Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Sky Express

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Sky Express

Sky Express

Vervoersvoorwaarden GQ

Sky Express hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

 • 1 stuk van maximaal 8 kg per persoon.

 • Maximale afmetingen handbagage: 55x40x23 cm.

 • Daarnaast mag 1 persoonlijk item mee worden genomen (kleine handtas voor reisbescheiden bijv.).

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro
20 kg = 28,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Stoelreservering &                                (Online) inchecken

Je kunt voor de meeste vluchten een stoel reserveren tegen betaling vanaf 6 weken tot 4 dagen voor vertrek. Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren. 

Het is niet mogelijk om online in te checken. Je checkt in op de luchthaven.

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0 kg
Ruimbagage: 0 kg

Wanneer je met een baby reist mag je een opvouwbare buggy of kinderwagen meenemen met een maximale afmeting van 100x30x15 cm.

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

 

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

 • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

 • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

 • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Je kunt voor de meeste vluchten stoelen reserveren vanaf 6 weken tot 4 dagen voor vertrek. Let op: heeft jouw vluchtnummer 4 cijfers en begint deze met een 0, dan is het niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Hoe reserveer je een stoel?

1. Ga naar de selfservice van Sky Express
2. Log in met jouw boekingsnummer en vertrekdatum
3. Doorloop de stappen van de stoelreservering
4. Betaal de stoelreservering direct aan Sky Express. Vanuit Sky Express ontvang je een bevestiging van de stoelreservering per mail.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Sky Express niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht.