Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Brussels Airlines

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. BrusselsAirlines

Brussels Airlines

Vervoersvoorwaarden SN

Brussels Airlines hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

 • 1 stuk van maximaal 8 kg per persoon

 • Daarnaast mag je 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.

 • Maximale afmetingen handbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Flexibele vluchten
Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro
20 kg = 28,- euro
23 kg = 31,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Niet-flexibele vluchten
Er is 23 kilo ruimbagage inclusief. Je hoeft dit niet apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de website van Brussels Airlines. Voor het inloggen heb je jouw PNR-nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets.

Stoelreservering & (Online) inchecken

Het is mogelijk om een stoel te reserveren tegen betaling.
Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. 

Lees onderaan deze pagina hoe je stoelen kunt reserveren en online kunt inchecken. 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0kg

Ruimbagage: 23kg

Naast de toegelaten bagage mag er ook gratis 1 draagmand, 1 volledig opvouwbare kinderwagen/wandelwagen of 1 autostoel mee worden genomen (in het bagageruim). Een kinderwagen mag worden gebruikt tot aan de deur van het vliegtuig, daarna wordt deze geplaatst in de bagageruimte van het vliegtuig.


Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Voor ieder kind tussen de 2 en 11 jaar is het toegestaan om een opvouwbare kinderwagen of wandelwagen mee te nemen naast bovengenoemde bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar.

Good to know

 • Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken. 

 • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen. Daarnaast is de maximale afmeting 158 cm. 

 • Onderling verdelen van ruimbagage is niet toegestaan. Wanneer je 23 kilo hebt geboekt mag er dus nooit meer dan 23 kilo in de koffer zitten, ondanks dat jouw medereizigers misschien niet het volledig aantal geboekte kilo’s hebben ingepakt.

 • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd van 45,- tot 145,- euro (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd. 

 • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek), ook wanneer je online al hebt ingecheckt. Dit zodat je voldoende tijd hebt om jouw bagage in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Flexibele vluchten:
Vanaf 60 dagen tot 2 uur vertrek van jouw vlucht kun je tegen betaling stoelen reserveren. Let op: 60 dagen voor jouw heenvlucht is het nog niet mogelijk om stoelen te reserveren voor de terugvlucht. Dit kan ook pas vanaf 60 dagen voor vertrek van de terugvlucht.

1. Ga naar https://sunweb.modifly.shop/
2. Log in met de achternaam van de hoofdboeker en het boekingsnummer van Sunweb
3. Wanneer je bent ingelogd klik je op de rode knop 'Kies stoelen'
4. Kies de gewenste stoel(en)
5. Volg de verdere stappen en voldoe de betaling direct aan Brussels Airlines. Let op: het is alleen mogelijk om te betalen met creditcard of Paypal.

Niet-flexibele vluchten:
Het is direct na het boeken van jouw vakantie mogelijk om stoelen te reserveren tegen betaling. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat jouw boeking is verwerkt bij Brussels Airlines. Dit kan tot 24 uur na het maken van jouw boeking duren.

1. Ga naar de website van Brussels Airlines
2. Klik op 'Geef je boekingsgegevens in' en log in met jouw PNR-nummer en achternaam van de hoofdboeker.
3. Volg de stappen en voldoe de betaling direct aan Brussels Airlines.

Goed om te weten:
- Bestaat jouw reisgeschap uit meer dan 9 personen? Dan is jouw boeking opgesplitst. Na het inloggen wordt er om de voornaam van de reiziger gevraagd. Check voor welke reizigers je stoelen kunt reserveren op voornaam van de hoofdboeker. Wanneer je opnieuw inlogt en de voornaam invult van de reiziger(s) die missen, zul je voor de overige reizigers stoelen kunnen reserveren.
- Staat er een '-' in jouw voor- of achternaam, laat deze dan weg en schrijf jouw namen aan elkaar.

De stoelreservering wordt door Brussels Airlines verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op. Voor vragen over de door jouw gemaakte stoelreservering verwijzen wij je dan ook graag naar Brussels Airlines.

 

Hoe check ik online in?

Het is mogelijk om vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek online in te checken bij Brussels Airlines. Wanneer er een baby meereist dan is het helaas niet mogelijk om online in te checken bij Brussels Airlines. De airline checkt jouw reisgezelschap in dat geval zelf in en wijst stoelen toe. Je kunt jouw boardingspas vervolgens afhalen bij de 'special assistance balie' op de luchthaven van Brussel. 

1. Ga naar de website van Brussels Airlines.
2. Vul de gevraagde gegevens in. Jouw 'reservatie of ticket nr.' bestaat uit de laatste 6 cijfers van jouw boekingsnummer (het eerste cijfer laat je dus weg)   
3. Volg de verdere stappen van het online inchecken
4. Print jouw boardingpass uit

Restricties
Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om online in te checken. Zo is online inchecken niet mogelijk voor reisgezelschappen groter dan 9 personen.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook gewoon op de luchthaven inchecken. 

De internet check-in wordt door Brussels Airlines verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.
Ben je online ingecheckt? Dan kun je op Brussels Airport gebruik maken van de bagage drop-off van Brussels Airlines. Bij een van de kiosken print je jouw bagage label(s) uit en vervolgens kun jij zelf jouw bagage afgeven bij de bagage drop-off. Hierdoor hoef je niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie.

De incheckbalie van Brussels Airlines sluit 1 uur voor vertrek. Check voor vertrek de website van Brussels Airport met daarin een advies hoelaat je op de luchthaven aanwezig moet zijn.