Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Transavia

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Transavia

Transavia

Vervoersvoorwaarden HV

Transavia hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord. Wanneer je een stoel gereserveerd hebt, bestaat de kans dat deze stoel niet meer beschikbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Bagage aan boord

Reizigers vanaf 2 jaar

Transavia gaat het bagagebeleid aan boord wijzigen. De hoeveelheid bagage die je mag meenemen aan boord van jouw vlucht hangt af van het soort vlucht dat je hebt geboekt (flexibel of niet-flexibel) en de boekdatum van jouw vakantie. Hieronder vind je meer informatie over de regels:

Flexibele vluchten met een vertrekdatum t/m 3 november 2024 en niet-flexibele vluchten geboekt t/m 2 april 2024:

 • Éen stuk handbagage van maximaal 40x30x20 cm (zoals een kleine rugtas of laptoptas) en één stuk cabinebagage van maximaal 55x35x25cm (zoals een rugzak of trolley) van samen maximaal 10 kg per persoon. 
 • Jouw handbagage moet onder de stoel voor je passen.
 • Wi je jouw cabinebagage gegarandeerd meenemen aan boord? Dan kun je tegen betaling een plek in de cabine reserveren via Mijn Transavia. Houd er rekening mee dat er beperkte ruimte is aan boord. Als jouw cabinebagage niet mee kan aan boord, wordt het gratis vervoerd in het ruim.

Flexibele vluchten met vertrek vanaf 4 november 2024 (ongeacht de boekdatum van jouw vakantie) en niet-flexibele vluchten geboekt vanaf 3 april 2024:

 • Éen stuk handbagage van maximaal 40x30x20cm, zoals een kleine rugtas of laptoptas. Dit moet onder de stoel voor je passen.
  Cabinebagage is niet inbegrepen. Dit kun je bijboeken tegen betaling via Mijn Transavia.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Flexibele vluchten

Zonvakanties
Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

15 kg = 26,- euro 
20 kg = 28,- euro
25 kg = 33,- euro 
30 kg = 52,- euro 

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Wintersportvakanties (Noorwegen en Zweden)
Er is 20 kilo ruimbagage inclusief. Je hoeft dit niet meer apart bij te boeken. Daarnaast kun je kosteloos jouw wintersportuitrusting meenemen. Meer informatie vind je in onze FAQ.

Niet-flexibele vluchten
Er is 20 kilo ruimbagage inclusief. Je hoeft dit niet apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen via de Selfservice van Transavia. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets.

 

Stoelreservering &                      (Online) inchecken

Stoelreservering is mogelijk vanaf 7 weken voor vertrek wanneer je een flexibele vlucht hebt geboekt. Indien je een niet-flexibele vlucht hebt geboekt, is het direct na boeken mogelijk om een stoel te reserveren bij Transavia.

Online inchecken is mogelijk vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek.

Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren en online kunt inchecken. 

Online inchecken is natuurlijk niet verplicht, je kunt ook gewoon op de luchthaven inchecken. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalie van Transavia sluit 45 minuten voor vertrek.

Op Schiphol kun je ook gebruik maken van de check-in automaten. Hiervoor heb je jouw ticket en reisdocument nodig. Jouw instapkaart wordt dan automatisch geprint en je geeft jouw bagage af bij het bagage-afgiftepunt (drop off point). 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0kg

Ruimbagage: 10kg inclusief. Dit kan bijvoorbeeld een trolley, kinderwagen óf opvouwbare paraplubuggy zijn. Het is toegestaan om een paraplu buggy mee te nemen tot aan de gate tot maximaal 10 kg. Zwaardere buggy's en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie. 

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders. Wanneer er een extra stoel is ingekocht voor de baby, dan mag je een (auto)kinderzitje meenemen. 

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Naast bovengenoemde bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar mag er voor een kind extra een opvouwbare buggy worden meegenomen van maximaal 10kg. 

