Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Eurowings

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Eurowings

Eurowings

Vervoersvoorwaarden Eurowings

Eurowings hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

 • 1 stuk handbagage toegestaan met een maximale afmeting van 40x30x25 cm. Deze moet onder de stoel voor je passen (een trolley is niet toegestaan).

 

 • Wil je een trolley meenemen als handbagage (max. 55x40x23 cm en 8 kg) dan kan dit alleen tegen betaling. Je kunt dit bijboeken via de Selfservice van Eurowings.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Er is 23 kilo ruimbagage inclusief. 

Heb je al geboekt, maar wil je (meer) ruimbagage bijboeken? Dan is dit alleen mogelijk via de selfservice van Eurowings. Voor het inloggen heb je een PNR nummer nodig.  Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. 

Stoelreservering & (Online) inchecken

Stoelreservering is mogelijk direct na het boeken van jouw vakantie via de selfservice van Eurowings. 

Online inchecken is verplicht bij Eurowings. Doe je dit niet, dan dien je op de luchthaven een toeslag te betalen van €15 per persoon. Je kunt vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken.

De incheckbalie van Eurowings sluit 40 minuten voor vertrek. 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 1 stuk van 8 kg, max. 40x30x25 cm.

Ruimbagage: 23 kg. Daarnaast worden er voor elke meereizende baby twee van de volgende items gratis vervoerd: kinderwagen, buggy, kinderzitje, reisbedje. 

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Voor elk meereizend kind mogen twee van de volgende items gratis vervoerd worden: kinderwagen, buggy, kinderzitje, reisbedje.

Good to know

 • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

 • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

 • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Het is direct na het maken van jouw boeking mogelijk om een stoel te reserveren bij Eurowings. De kosten van de stoelreservering verschillen per vlucht. 

1. Ga naar de website van Eurowings.
2. Ga naar 'Met boekingscode' en vul jouw PNR-nummer en achternaam in. Jouw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets
3. Klik op boeking bewerken
4. Klik op 'Zitplaats bijboeken' en doorloop de stappen
5. Voldoe direct de betaling aan Eurowings. Je ontvangt vanuit Eurowings een bevestiging per mail.

De stoelreservering wordt door Eurowings verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Eurowings niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht. 

Houd er rekening mee dat een stoelreservering niet gelijk is aan online inchecken. Vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek kun je inchecken voor jouw vlucht met Eurowings.

Hoe check ik online in?

Online inchecken is verplicht bij Eurowings. Doe je dit niet, dan dien je op de luchthaven een toeslag te betalen van €15 per persoon. Je kunt vanaf 72 uur tot 3 uur voor vertrek online inchecken.

1. Ga naar de website van Eurowings
2. Kies voor 'Met boekingscode' en vul jouw PNR-nummer en achternaam in. Jouw PNR-nummer staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers en op de tickets
3. Klik op 'Boeking beheren'
4. Controleer alle namen en bagage voordat je online incheckt
5. Kies jouw stoel (wanneer nog niet gedaan) en vul jouw contactgegevens in
6. Kies voor doorgaan naar betaling
7. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
8. Print de boardingpassen uit

De internet check-in wordt door Eurowings verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.