EasyJet

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Reisinfo
  4. EasyJet

EasyJet

Vervoersvoorwaarden (EZY)

EasyJet hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

  • 1 klein stuk handbagage van maximaal 45x36x20cm (inclusief handgrepen of wielen). Deze moet onder de stoel voor je passen.

  • Een groter stuk handbagage (56x45x25cm inclusief handgrepen of wielen) mag alleen mee als je hiervoor betaald hebt. Je kunt dit bijboeken via de easyJet app of je kunt ervoor kiezen een Up Front of Extra legroom stoelreservering te maken.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Flexibele vluchten
Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

15 kg = 24,- euro 
20 kg = 26,- euro
23 kg = 29,- euro


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Niet-flexibele vluchten

Elke reiziger heeft recht op 23 kilo ruimbagage. 

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de website van easyJet. Voor het inloggen heb je een PNR-nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. Het PNR-nummer vul je in op de plek waar je normaal het boekingsnummer zou invullen.

Stoelreservering & (Online) inchecken

Met flexibele vluchten van easyJet is helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren. Met niet-flexibele vluchten kun je wel stoelen reserveren. Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren.

Online inchecken is verplicht bij easyJet. Het hangt af van het soort vlucht wat je hebt geboekt wanneer je online kunt inchecken. Lees onderaan deze pagina wanneer en hoe je online kunt inchecken.

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0 kg  

Ruimbagage: 0 kg. Je mag voor een baby wel gratis 2 artikelen meenemen waaronder een reisbedje, kinderwagen, dubbele kinderwagen, buggy, autostoeltje, opvouwbare of niet-opvouwbare kinderwagen, stoelverhoger, babydraagzak.

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

  • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

  • Onderling verdelen van ruimbagage is toegestaan.

  • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd van 15,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd. 

  • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek), ook wanneer je online al hebt ingecheckt. Dit zodat je voldoende tijd hebt om jouw bagage in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Flexibele vluchten
Het is helaas niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Niet-flexibele vluchten
Je kunt vanaf 30 dagen voor vertrek stoelen reserveren tegen betaling. Dit doe je in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van easyJet
2. Klik op de tab 'Geen account? Zoek een boeking'
3. Vul de achternaam van de hoofdboeker in
4. Vul onder boekingsreferentie jouw PNR-nummer in (dit nummer vind je terug op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op jouw tickets)
5. Doorloop de stappen en voldoe direct de betaling aan easyJet. Let op: het is alleen mogelijk om met creditcard te betalen.

Hoe check ik online in?

Online inchecken is verplicht voor vluchten met easyJet. Het hangt af van het soort vlucht wat je hebt geboekt wanneer je online kunt inchecken.

Flexibele vluchten
Om online in te kunnen checken bij easyJet heb je een PNR-nummer nodig. Het PNR-nummer ontvangen wij gemiddeld een week voor vertrek vanuit easyJet. Zodra dit nummer bij ons bekend is ontvang je hiervan bericht per mail. In die mail geven wij uitleg waar je dit nummer kunt vinden en hoe je vervolgens jou en jouw reisgezelschap online kunt inchecken. Deze mail kun je ongeveer 6 dagen voor jouw vlucht met easyJet verwachten.

Niet-flexibele vluchten

Je kunt vanaf 30 dagen tot 2 uur voor vertrek online inchecken (zowel heen- als terugvlucht). Dit doe je in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van easyJet
2. Klik op de tab ‘Geen account? Zoek een boeking’
3. Vul de achternaam van de hoofdboeker in conform paspoort
4. Vul onder boekingsreferentie jouw PNR-nummer in 
5. Vink het vakje aan ter bevestiging dat je toestemming hebt om medepassagiers op jouw boeking in te checken of dat je de enige passagier bent
6. Klik op ‘inloggen’
7. Vul indien nodig de ontbrekende passagiersgegevens in en check vervolgens online in