Freebird

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Reisinfo
  4. Freebird

Freebird

Vervoersvoorwaarden FHY

Freebird hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

  • 1 stuk van maximaal 6 kg per persoon.

  • Maximale afmetingen handbagage: 55 x 40 x 20 cm.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

15 kg = 16,- euro 
20 kg = 18,- euro


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Stoelreservering &                            (Online) inchecken

Stoelreservering is mogelijk vanaf 14 dagen tot en met 15 uur voor vertrek van je vlucht.  

Online inchecken is voor Freebird niet mogelijk.

Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren. 

Je checkt in op de luchthaven. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalie van Freebird sluit 45 minuten voor vertrek. 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0 kg  

Ruimbagage: Een inklapbare buggy of kinderwagen van maximaal 10 kg. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hier naar bij het cabinepersoneel.  

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

  • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

  • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

  • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Het is mogelijk om vanaf 14 dagen tot 15 uur voor vertrek van jouw vlucht stoelen te reserveren tegen betaling. Houd er rekening mee dat je bij Freebird alleen kunt betalen met een Visa of Matercard creditcard.  

1. Ga naar de selfservice van Freebird
2. Log in met jouw boekingsnummer en vertrekdatum
3. Doorloop de stappen van de stoelreservering
4. Betaal de stoelreservering direct aan Freebird. Vanuit Freebird ontvang je een bevestiging van de stoelreservering per mail. 

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Freebird niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht.