mandia?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
16ºC
12ºC
16ºC
19ºC
24ºC
29ºC
30ºC
31ºC
26ºC
23ºC
18ºC
15ºC
Min.
8ºC
5ºC
9ºC
9ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
15ºC
9ºC
7ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Spanje is Madrid.

Taal:
De officiële taal is Spaans. Maar met Engels of Duits kun je vaak ook terecht.

Tijd:
Spanje heeft geen tijdsverschil met Nederland. Behalve op de
Canarische Eilanden, daar is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Spanje is de euro. Pinnen in Spanje en op de Canarische Eilanden is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten waar je kunt pinnen. Ook betalen met credit card is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker in de supermarkt kopen.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Let op!
Voor
Spanje geldt:
In iedere reservering dient er minimaal 1 persoon 18 jaar of ouder te zijn.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Spanje voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken:
Spanje staat bekend om tapas (kleine hapjes) en paella (rijst met schaaldieren). Daarnaast staat Spanje bekend om sangria: een fruitige wijn die wordt geserveerd in een karaf met verse vruchten

Het water in Spanje is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij het hotel/appartement flessen water kopen.

Fooien:
Het is in Spanje de gewoonte om een fooi van ca. 5% tot 10% te geven.

Openingstijden:
De winkels in Spanje zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00-14.00 uur en van 16.30-20.00 uur. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaker langer geopend.

Feestdagen:
In Spanje worden de volgende feestdagen gevierd:

 • 1 mei Dag van de Arbeid
 • 15 augustus Maria Hemelvaart
 • 12 oktober Spaanse Nationale Feestdag
 • 1 november Allerheiligen

 

Belangrijk

Het is verplicht toeristenbelasting te betalen in Catalonië en op de Balearen. De kosten hiervoor zijn per persoon per nacht, voor personen van 17 jaar en ouder. De kosten betaal je ter plaatse bij het inchecken en zijn afhankelijk van het aantal sterren van je verblijf.