Good to know

 • Wanneer je ruimbagage bijboekt mag je dit kosteloos verdelen over 5 stuks. Boek je 30 kilo dan mag je in theorie dus 5 koffers van 6 kilo meenemen. 

 • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

 • Onderling verdelen van ruimbagage is toegestaan. Ga je met 2 personen op vakantie en heb je beide 15 kg geboekt, dan mag je bijvoorbeeld ook 1 koffer van 10 kg en 1 van 20 kg inchecken.

 • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd van 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd. 

 • Wil je meer dan 30 kilo per persoon bijboeken? Dit is mogelijk vanaf 6 weken het vertrek van jouw vlucht via de selfservice van Transavia. Voor bagage dat je bijboekt via Transavia ontvang je geen voucher van Sunweb. 

 • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek), ook wanneer je online al hebt ingecheckt. Dit zodat je voldoende tijd hebt om jouw bagage in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Flexibele vluchten

Het is mogelijk om vanaf 7 weken tot 30 uur voor jouw vlucht stoelen te reserveren. Lukt het precies 7 weken voor vertrek nog niet om in te loggen bij Transavia? Probeer het dan de volgende dag nog een keer. Let op! Reserveer jij zeven weken voor vertrek de stoelen voor jouw heenvlucht? Dan is het nog niet mogelijk om ook de stoelen van jouw terugvlucht te reserveren. Dit is namelijk pas vanaf zeven weken voor jouw terugvlucht mogelijk. Houd hier rekening mee. 

Niet-flexibele vluchten

Het is mogelijk om direct na het boeken van jouw vakantie stoelen te reserveren bij Transavia. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat jouw boeking is verwerkt bij Transavia. Dit kan tot 24 uur na het boeken duren. Om in te kunnen loggen bij Transavia heb je het PNR-nummer nodig. Hier lees je waar jij jouw PNR-nummer kunt vinden.

Hoe reserveer je een stoel?
1. Ga naar de Selfservice van Transavia
2. Vul jouw boekingsnummer van Sunweb (flexibele vlucht) of PNR-nummer (niet-flexibele vlucht), de achternaam van de hoofdboeker en je vertrekdatum in
3. Kies in de selfservice voor 'reserveer een stoel' en doorloop de stappen
4. Betaal de stoelreservering direct aan Transavia. Vanuit Transavia ontvang je een bevestiging van de stoelreservering per mail. 

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Transavia niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht. 
Houd er rekening mee dat een stoelreservering niet gelijk is aan online inchecken. Vanaf 30 uur tot vier uur voor vertrek kun je inchecken voor jouw vlucht met Transavia. 

Kosten
Tijdens het maken van een stoelreservering zie je een overzicht met zitplaatsen. Je ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben.

Restricties
Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo is een stoelreservering is niet mogelijk voor:
 • reizigers die rolstoel gebonden en geheel immobiel zijn
 • reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
 • reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
 • alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar
 • reisgezelschappen groter dan 9 personen. Reis je met meer dan 9 personen? neem dan direct contact op met Transavia om de stoelreservering alsnog in orde te maken. 
Daarnaast is het voor sommige reizigers niet mogelijk een stoel te reserveren bij de nooduitgang. Klik voor de volledige lijst hier.

 

Hoe check ik online in?

Voor de meeste Transavia vluchten kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van jouw vlucht online inchecken. Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor jouw reisgezelschap uit. Helaas kun je daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. Je hebt hierbij helaas niet de garantie dat jullie allemaal bij elkaar zitten.

1. Ga naar de Selfservice van Transavia
2. Vul jouw boekingsnummer van Sunweb (flexibele vlucht) of PNR nummer (niet-flexibele vlucht), de achternaam van de hoofdboeker en de vertrekdatum in
3. Kies in de selfservice voor online inchecken
4. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
5. Je ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed

Als je online hebt ingecheckt, kun je op de luchthaven eenvoudig jouw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kun je dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens geef je jouw ruimbagage af bij de check-in balie.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.
De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.