1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Kreta
  5. Ammoudara
Ammoudara

Vakantie Ammoudara

Algemene informatie

Ammos betekent zand en het is dan ook niet voor niets dat dit woord terugkomt in de naam van deze plaats. Je hebt hier namelijk een heerlijk lang zandstrand waar zowel toeristen, als inwoners van de hoofdstad Heraklion graag vertoeven. Doordat het strand langzaam afloopt in zee, kunnen gezinnen met jonge kinderen hier prima terecht voor een zonnige dag vol plezier.

Watersport
Met zo’n uitgerekt strand is er ook heel veel ruimte voor watersport. Bekijk de prachtige onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken, ga met z’n allen op de waterfiets of zoek het avontuur op door te waterskiën of te kite-surfen.

Op stap…
Ammoudare is een klein plaatsje met een gezellige hoofdstraat. Hier bevinden zich meerdere (Griekse) restaurantjes, winkeltjes en barren waar je kunt proeven van allerlei lekkernijen. Omdat je hier zo centraal zit, kun je ook gemakkelijk de rest van het eiland verkennen. Zo zit je bijvoorbeeld al snel in de bruisende hoofdstad Heraklion. Hier kun je heel goed winkelen, maar ook kiezen uit ontelbaar veel restaurantjes. Bovendien weten ze hier 's avonds altijd weer een feestje te maken. “Gezelligheid kent geen tijd”, is hier het motto.

Populaire accommodaties

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen Jonge families Families Overige

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
16ºC
17ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
22ºC
20ºC
13ºC
Min.
8ºC
9ºC
10ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
20ºC
17ºC
14ºC
8ºC