Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
Bluebird

Meribel en La Plagne skigebieden met het beste weer

  1. Home
  2. Wintersport
  3. Bluebird index

Nieuwe Sunweb Bluebird-index brengt beste weerdagen op 30 populaire Europese wintersportbestemmingen in kaart 

  • La Plagne en Meribel (FR) op nummer één met gemiddeld 4,2 Bluebird-dagen in maart 
  • Kronplatz (IT) is beste optie buiten de lenteperiode

Rotterdam, 5 december 2022 – De kerstvakantie is in aantocht en het wintersportseizoen gaat van start. Wat is er fijner dan te skiën, snowboarden of après-skiën onder een stralend blauwe hemel? Daar is in de Franse gebieden La Plagne en Meribel de meeste kans op, blijkt uit de nieuwe Bluebird-index van Sunweb.  

Touroperator Sunweb heeft de Bluebird-index ontwikkeld, een onderzoek* dat de weersomstandigheden weergeeft op 30 Europese wintersportbestemmingen in de Alpen. Hiermee helpt Sunweb reizigers met de beslissing waar én wanneer zij het beste naartoe kunnen om te wintersporten.  

Een zogenaamde Bluebird-dag, een dag gekenmerkt door zonnig, onbewolkt weer - meestal na een nacht met verse sneeuwval, is vaak moeilijk te voorspellen op wintersportvakanties. Uit onderzoek van Sunweb blijkt dat er in de tweede week van maart gemiddeld het meeste kans is op de beste weersomstandigheden in de geanalyseerde gebieden. 

Martine Langerak, woordvoerder bij Sunweb Group, zegt: “Er komt zoveel kijken bij het plannen van een wintersportvakantie, maar waar we geen controle over hebben is het weer. We hopen dat de Bluebird-index vakantiegangers helpt door inzicht te geven in de weersomstandigheden. Het biedt uiteraard geen 100% garantie, maar is wel een mooi hulpmiddel en anders zijn er nog voldoende andere dingen te ondernemen op wintersport zoals een dagje wellness en uiteraard  après-skiën!” 

De Franse gebieden La Plagne en Meribel staan bovenaan met een gemiddelde van 4,2 zogenaamde Bluebird-dagen, die gewoonlijk in de tweede week van maart vallen. Daarna volgen Val d'Isere/Tignes (3,8 dagen), Val Thorens (3,6 dagen), Les Deux Alpes (3,4 dagen) en het Italiaanse skioord Sauze d'Oulx (3,4 dagen) voor dezelfde periode in maart. 

Top 10 Europese bestemmingen volgens de Sunweb Bluebird-index: 

Bluebird infographic

 

Wintersporters die zich willen wagen aan de langste zwarte piste van Europa, La Sarenne in Alpe d'Huez, kunnen dat het beste in de tweede week van maart doen.  

Kronplatz in Italië is het enige vakantieoord in de top 10 waarbij de Bluebird-week in het begin van de winter valt. Dit maakt het de ideale bestemming in de tweede week van de kerstvakantie. Sauze D'Oulx is de hoogst genoteerde Italiaanse bestemming, met de beste notering in zowel de vierde week van december als de tweede week van maart.  

Het volledige overzicht van de 30 Europese bestemmingen die geanalyseerd zijn aan de hand van de Bluebird-index is te vinden in de bijlage. Alle vakanties via Sunweb zijn inclusief skipas.  

* Onderzoek aan de hand van weergegevens van Snow Forecast uit de periode 2007-2022 voor Bluebird-condities op de top van de berg.