1. Visum
  2. Egypte

Visum voor Egypte aanvragen

Voorkom gedoe op de luchthaven en vraag nu alvast jouw visum aan!

Sharm el Sheikh

Wanneer je op vakantie gaat naar Sharm el Sheikh hoef je geen visum te kopen. Bij aankomst ontvang je een gratis visum die voor 15 dagen geldig is. Pas wanneer je op excursie gaat naar andere delen van Egypte zoals Caïro of Luxor zal je een visum moeten aanschaffen.

Ga je langer dan 15 dagen naar Sharm el Sheikh? Dan koop je ter plaatse bij de grens een visum van 25 USD.

Overige bestemmingen Egypte

 

Let op! Check onze FAQ voor actuele updates omtrent visa. 

 

Er zijn 3 manieren om het visum van Egypte aan te schaffen: 

1. Direct bij het boeken kun je in de boekingsstappen het visum bijboeken voor 31,- Euro per persoon. Je ontvangt dan bij jouw reisbescheiden 1 week voor vertrek een voucher voor het visum. Je geeft deze voucher af bij onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven in Egypte, die vervolgens het visum afgeeft.

Na boeken kun je het visum altijd nog bijboeken via Mijn Sunweb.

Als je bent ingelogd in Mijn Sunweb kies je voor ‘boeking bewerken’ in het menu links van de pagina. Vervolgens kies je bovenaan de webpagina voor ‘2. Voorkeuren’. Hier kan onder het kopje ‘Arrangementen’ het visum voor Egypte per persoon worden bijgeboekt. Na het aanvinken van het visum kies je voor ‘opslaan’. Vervolgens wordt het prijsoverzicht getoond en kun je de wijziging definitief opslaan. Binnen 24 uur na het maken van de wijziging wordt er per e-mail een aangepaste factuur verstuurd.

2. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 31,- Euro per persoon. Dit bedrag kun je gewoon in euro’s betalen.

Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum. 

3. Je kunt er ook voor kiezen om het visum op te halen bij het bankloket op de luchthaven (kosten ca. USD 25. Deze prijs kan gewijzigd worden door de autoriteiten). De wachttijden kunnen hier oplopen. Het is aanbevolen om contant geld bij je te hebben.

Let op! Het visum dat je kunt aanschaffen in de boekingsstappen of op de luchthaven van bestemming is alleen geldig voor verblijven van 30 dagen of korter. Ga je langer op vakantie naar Egypte? Dan is het belangrijk dat je zelf een langerverblijf visum aanvraagt en betaalt bij de ambassade van Egypte. 

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te gaan of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Belangrijk
Het is niet toegestaan om met een ID-kaart naar Egypte te reizen. Reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort.
Het paspoort dient minimaal 6 maanden na terugkomst nog geldig te zijn. 
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.